lørdag 28. april 2012

Sentrumsløpet

Jeg var veldig spent på dagsformen da jeg våknet i dag tidlig. Og den var slett ikke verst! Etter å ha
vært så elendig i går, var den utrolig bra i dag. Men fremdeles tett i nesa og litt tung i hodet.
Dro imidlertid innover til Oslo og forberedte "banketten" med Runners på jobben min. Dvs vin etter løpet.
Og mange Runnere kom for å delta i løpet. Noen hadde andre planer etterpå, men de fleste dukket opp til et glass vin.
Da blir det selvsagt diskutert tider, form og løpestrategi. Men først litt om løpet:
Jeg kjente meg lett i beina før start og det fortsatte de å være. Løp i 3/4 lang bukse og kortermet og det var helt perfekt. En flott vårdag i Oslo, ingen vind, sol og passe temperatur.
Starten opp gjennom Slottsparken er tung, lett stigning i starten tar på. Fin tur gjennom Frognerparken, men altfor mye folk! Trangt å komme over brua på veg ut av parken, men ellers gikk det egentlig greit. Alle langturene i vinter må ha gjort noe med formen! Jeg har trent jevnt gjennom hele vinteren, ikke vært verken skadet eller syk og føler at formen er bra. Hadde det bare ikke vært for den forbaskede forkjølelsen hadde jeg kanskje nærmet meg tiden fra to år tilbake: 47,46. I fjor gikk det dårlig, noe over 51 (husker ikke nøyaktig), og målet i år var å komme under 50. Det å puste gjennom nesa var nesten helt umulig, men så tenkte jeg som så at det er jo vanskelig når man er andpusten uansett. Men jeg kan jo la det bli en unnskyldning for at det ikke gikk fortere. Tankene flyr jo alltid litt når man løper, og i dag var de veldig positive alle sammen. Masse folk rundt løypa gir en egen stemning selv om ikke så mange er flinke til å heie. Men noe annet som var positivt var at de som ønsket å krysse gata tok hensyn til løperne. I fjor måtte jeg bruke hendene og skyve noen unna som løp ut i løypa rett foran beina mine. I år slapp jeg det.
Uansett er jeg veldig fornøyd. Ble ikke sliten i beina og klarte å øke tempoet på slutten opp Karl Johan.
Etterpå var det mange kjente fjes og utveksle noen ord med før vi gikk inn, damene fikk en dusj og deretter et glass vin. Avsluttet på Egon med middag før vi tok toget til LIllestrøm. Noen av oss tok en tur innom Kulturpuben og tok en pils der.
Nå sitter en meget fornøyd dame i sofaen og legger planer for løpingen framover. En 3 mils tur på tirsdag står for tur, neste lørdag er det altså Råskinnet. Bør vel ta det litt med ro ellers denne uka og lade opp. Det løpet har helt andre utfordringer enn Sentrumsløpet.
Ja, og så tiden? Tja, den ble 49,30 og en 13 plass i klassen. er fornøyd jeg.

11 kommentarer:

 1. Gratulerer med vel gjennomført løp. Under 50 minutter er knallbra, tett nese eller ei. (c: Det var mer publikum nå enn jeg har sett tidligere, men som du skriver var de ikke så gode til å heie - annet enn på den eller de de kjente. Jaja, flott dag og fin løype. (c:

  SvarSlett
 2. Synd med forkjølelsen. Synes også tiden er knallbra uansett! Jeg skulle gjerne ha deltatt i Råskinnet, men må på et jubileum. Lykke til der også!

  SvarSlett
 3. Godt gjort når man er forkjølet!! Synes du har all grunn til å være fornøyd med å ha løpt når du ikke var frisk, og i tillegg kom du fint under 50; kjempebra!! Langturer om vinteren er gull verd og det høster man mye på utover i sesongen; det er dette som mangler i mitt liv.... men jeg har langturer på listen min så jeg jobber med saken om ikke annet ;-) Nå må du bare bli frisk for det kommer mange løp fremover! Vi ses plutselig :-)

  SvarSlett
 4. Du har all grunn til å være fornøyd. Kjempebra:-)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med bra løp - godt gjort med forkjølelse i kroppen det. All grunn til å være fornøyd!

  SvarSlett
 6. Du er rask!!! Gratulerer! :)

  SvarSlett
 7. Gratulerer! Hvor fort ville du ha løpt hvis du ikke var forkjølet!

  SvarSlett
 8. Dette var bra, Anne Beritt. Også fint at du tåler langturene fint. Tar du det ekstra rolig etter tirsdagsturen blir det bra i Råskinnet - og etter det er det vel bare en skikkelig langtur igjen før Skogmaraton (?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja, kanskje tre? Har i hvert fall planer om en selveste 17.mai så får vi se. Kanskje best å ikke ta fullt så lange turer etter det?

   Slett
 9. uffda, Anne-Brit skulle det stått :-)

  SvarSlett
 10. Gratulerer! Super innsats, spesielt når du var syk! :)

  SvarSlett