torsdag 8. mars 2012

Skidag med UiO

Tirsdag var det klart for årets skidag på jobben. Jeg var veldig skeptisk på forhånd, hadde jo hørt at det var veldig hardt og isete. Starten var derfor særdeles positiv: flotte nyoppkjørte løyper fra Stryken. De strekningene de store maskinene kan kjøre var det flott. Det var verre i smale skogspartier hvor det bare var fremkommelig med scooter. Der var det stedvis svært hardt. Men jeg har ingen ambisjoner på dette området så det er helt greit å ta av seg skiene og gå enkelte bakker - både opp og ned. Over Hakkloa var det svært isete og det var bare en ting å gjøre: stå i de usle sporene og stake. Riktignok synes jeg at jeg har blitt litt sterkere i armene etter en del skigåing og stryketrening, men å stake så langt var ikke armene mine forberedt på. De var derfor ganske visne da jeg endelig var over!
En del av vegen holdt jeg følge med Adeheid som kjøpte seg leilighet på turen! Da kjøpet var i orden var hun ganske skjelven i knærne, forståelig nok!
På Kobberhaugshytta ble det kanelboller og kakao - skikkelig, kokt kakao med snerk! En fin belønning før resten av turen gjensto. Vi avsluttet på Frognerseteren og dit var det også helt greit. I det hele tatt en overraskende fin tur. Og så flott som det er å få være ute en hel dag - atpåtil får jeg betalt for det! En fantastisk mulighet jeg ikke forstår at ikke flere benytter seg av.
Nå legges slagplanen for løping framover. Jeg klarer ikke som mange andre å følge et treningsopplegg slavisk. Planen er å trene som jeg pleier med to intervalløkter i uka, en litt hard 5 km tur på mandag formiddag og en tur til + en langtur. Løpeturen i helgene er enda en stund framover byttet ut med en eller to skiturer. Forandringen ellers blir at langturen skal være lang annen hver uke og økes gradvis. Så til uka er det klart for en løpetur på 23 km. Det er bare å stå på fram til 16.juni!

2 kommentarer:

  1. Veldig sant, tenk at det er så få som vil ha betalt for å gå på ski... Takk for en kjempefin tur, Anne-Brit. Jeg begynner å få ned pulsen igjen, men det er fortsatt et stykke igjen til normal hvilepuls. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk det samme: hyggelig selskap og fin tur. Atpåtil litt spenning undervegs!

      Slett