mandag 5. november 2012

Sesongens første skitur!


I helgen var vi på hytta. Og der var det full vinter! Fredag var det bare å tusle på ski 2,5 km fra parkeringen og innover og lørdag var vi klare for den første skikkelige skituren denne sesongen. Og hvilken opplevelse! Flotte oppkjørte løyper, ikke kaldt og ikke nevneverdig med vind heller. Helt topp med andre ord! Litt tåke riktignok, men det la ingen demper på opplevelsen. Søndag ble det enda bedre: skyene sprakk opp og solen tittet fram. Riktignok litt problemer med ising denne dagen, men heller ikke det la noen demper på opplevelsen. Turene ble på henholdsvis 2 og 2,5 timer. Dette kjennes på innsiden av lårene i dag, kanskje fikk jeg til skikkelig fraspark? Min skiteknikk er nemlig ikke på topp, enda jeg strever med det så godt jeg kan. Ganske frustrerende når jeg sliter meg avgårde og synes jeg jobber bra, så kommer det en person av samme kjønn som bare sklir forbi med DEN elegante teknikken. Jaja, øvelse gjør mester! Jeg synes i hvert fall det er fryktelig moro å gå på ski, det er herlig å være ute og de første skiturene er helt jomfruelige. Merkelig nok var det ganske lite folk ute, virket som det var flest av de mest iherdige, garvede skiløperne. Det var imidlertid lite stress og mas og birkebeinerne har enda ikke begynt å få panikk. Jeg pleier å si at det står birken i panna på enkelte, de er lite hyggelige å møte i løypa og synes alle andre er i vegen.
Ellers er det rolig på treningsfronten for tiden. Jeg har mine faste styrkeøkter og Runners trening. Langturen på tirsdag ble byttet ut med middag med ungene, lutefisk stod på menyen. I morgen blir det pannekaker med de samme og det er selvsagtveldig koselig. Fint når mor kan roe litt ned og be sine voksne barn på middag. Jeg har tenkt å bruke tiden fram mot jul til å hente inn overskudd, få opp jernlagrene enda mer og lade opp.

4 kommentarer:

 1. Så koselig med skiturer på hytta! Vi har ikke hytte selv, og ikke har vi snø å gå på heller som regel. Men da er det fint å kunne lese om når andre (som deg) går seg turer innover viddene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er vel dårlig med snø på dine kanter. Men det går vel an å oppsøke den-eller blir det for langt kanskje?

   Slett
 2. Det øverste bildet ser helt påskeaktig ut! :)
  Kjenner igjen følelsen av å streve seg av gårde for å bli forbigått av noen som ser ut til å gå fullstendig uten anstrengelser. Enda vil jeg nok tro at du kommer deg raskere av årde enn meg (eller kanskje jeg har for liten tror på meg selv i sporet, he he...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan jo godt hende du er raskere enn du tror, Kjersti. Alle er vi raskere enn noen andre, og tregere enn andre igjen.. Alt er relativt. Men jeg har både god kondis og sterk motor, men skiteknikken derimot, den sliter jeg med. Kan det i teorien, men i praksis- der sliter jeg!

   Slett