onsdag 29. februar 2012

Fine skiturer og nye løpemål!

I vinterferien ble det mange fine skiturer. Til tross for kraftig vind gikk vi ca 3 timer på ski hver dag. Bjarne og Boy foran, jeg halsende etter. Fin trening for meg, men jeg ble litt sliten etter hvert. Til slutt fant jeg ut at jeg fikk ta Boy litt jeg også, i hvert fall etter en stund slik at han hadde roet seg og løp rolig. Men i nedoverbakker tar jeg ingen sjanser og overlater ham til Bjarne, er litt pysete på det området.

Vi fikk vi oss noen fine turer, det var sol og fint vær, heller ikke kaldt, bare denne forbaskete vinden som gjorde at vi holdt oss unna viddene. En dag tok vi en øl hos noen bekjente på Sjusjøen. Det gikk likevel greit å gå på ski tilbake til hytta.

Forrige mandag ble løpingen i arbeidstiden ganske heseblesende. Ove dukket opp med propper i ørene og Odd og jeg forstod av dette at han ikke skulle løpe sammen med oss. Og ganske riktig: allerede fra start rykket han fra og forsvant etter hvert ute av syne. Odd og jeg løp det vi orket, men han slo oss kraftig ned i støvlene denne gangen. En trøst var at han innrømmet at han ble sliten. Denne mandagen var ikke Ove med, og jeg og Odd hadde derfor en roligere tur med tunge bein i nysnøen som var kommet. Likevel skrøt han etterpå av at han vant spurten! Hva gir du meg, en liten spurt på slutten hvor han slo meg med 2 sekunder! Men slik er gutta, konkurranseinstinktet er på topp. Nå er vel heller ikke jeg helt borte der...
Dette instinktet har nå ført til at jeg er påmeldt Nordmarka Skogsmaraton den 16. juni... Og jeg som aldri har løpt så langt i hele mitt liv! Og det er egentlig ikke så fryktelig lang tid til juni... Men noen nye utfordringer trenger jeg i år kjenner jeg, så det er bare å stå på framover. Jan-Sverre er allerede påmeldt, tar Marit K utfordringen tro?

Så i kveld blir det langtur - i går kveld var jeg i Operaen med billetter spandert av NSB! Ikke kan man en slik anledning gå fra seg vel?

5 kommentarer:

 1. Så gøy at du er med på Skogsmaratonet! Gleder meg til å følge forberedelsene dine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser at du også er påmeldt, da får vi bare stå på framover!

   Slett
 2. Heisan, klar for maratondebut! Ikke vær redd for distansen, du er mer enn godt nok trent. Det handler mest om å åpne veldig rolig, det er tungt opp til ca 14 kilometer - toppen etter Bjørnholt.

  Prøv å få lagt inn en skikkelig langtur annenhver uke, begynn med f.eks. 20 kilometer, og øk på 1 km hver gang opp til 30 km. Du trenger ikke løpe lenger på trening.

  Regner med at Bjarne blir syklende supporter, det er fint å følge Skogsmaraton med sykkel.

  Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode råd, Olav. Skal prøve å følge dem, men innser at tiden går fryktelig fort fram til 16. juni!

   Slett
 3. Synes du er kjempetøff, jeg! Sikkert bra å ha noe såpass krevende å trene mot. Blir spennende å følge med på :)

  SvarSlett