mandag 15. oktober 2012

Løping i Danmark og i snø på fjellet


To helger med kontraster med andre ord.
Forrige helg var jeg i Danmark og løp Eremitageløpet. Syntes jeg gjennomførte med stil, formen var bra og jeg håpet på en bedre tid enn i fjor. På slutten ble jeg imidlertid litt sliten og orket ikke å yte mer enn jeg gjorde. Derfor ble jeg litt skuffet da jeg kom i mål og trodde tiden var 1 minutt dårligere enn i fjor. Stor ble derfor overraskelsen da jeg sjekket tiden fra i fjor og oppdaget at jeg løp 1min 20 sek fortere! Ja, slike små gleder kan en løper ha og bra er jo det! Det viser vel at treningen i år har gitt resultater og jeg er godt fornøyd.
Det morsomste når vi er i Danmark er imidlertid tiden etter løpet. Da drar vi til Nyhavn og spiser sild med nogo attåt og har det kjempe artig! Det nederste bildet er fra en restaurant i Nyhavn hvor vi har fått 2. etasjen for oss selv. Her sitter vi og venter på servering. Etterpå er det festmiddag ombord på båten og dansing ut i de små timer. Det som ikke er fullt så morsomt er at noen av oss drar rett på jobb på mandag. Men da blir det ingen trening mandag kveld, det er helt sikkert!
Helgen etter dro vi på hytta med ved. Det var på hengende håret! Vi kom opp sent fredag kveld og det gikk greit selv med tung bil og full henger. På lørdag skulle vi en tur i butikken og da stod det biler på tvers i bakken. Hadde vært verre å komme seg opp med henger da! Neste gang vi kommer opp er det antagelig skiføre!?
Vi fikk oss en løpetur også, men løp da på vegen. Litt tunge i kroppen og småslitne, kanskje tok vedsjauinga på? Tross alt bar vi inn 4 storpaller med ved og fikk stablet alt sammen pent i boden. Så nå kan vinteren bare komme!
Motivasjonen til å løpe langturer er litt mindre nå om høsten kjenner jeg. Det blir tidlig mørkt og det gjør det vanskelig å løpe i skogen, og det er jo det jeg liker aller best! En kveld i uka prøver jeg imidlertid å komme meg avgårde så tidlig som mulig for å rekke en runde i skogen. Sist ble det 13 km, det var så vidt jeg rakk det før det ble mørkt. Men det er så utrolig vått og klinete og det våte er fryktelig kaldt! Spørs nok om ikke langturene midt i uka heretter må foregå på vegen. Akk ja, det skal bli litt godt å få tatt langturene på ski i helgene.

6 kommentarer:

 1. Ah som jeg gleder meg til langturer på ski i helgene!!! Det er et mikkmakk å få til både korte og lange økter nå som det blir så tidlig mørkt. Å løpe gatelangs er ikke det samme som å løpe i skogen, helt enig, men så får vi vel bare innse at vi bor i norge og da blir høsten og vinteren et slags kompromiss.

  Grattis med vel gjennomført Eremitageløp! Har du planer om fler løp fremover nå eller?

  SvarSlett
  Svar
  1. I høst blir det nok bare Lørenskog halvmaraton. Da tror jeg at jeg velger å ha en litt roligere periode før jeg trapper opp igjen ut på nyåret. For da er det nye muligheter!

   Slett
 2. Det er godt snøen kommer når det blir mørkt :-) Jeg liker meg jo best på veien uansett, men jeg merker jo at beina kan trenge litt nedtrapping, så da blir det nok langrenn på meg også.
  Den Danmarksturen deres høres veldig hyggelig ut :) Og gratulerer med bra tid!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Ja, langrenn er jo veldig skånsomt for beina og er vel den idrettsgreinen hvor en bruker flest av kroppens muskler.

   Slett
 3. Moro å oppdage at du løp raskere enn du trodde (fryktet... )!
  Høres deilig ut med Køben. HP og jeg skal prøve å få til vår vanlige tur før jul, med en overnatting. Må bare ha avklart pass av Bamse før vi bestiller. Men får vi det ikke til, er det også helt greit -vi visste jo at vi mister noe frihet når vi har hund :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, slik er det å ha hund. Godt å ha noen i bakhånda som hundepassere. Vi ser forresten ikke så mye til Køben når vi er på denne turen,vi blir fraktet i buss dit vi skal løpe, deretter til Nyhavn og så rett på båten igjen. Kunne godt tenke meg et litt lengre opphold i byen en gang

   Slett