mandag 13. februar 2012

Lang skitur fra Tæruddalen

Lørdag var vi klare for langtur på ski fra Tæruddalen. Bjarne sitt ønske på forhånd var nok en tur til Bekkestua, men var grei nok til å si at i dag var det jeg som bestemte. Og jeg må se an formen undervegs, noen ganger sier den stopp ved Årstadvangen, mens andre ganger kan den presse seg lenger. Ganske rart dette med forskjellen på løping og ski, jeg kan presse meg mye mer når jeg løper enn når jeg går på ski. Tror jeg bruker mye krefter unødig når jeg går på ski, teknikken er rett og slett for dårlig. Men lørdag var kroppen grei og formen kjentes veldig bra ut. Dermed gikk turen til Bekkestua. På tilbaketuren skulle jeg gå med Boy for å få litt drahjelp undervegs. Men det var bare det at bikkja var sliten han også. Han hadde tross alt gått 3 mil med Bjarne på fredag. Dermed var det ikke noe hjelp og få der. Turen gikk imidlertid fint likevel den, 4 mil gikk forbausende bra. Men farten er ikke så mye å skryte av, det er mer tur enn trening. For Bjarne kan det ikke regnes i det hele tatt! Men en fin opplevelse var det da, ikke blåste det og solen kom opp slik at temperaturen var helt ok. Startet på -11, men ble adskillig mildere etter hvert.
På Bekkestua tok vi bilder med min iPhone, men det er så mye merkelig som skjer med denne tlf. Forrige gang jeg stakk ledningen inn i pc`n oppgraderte den tlf min slik at alt som var lagret forsvant. Fikk da importert tlf nr fra sim kortet, men bildene var borte. Når jeg nå atter en gang stakk ledningen inn for å få ut bildene tatt fra skituren, oppdaterte den til gammel versjon igjen og dermed fikk jeg tilbake de gamle bildene mine. Men de nye forsvant! Altfor teknisk for meg dette her, så bilder ble det ikke av denne turen!

3 kommentarer:

 1. Flott tur ;-) Det er rart hvor forskjellig man opplever de ulike aktivitetene. Selv synes jeg også at jeg bruker MYE mer energi på ski enn på løp, og jeg går ikke teknisk dårlig. Dette kan derfor kanskje forklares med at jeg tilbakelegger 2-3x lengre distanse på ski enn på løp og det må jo nødvendigvis koste en del mer enerig og krefter. Og jeg føler et naturlig behov for påfyll av krefter underveis ...

  Men, det komiske er jo at selv om jeg synes ski sluker mest energi og krefter så opplever jeg likevel løping som en tyngre aktivitet! Det kan føles tyngre å løpe 13km enn å tilbakelegge 23km på ski. Rart altså, men det kan ha å gjøre med at intensiteten alltid er jevnt høy på løp mens på ski klarer jeg ikke å holde jevn høy intensitet gjennom hele distansen.... således oppfatter jeg kanskje løping som mer utmattende enn ski, totalt sett? Og kanskje det også er en mental greie; at jeg føler at jeg behersker ski mens på løping er jeg fortsatt bare en amatør ie egne øyne?? :-D

  Nuvel, jeg håper du får mange flere fine skiturer i vinter!! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Silja, dette kan vi vel filosofere ganske mye rundt. Det viktigste er vel hva en føler selv og så bør en kanskje være flink til å utfordre seg selv der en føler det er tyngst for å bli ørlitte grann bedre? Jeg håper også på mange flere fine skiturer, det er uansett en fin ting å foreta seg om vinteren!

   Slett
 2. Så kjedelig når teknikken lever sitt eget liv... Men jeg må si dere er spreke, som går så lage skiturer! Jeg har mer enn nok med tur-retur Ringdalshytta. Jeg kjenner jo også at skigåing tar mye krefter, sikkert mye pga. dårlig teknikk som du skriver. Men det er jo så herlig allikevel! Og som du skrev til meg; jeg er jo heldig som kan gå på hverdager når det er få folk ute. Dog møter jeg mange flere folk ute på ski en hverdag enn tilsvarende til fots i sommerhalvåret. Da kan jeg gå lang tur uten å møte noen.

  SvarSlett