fredag 17. januar 2014

Birkenkveld for jenter

I går var jeg på Birkenkveld for jenter på Norges Idrettshøyskole.
Tone Lien ønsket velkommen og så fortalte Birgit Øverbye Tennøe fortalte om sine erfaringer fra birken. Hun har deltatt 28 ganger og har 21 klasseseiere. Litt historikk kunne hun også og det var interessant å høre om hennes opplevelser og litt om hvordan hun trener, det er en meget engasjert dame. Hun mente også at dette med at langturene skal gå så rolig var overdrevet. Det gjelder først og fremst for de som trener VELDIG mye, fortrinnsvis 2 ganger om dagen. Og det mente hun det ikke var så mange i forsamlingen som gjorde. Dermed behøvde vi ikke å være så redde for å kjøre litt hardt på langturene. Dersom alle langturene er rolige blir det et sjokk å få på seg startnummer. Da går det slett ikke rolig! Men hun la også til at hun aldri trente det samme to dager på rad. Dermed får vel kroppen den nødvendige hvilen likevel.
Etterpå snakket Ine Wigernæs om helse og litt om kosthold. Hun understreket viktigheten av glede i livet og fortalte historien om rotteforsøket. En gruppe rotter ble tvunget til å trene (dvs løpe i hjulet sitt, ellers fikk de støt), den andre gruppen trente når de hadde lyst. Og gjett hvilken gruppe som fikk best resultat!?
Ine hadde også med moren sin, Ingrid Wigernæs som var en kjent dame for mange. Birgit hadde til og med hatt henne som trener i yngre dager og kunne fortelle om en  inspirerende trener som var et stort forbilde for mange.
Til slutt skulle Trude Dybendahl fortelle litt om skiteknikk, men hun hadde meldt avbud i siste liten og Anne Jahren tro til isteden. Det er jo en dame vi har hørt en del om og selvsagt kunne hun også mye om skiteknikk. Det er ikke så lett å formidle skiteknikk uten ski og uten bilder å presentere, men siden hun fikk så liten tid til å forberede seg måtte hun nøye seg med å snakke og vise via kroppsspråk. Og litt fikk vi jo med oss likevel.
Det var i det hele tatt en meget inspirerende kveld som ga ny inspirasjon til de planlagte skiturene i Romeriksåsen i helgen!

2 kommentarer:

  1. Interessant det hun sier om både trening i konkurransetempo og ikke minst det å ikke trene det samme 2 dager på rad. Kan jo være en utfordring men greit å tenke på.

    SvarSlett
  2. Ja, det er ikke så lett for oss "vanlige" med full jobb og få treningsopplegget til å passe alltid. Men når det gjelder langturer har jeg alltid lurt på om det er lurt at disse alltid skal gå så rolig.

    SvarSlett