tirsdag 19. mars 2013

Fredagsbirken gjennomført!


Tøff eller naiv? Nåvel, uansett karakteristikk så har jeg gjennomført fredagsbirken. Ingen supertid: 5.27 Når merketiden på lørdag var 5.10 i min klasse var det jo ikke så verst da. Jeg er ingen skiløper, men kanskje jeg kan bli litt bedre til neste år?
Dagen var i hvert fall flott. Vi startet på Rena i -23 grader, men sol og vindstille. Det var praktfullt over fjellet: solen skinte i mot oss hele vegen, løypene var som trikkeskinner og ikke noe mas og stress slik det er i den "vanlige" birken. Det eneste minuset er at alle ca 2000 starter likt og det ble kaos på de første drikkestasjonene når så mange kommer omtrent samtidig. Der har arrangørene et stort forbedringspotensiale. Ellers gikk alt knirkefritt etter min mening.
Det er en hard tur med en jevn stigning til å begynne med. Jeg fikk skikkelig vondt i hele kroppen, verking i muskulaturen fra øverst til nederst, men ellers ikke så fryktelig sliten. Kanskje et tegn på mangel på langturer? På forhånd hadde jeg drukket Ringer med blåbærsaft og farris. Dette er en blanding jeg har god erfaring med. Det hadde jeg ikke gjort da jeg gikk Ingalåmi og ble sulten etter 12 km. Nå holdt jeg helt til mål med bare inntak av energidrikk og kjeks. På Sjusjøen stod det et par kompiser og ga meg varm saft, sjokolade og appelsin, noe som gjorde at jeg hadde fulle lagre helt inn til mål!
Jeg fikk i hvert fall inspirasjon til å trene mer målrettet på ski neste vinter, og da stiller jeg til start i fredagsbirken på nytt!
Bjarne hentet meg heldigvis på Lillehammer og så gikk turen til Nordseter. Heldigvis at han var med, for den haugen med skikkelig hardpakket snø som ventet oss foran døra på hytta hadde jeg ikke orket å hakke løs denne kvelden!

1 kommentar:

  1. Naiv er vel ikke akkurat ordet jeg forbinder med deg... Men tøff, derimot! Veldig bra gjennomført, så moro at du fikk det til når du hadde så lyst! :)

    SvarSlett