søndag 28. oktober 2012

Ny pers!


Jeg stilte til dette løpet (Lørenskog halvmaraton)uten særlige forventninger, det eneste målet var å ikke løpe dårligere enn i fjor. Det har blitt lite langturer den siste tiden og oppladingen de siste to ukene har vært mye hvile. Kanskje ingen dum strategi? I hvert fall kjentes formen slett ikke verst på formiddagen. Beina var lette, solen skinte, det var lite vind og i det hele tatt en strålende dag til løping. Atpåtil møter en jo mange hyggelige mennesker når en kommer til startarenaen. Det utveksles ord om trening, dagens form og forhåpninger til dagens løp. Så var vi i gang! Det ble til at jeg slo følge med en kar jeg ofte treffer på løp:Yngvar. Han dro opp farten fra start og jeg tenkte at jeg bare måtte klore meg fast, kunne ikke slippe! Jeg pleier å slå ham på dette løpet, så det skulle ikke bli noe unntak i dag. Etter hvert tyntes det ut i rekkene og det var til tider litt ensomt. Yngvar ble liggende et stykke bak, men hver gang vi kom til bakken før Ahus, var han der og strøk forbi opp bakken. Ja, for i år løp vi 4 runder av samme løype som var 5 km i tillegg til vegen til og fra Fjellsrud skole. Jeg var glad jeg hadde funnet ut dette på forhånd for vanligvis synes jeg det er tungt å løpe like runder. Men det gikk i grunnen greit, ble jo ganske godt kjent med enhver sving og ujevnhet etter hvert. Ikke minst der det var litt is en måtte hoppe over. Bjarne og Boy syklet rundt sammen med oss og det var jo riktig så hyggelig. At Yngvar tok meg i bakken var intet unntak på siste runden. Da virket han uforskammet sprek og jeg skjønte at jeg skulle slite for å holde følge inn til mål selv om det var knappe 2 km igjen. Jeg var på dette tidspunktet temmelig sliten, men på alle løp etter Nordmarka Skogsmaraton har jeg tenkt at "Dette greier jeg fint, det er jo ikke så langt som en maraton"! Det samme tenkte jeg nå, dette fikser jeg lett! Og jeg klarte å gi på litt den siste km, men måtte se meg slått av Yngvar med drøye 30 sekunder. Tiden min ble 1.46,33 og det er så vidt jeg kan huske ny pers! Så herlig og! En flott avslutning på en fin løpesesong dette året. - Selv om Olav Engen satte meg på ideen om å løpe Jessheim vintermaraton også - hm, får se hvordan formen kjennes ut. Egentlig har vi tenkt oss på hytta den helgen, så vi får ta den avgjørelsen litt seinere.
Oppsummert gikk det ganske lett å løpe i dag, formen kjentes bra ut og beina var lette. Ingen vondter å snakke om, bare ømme tær etter endt løp. Og kvelden skulle tilbringes på årsfest med Runners og da blir det alltid mye dansing! Føttene er derfor enda mer ømme i dag, litt stive og tunge bein og ganske sliten, men det føles likevel bra! Løping er gøy, en fantastisk fin hobby!
Bjarne forsøkte å ta bilder undervegs, men dette er det beste jeg fant. Håper Olav har klart å ta noen bedre bilder!
Og det hadde Olav! Ser jo ikke utslitt ut akkurat?

9 kommentarer:

 1. Jeg gratulerer deg her også, jeg! Bra gjort, synes jeg. Som vanlig tenker jeg at bare det å gjennomføre en så lang strekning i gå-tempo ville vært en bedrift.... Så jeg er virkelig imponert over deg!
  He he, håret mitt, ja... Det måtte flokes opp med litt tålmodighet, en og en knute om gangen. Men tok ikke veldig lang tid, altså :)

  SvarSlett
 2. Så bra at løpet gikk fint! Og gratulerer med tiden! :)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med pers! Kjempebra!

  SvarSlett
 4. HURRA!!!! SÅ BRA! ;-) Gratulerer; dette var flott å lese og såååå fortjent, spesielt etter "slappe uker" med lite jern!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Silja! Det lure for meg er nok å få søvn nok ser det ut til.

   Slett