søndag 8. august 2010

Trening i sommer

Ja, så er sommerferien over for denne gang. Det har blitt både løpeturer og sykkelturer i Horten og på Nordseter. Jeg fikk løpt gjennom birkebeinerløypa nest siste dagen på hytta. Litt dumt to dager før jeg skulle gå i fjellet kanskje, var ganske tung i lårene etter turen. Det må være nedoverbakkene som gjør det, har jo løpt tilsvarende lengde før i sommer uten å kjenne det like godt. Men det gikk greit likevel.
Fjellturen i år gikk i Sylane og dette var et lettgått terreng. Fin natur og litt anderledes enn det steinete brelandskapet i Jotunheimen. Det var fryktelig mye myrer og svenskene har klopplagt store deler av terrenget. I grunnen ganske behagelig å slippe å hoppe seg fram i myrene, men litt ensformig å gå på. Og ikke minst mye mygg! Dessuten er svenske turisthytter dyrere enn de norske. Så selv om øl er billigere blir turen totalt sett dyrere. Men en trivelig tur var det. Ikke minst var været bra. Vi hadde vel regn en time til sammen de fire dagene vi gikk. Ikke noe å klage på det!
I morgen er det tilbake på jobben. På kvelden er det Runners trening igjen og tirsdag RBIR karusell. Jeg har ikke løpt intervall på et par md vel, så det spørs hvordan det føles å presse seg. Turene jeg har løpt i sommer har vært lange og rolige og dette spisser ikke konkurranseformen akkurat! Akillesen føles bra og gjør ikke vondt selv om den fremdeles er like hoven.
Skal ta meg en tur i skogen nå så får jeg kjenne hvordan det er å løpe i oppoverbakker!

3 kommentarer:

  1. Velkommen tilbake etter ferie - høres ut som om du har vært aktiv! :-) Er du fornøyd med Garmin-klokka (gratulerer, forresten!)

    SvarSlett
  2. Takk for det! Ja, jeg liker best litt aktiv ferie. Møter mer opplagt etterpå da synes jeg. Jeg er kjempe fornøyd med Garmin. Den eneste ulempen er at jeg ikke har klart å få fram pulsen mens jeg løper, ser den først på pc`n etterpå. Det mest morsomme er å få fram km synes jeg, har fått målt flere av mine favoritt-turer!

    SvarSlett
  3. Hm, det var rart? Pulsen skal jo kunne vises på lik linje med distanse, tempo osv. Men helt enig, det aller beste er å få kontroll over hvor langt man løper!

    SvarSlett