tirsdag 16. juni 2015

Birkebeinerløpet 2015

Så er birkebeinerløpet 2015 historie. Og jeg er godt fornøyd! Riktignok måtte jeg justere målet mitt angående tid, men siden jeg klarte merket for 10. gang kan jeg jo ikke være annet enn fornøyd!
I alle løpene jeg har deltatt hittil i år har tidene vært dårligere enn i fjor, dermed var det realistisk å tenke at målet i år måtte bli å klare 1.58 og håpe at det holdt til merket.
Det var en super løpedag, lettskyet og litt småkjølig på morgenen. Antrekket måtte bare bli shorts og kortermet og det viste seg å være helt perfekt. Gode forberedelser på morgenen gikk etter planen for min del (behøver ikke å nevne at de andre i reisefølget som skulle starte tidlig bommet mht til å stille klokken med èn time, men det gikk likevel greit siden vi var flere i hytta).
Lett oppvarming og så var vi i gang! Det er utrolig mange bakker i dette løpet. Riktignok korte, men jammen er de bratte nok. I år syntes jeg det var ekstra mange! Så går tiden da, jeg blir andpusten og sliten, men må ikke helt i kjelleren. Husker det året jeg hadde vært forkjølet rett før løpet, da syntes jeg at jeg gikk under kjelleren for å hente de siste kreftene. Slik var det ikke nå og gjørmehull og klin ble forsert i godt driv, om enn noe saktere enn i fjor. Det ble nok mer klinete på gjørmepartiene utover dagen, men det er selvsagt helt greit for meg som like rå løpe Råskinnet! Tok litt drikke på alle matstasjonene selv om jeg synes det er umulig å drikke av disse plastbegrene når man har puls i 170.
Og tiden? Den ble 1.57.50 og merketiden var 2.08.37. Jeg hadde god margin altså og attpåtil fikk jeg denne fine statuetten. Den er plassert på hytta sammen med Ingalåmi damen som jeg fikk for gjennomført 10 skirenn. Men jeg må si at den siste trofeen henger høyere, synes jeg kan være litt stolt av meg selv for å ha klart 10 merker av 11 deltagelser. Den gangen jeg ikke klarte det skylder jeg på syklingen. Jeg prøvde meg som syklist en periode, men måtte bare legge opp siden det gikk utover løpingen og ikke ble jeg bedre til å sykle heller.
Dagen etter ble det en gåtur til Lunkefjell. Det tror jeg var lurt, stølheten i muskulaturen ble mye mindre. I dag er det tirsdag og jeg er klar for en aldri så liten løpetur som forberedelse til lørdagens løp: Nordmarka Skogsmaraton. Det blir verre og forberedelsene til et slikt løp virker å være for dårlige. Men gjennomføre skal jeg, selv om jeg nok må justere litt på tiden der også.

2 kommentarer:

 1. Gratulerer med statuetten for 10 merker. Da jeg fikk min etter de 10 første årene (10 merker og 10 pokaler) var navnet gravert inn på statuetten.

  Lykke til i Skogsmaraton... hadde vurdert å gå rundt, men må jobbe med forberedelser til Romeriksåsen på langs.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Olav, takk for det! Synd du ikke er å se i Nordmarka på lørdag, men forstår du må ut i løypa i Romeriksåsen. Det blir vel for dyrt å gravere inn navn, sikkert mange flere som oppnår statuetten enn tidligere. Men moro er det å få den lell!

   Slett