søndag 28. april 2013

Sentrumsløpet

I går var tiden kommet for årets Sentrumsløp. Jeg var litt skeptisk til hvordan dette skulle gå. Håpet å slå tiden fra i fjor (49.30), men formen dagene før tilsa ikke det. Torsdag forsøkte jeg meg med en løpeøkt fra jobben og gjennom Frognerparken. Først ville ikke klokka starte pga lavt batteri (enda jeg var sikker på at den var nyladet), men kroppen ville neimen ikke starte den heller. Beina var tunge og pusten var tung. Har hatt forkjølelsessymptomer hele uka, våknet om natten og vært tett i nesa og sår i halsen.
Fredag var jeg like groggy, og på kvelden var jeg ute og spiste med noen fra jobben og skeiet ut med ett glass rødvin. Da jeg kom hjem var jeg helt utslitt, men lørdag føltes det litt bedre. Og da jeg kom i gang med løpet kjentes beina egentlig veldig greie! Bakken opp til slottet er tung og jeg startet derfor litt pent. Etter hvert løsnet det mer og mer og jeg klarte til og med å øke tempoet. Det førte til at de siste 5 km gikk 1 min fortere enn de 5 første. Og det må jo være bra? Jeg klarte også å tenke positivt mot slutten og ikke senke tempoet da jeg begynte å bli sliten. Var det mulig å komme på 48 tallet tro? Og tiden ble jammen 47.29 som er ny pers og jeg er helt utrolig fornøyd. Sesongen starter bra og det er jo moro.
Ellers har jeg ikke fått tatt et eneste bilde i år. Jeg hadde nok med å låse klubbkameratene mine inn på jobben min slik at vi fikk gått på do alle sammen, lagt i fra oss bagasjen og ordnet oss både før og etter løpet. Siden vi kom inn til så forskjellige tider, måtte jeg låse inn de første slik at de fikk på seg tørt tøy og dusjet. Så kom de andre  inn etter hvert som de var ferdige og tanken på et bilde ble borte og dessuten vanskelig å få til. Men hyggelig hadde vi det etterpå: først vin og snacks deretter middag på Egon. Der ble vi hysjet på av betjeningen, de syntes visst vi ble litt høylydte med vår skåling og skravling. Med 20 Runnere samlet høres vi nok.
Denne uken er det ingen konkurranser, kanskje det blir tid til en langtur? Neste lørdag er det Råskinnet så jeg bør vel spare litt energi til det løpet også. Det pleier å være skikkelig tungt selv om det ikke er så langt. I år tenker jeg det kommer til å være både kaldt, vått og isete enkelte steder.

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med en flott tid! :-)

  SvarSlett
 2. Så fantastisk bra!!! Grattis. Dette var moro å lese!!
  Du skal ikke se bort fra at all skigåinga i vinter har vært bra for løpeformen også! ;-) Dette lover godt for sesongen altså; så dette blir moro!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er flere som har nevnt at skigåingen sikkert har gjort meg sterkere når jeg har vært litt bekymret over om løpeformen har blitt dårligere etter all skigåingen. Så får vi se hvordan det går i de lengre løpene!

   Slett