mandag 12. mars 2012

Fin skihelg

På Nordseter i helgen var det flotte forhold for skigåing. Men som alltid med visse forbehold: vinden kan være utrolig plagsom. Lørdag la vi ut på langtur: Snultra, Elgåsen og mot Gjesbuåsen. Imidlertid begynte det å snø i tillegg til den kraftige vinden. Da ble det helt uholdbart! Vi hadde et panser av snø/is på klærne og alle vi møtte gikk krokete i kampen mot vinden. Jeg hadde en bøff jeg gjerne ville ha dratt over munnen og dekket kinnet med, men orket ikke å stoppe og ta av meg votten for å gjøre det! Dermed gikk vi korteste vegen mot Sjusjøen hvor vår venn Jan Sverre har hytta. Vi nærmest stupte inn døra hos ham og lengtet etter litt varme. En runde i stampen og badstua hjalp godt på det, så etter en stund var det på tide å vende nesa mot vår egen hytte igjen: over appelsinhaugen mot Nordseter. Det gikk veldig greit selv om det fremdeles blåste en del. Godt var det i hvert fall å komme innendørs igjen, fyre opp i peisen og innta en solbærtoddy (m/noe godt oppi). Varmen spredde seg umiddelbart! Vinden ulte rundt veggene og snøen pisket store fonner foran vinduene.
Smøreforholdene var et annet problem: det var nok egentlig klisterføre, men den mildeste smøringen vi hadde med på turen var VR60. Heldigvis, for da snøværet satte inn hadde det blitt helt umulig med klister. Det stod mange og skrapte skiene sine og prøvde å få av dette. Og vi hadde helt supre ski på veg tilbake på ettermiddagen.
Søndag våknet vi til strålende solskinn og nesten vindstille! Da var det på tide å rydde litt snø slik at vi igjen fikk utsikt mot skiløypa. Moro å følge med på livet der når vi spiser frokost. Vi (les:Bjarne) måkte også plassen foran anekset og der satte vi oss og nøt solen, slik skal våren være! Etter å ha fått besøk av Tor gikk igjen turen mot Nordseter. Da var det zeroski som gjaldt, heldige er de som har slike ski! Bjarne var gentleman og lot meg låne hans. Men han har tross alt Boy foran, så han slipper å kjenne på bakglatte ski!
Jeg er tilbake i hverdagen mens Bjarne tilbringer uka med snø, sol og VIND! Huff, den vinden gir seg aldri!
Jeg er imidlertid klar for langtur med løpesko, skal fortelle hvordan det har gått.

2 kommentarer:

  1. Uff, det er fælt å gå på ski når det blåser så fælt, det blir en skikkelig ekspedisjon ut av det. Skjønner godt at det gjorde seg både med varmebehandling på Sjusjøen og godt drikke hjemme etterpå :)

    SvarSlett
  2. Det har vært en del vær ja... men så lenge du får kost deg og gått på ski så er jo det aller best da ;-)

    SvarSlett