onsdag 14. januar 2015

Nytt år - nye muligheter

Nytt år - nye treningsmuligheter! 2015 er allerede godt i gang og treningen fram mot nye mål likeså.

Etter å ha gått ca 30 mil på ski i juleferien var det litt tungt å komme i gang med løpingen igjen. Det gikk likevel overraskende fort å få beina i løpemodus, det var kroppen som var treg. Styrketrening og yoga er imidlertid i rute, nå gjelder det å få inn mengde på løpeturene.
Lørdag skulle vi få oss en langtur, men selvsagt måtte dette skje før sendingene med skirenn begynte på TV! Og da hadde like selvsagt ikke brøytemannskapene rukket å brøyte på gangvegene. Du verden, så tungt det var! Det var bare å trøste seg med at det ble litt ekstra trening. Etter 13,5 km var tiden vi hadde til rådighet brukt opp, det samme var kreftene.
I travle tider hvor det ikke blir tid til løping på kveldstid er det godt å ha møllene på Centrum Athletica. Jeg er ingen fan av mølleløping, synes tvert i mot det er ganske kjedelig! Men jeg klarer å motivere meg til å løpe 5 km om morgenen før jobb dersom det er den eneste muligheten jeg har til å få meg en økt den dagen.
Det jeg ikke klarer å motivere meg til er å dra til Sessvoll kl 11 en søndag formiddag for å løpe sammen med ultraløperne. Så kjære ultraløpere: jeg skulle gjerne hatt en løpetur sammen med dere. Syntes det var så trivelig med den turen jeg hadde med dere desember 2013. Har tenkt lenge at det kunne vært moro, men motivasjonen og orken svikter. Lørdag kveld er ofte tiden for sosialt samvær og da blir det gjerne litt sent. Og jeg trenger søvn! Med full jobb, opp før kl 6 hver dag og trening på ettermiddagen må jeg innrømme at kreftene ikke alltid strekker til alt jeg gjerne vil. Kanskje merkes det at en ikke er 20 år lenger heller.... Jeg har alltid vært av dem som har mer overskudd og energi enn de fleste, men selv jeg merker at jeg har begrensede ressurser å ta av. Dermed må treningen legges opp etter energinivå.
Har grublet litt på om jeg skal legge til noen nye mål dette året. Konklusjonen ble imidlertid at jeg heller skal prøve å forbedre tidene mine i de løpene jeg har deltatt i noen ganger før. Det største målet det første halvåret er Nordmarka Skogsmaraton.
Et lite lyspunkt er at jeg fikk et lite Yt-bidrag: 1000 kr i gavekort til å kjøpe joggesko som skal brukes til å sette en personlig rekord. - Hurra  - jeg som ikke pleier å vinne noe særlig! - Og da må jo dette bare bli på Skogsmaraton!
Dermed må treningen de neste 5 månedene planlegges og systematiseres!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar