onsdag 13. februar 2013

Langtur


Mandag hadde jeg mitt første styremøte som leder av Romerike Runners hjemme hos meg, og i den forbindelse serveres det middag. Denne gangen ble det servert en vegetarrett som jeg tror falt i smak. Dermed ble det litt kjøkkentjeneste på meg denne dagen. Ikke den rollen jeg trives best i, men av og til er det moro å lage vegetarretter. Dette er noe folk flest er veldig lite kjent med og derfor artig å servere. Det ble en indisk vegetarrett med kickerter.
Jeg har bestemt meg for å ha en langtur i uka hvor jeg gradvis øker lengden. Denne turen tar jeg fortrinnsvis på tirsdager, så i går var dagen! Da er det godt å ha middagen ferdig i form av rester fra dagen før. 19 km var målet denne gangen og det gikk forbausende bra å løpe selv om jeg var litt tung i beina etter 1000 metere på trening kvelden i forvegen. Dette forsvant undervegs til tross for litt tungt føre med løssnø. Men jeg valgte å løpe uten pigger og det er mye lettere for beina  siden mine Sarva piggsko er ganske tunge.
Jeg tenkte det i fjor og jeg tenker det i år: utrolig hvor stort område man dekker når man skal ha noen mil i beina! Føler jeg løper Skedsmo rundt og jammen litt av både Lørenskog og Rælingen også. Denne gangen ble det 20,2 km på drøye to timer. Følte det var i et rolig, greit tempo og jeg var derfor veldig fornøyd. Så godt det er å komme i dusjen etterpå, få seg litt mat og synke godt ned i sofaen! Jeg valgte å ta med litt drikke på løpeturen denne gangen. Vanligvis har jeg ikke det om vinteren, men siden jeg de siste gangen har vært så utrolig tørst etterpå fant jeg ut at det kanskje var litt lurt å drikke undervegs. Lunken blåbærsaft smakte fortreffelig! Heller ikke denne gangen hadde jeg musikk på øret. Synes det er litt godt å la tankene surre og ta inn alle lydene rundt meg. Ett hakk bedre i skogen, men må nok ta til takke med gatene enda en stund.
Så langt kjempe fornøyd med meg selv denne uka. I dag blir det en styrkeøkt.

9 kommentarer:

 1. Å, det lyser oppriktig glede av dette innlegget! ;-) Jeg skal også prøve å løpe en langtur i uka etterhvert men kanskje ikke såååå langt som 20km. Jeg landet på 13km. Det var liksom tidsmessig helt greit og det krevde ikke spesielt mye restitusjon. Så det var liksom akkurat passe. Likevel så følte jeg at det etterhvert ble litt for lett og at jeg kanskje må pushe den grensa litt. Kanskje jeg kan prøve å løpe annen hver uke ca 13km ene uka og 15-18km neste uke?

  Hvis du øker gradvis, hva er målet? Hvor lange langturer ønsker du å løpe?

  SvarSlett
  Svar
  1. I fjor økte jeg med 2 km annen hver uke, den andre uka løp jeg mellom 10 og 15 km. Nå har jeg startet litt tidligere på året og satser på 1-2 km økning for hver uke. Så må jeg justere litt foran Ingalåmi (skidag på jobben samme uka),Råskinnet,Fjellhamarstafetten og Sentrumsløpet, samt påsken, men håper å komme opp i hvert fall 35 km innen mai er over. Juni blir den store konkurransemåneden: Beito 1. juni, Birken 8. juni og det store målet: Nordmarka Skogsmaraton 15.juni

   Slett
  2. Ah, skikkelig bra plan! Jeg skal ikke løpe maraton men vil gjerne løpe langtur over 13km litt oftere enn "innimellom" hvis du skjønner ;-) Og det er kanskje bare så enkelt som å bare tvinge meg selv til å øke med 1-2km kanskje for annen hver langøkt eller annen hver uke. jeg får bare prøve! ;-)

   Slett
  3. Har nettopp lest en ganske bra artikkel om lengde på langtur i runners world( svensk februarutg). Den beskrev at langtur ikke burde overstige 1/3 av ukas totale treningstid. Så når man økte den generelle treningen kom lengden på langturene automatisk etter. Fordelen med denne måten å justere treningsmengden på skulle være å unngå belastningsskader.
   Selv er jeg nok en km jager, men vurderer å kanskje endre fokus over på tid. Kanskje;)

   Slett
 2. Må bare si meg svært enig med Silja, jeg smiler mens jeg leser og får oppriktig lyst å komme meg ut å løpe. Langturer er deilig, da kan man liksom se seg om samtidig som man løper. Å det er sant som du sier, skal man ha 2 mil i beina så er det faktisk et stort område som skal tilbakelegges:-)

  SvarSlett
 3. Jøss, 2mil uten musikk? Men ja, det er jo egentlig veldig deilig å løpe uten også da. Det har jeg óg begynt med :)
  Så flink du er som løper så langt, i februar! :)

  SvarSlett
 4. Heisann. Jeg lurte på om du har et kart over hvor du har løpt? :)
  mvh Hanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal se om jeg får lagt inn ruta på garminconnect

   Slett
  2. Og nå ligger ruta på Facebooksiden min

   Slett