tirsdag 7. januar 2014

Godt nytt løpeår!

Den julen har vært optimal med tanke på muligheter for fri. Selv tok jeg 14 dagers ferie, en super start på det nye året!
Det ble tre løpeturer de første juledagene, men 2. juledag dro vi til fjells. Og der var det nok snø! På bildet ser vi løypemaskinen som går rett utenfor hyttedøra og lager de flotteste løypene man kan tenke seg, det er bare å ta skiene fatt og du kan gå milevis! Det ble noen mil denne julen, selv om det ofte var både tåke og vind. Når løypene blir så godt preparert, spiller det ikke så stor rolle. Venner som kom på besøk trodde ikke sine egne øyne da de så all snøen. Man skal ikke langt ned i bygda før det ikke er snø i det hele tatt. Jeg har slitt i mange år med skiteknikken og endelig begynner jeg å føle at jeg går litt som en skiløper, ikke som en løper! Det gjør også at jeg ikke bruker så mye energi og når jeg i tillegg begynner å føle at ski er trening har jeg kommet et godt stykke på veg. Målet er å klare fredagsbirken på litt kortere tid, kan jeg klare å komme nærmere 5 timer enn 5 og en halv?
Men nyttårstider er også tid for refleksjoner. I løpet av dagene med fri fikk jeg meldt meg på Kongsvinger maraton (halv). Kjekt med smart-telefon, den kan man bruke til det meste, også til å melde seg på løp!
Så langt er jeg meldt på Sentrumsløpet - som jeg for øvrig ikke får løpt fordi det kolliderer med Skarverennet og altså Kongsvingerløpet. Dessuten har jeg meldt meg på fredagsbirken. Med i planene videre er Råskinnet, birken og Nordmarka Skogsmaraton.
Den første løpeturen på nyåret ble foretatt i går kveld og den gikk forbausende bra etter all skigåingen. Men særlig fart i beina var det ikke. I kveld er jeg klar for en ny løpeøkt, denne gangen med hodelykt i Østmarka. Er spent på hvor vått det er, men regner med at isen nå er borte.
Jeg tror det er fint å veksle litt mellom løping og skigåing, treningen blir mer variert og ikke så belastende for beina.

1 kommentar: