mandag 11. oktober 2010

Eremitageløpet 2010
Da er årets Eremitageløp historie! Målet var å ikke løpe dårligere enn i fjor hvor jeg løp på 1.06.21.

Vi var tre Runnere som løp sammen, Jan Sverre, Solbjørg og jeg. Dette var svært vellykket og alle syntes det fungerte bra. Vi pushet hverandre og var livredde for å miste hverandre. Starten var behagelig, vi løp forbi mange løpere og fant rytmen. Når deltagertallet er over 17.000 sier det seg selv at det blir mye folk i løypa. Noen sniker seg inn i feil pulje og løpekulturen er heller ikke helt på topp. Dermed må man løpe slalom mellom løpere for å kunne ligge i sitt eget tempo. Jeg liker ikke å bli liggende i kø i et tempo som føles feil, så da er det bare å gi gass og komme seg forbi. Løypa er ikke spesielt tung, men det er rart med det hvordan små kneiker suger krefter. Ved 8 km rykket Jan Sverre og jeg var sjanseløs. Akkurat da var jeg temmelig sliten og hadde ingen mulighet til å henge på. Han slo meg med 2 min i fjor og jeg håpet at det skulle bli mindre avstand i mellom oss i år.

Den siste kneika opp til mål suger ekstra krefter. Ikke stod det mål noe sted heller, så det føltes som om målet aldri var innen rekkevidde. Men til slutt pep det i chipsen og jeg var i mål i år også! Herlig! Var ganske sliten og som vanlig når jeg har tatt meg ut litt småkvalm. Men det går fort over og da er det bare å få i seg litt drikke, kvitte seg med chipsen og skifte til tørre klær.
Deretter er det fram med med jägermeister og øl. Dette smaker utrolig godt! Tiden min i år ble 1.04.43 og Jan Sverre sin 1.03.38, altså ble forskjellen mindre enn i fjor. Var godt fornøyd med dette resultatet, ikke minst at tiden ble bedre enn i fjor!
Deretter går bussen til Nyhavn hvor vi inntar mer øl og snaps. På bildet inntar jeg Leffe blond -ølet som jeg har hatt lyst på siden jeg leste om det på bloggen til Espen. Tre av de andre ville også smake på dette og alle var svært fornøyde. Det var litt spesielt,litt anderledes enn annet øl, men veldig smakfullt. Det svarte til forventningene, og alle var fornøyde. En av de andre sørget for at jeg fikk med et glass hjem.... Så nå kan jeg bare se å få ølet i hus.

Siden været var så bra i år var det fint å sitte ute. Der ble vi i 2 timer før vi måtte ta bussen tilbake til båten. Båtreisen hjem ble svært så trivlig med boblebad, en bedre middag og dans til ut i de små timer. Men du verden så slitsomt det er å gå rett på jobb-var der kl 10 i dag. Godt å gå hjem kl 16! Ingen trening i kveld, kun en før-middagslur på sofaen.

Neste konkurranse er Lørenskog halvmaraton om tre uker, så det er bare å lade opp til det!

3 kommentarer:

 1. Gratulerer med flott løp! Det høres ut som om de sosiale rammene var bra også :) Leffe'n smakte sikkert godt!

  SvarSlett
 2. Jeg ser du koser deg bra, du ser veldig fornøyd ut! Fullt fortjent, så sprek som du er! :)

  SvarSlett
 3. hehe! Etter hva jeg har skjønt må man venne seg til dette Leffe ølet. Veldig mange som prøver det liker det ikke første gangen. Det er jo en del anderledes da. Det er mye smak, ganske søtt og mye ettersmak og smaker ikke så mye "pils" som vi har i norge.... (heldgivis)

  ps! Jeg har også LEFFE gladd :P

  SvarSlett