mandag 23. januar 2012

Ny trase i birkebeinerløpet

Noe som opptar meg gjennom året er birkebeinerløpet. Det er mitt store mål for løpesesongen hvert år. Det å klare merket her er målet jeg har i bakhodet hele sommeren. Nå har de atter en gang tenkt å bytte trase. Visstnok skal det visst bli en mer varig løype denne gangen. Men de har også tatt hensyn til at mange sliter med å løpe så mye nedover. Selv synes jeg traseen som ble valgt i 2009 og 2010 var kjempe fin! I 2011 måtte den legges om pga mye nedbør og dermed gikk mye at løpet på grusveg. Jeg synes birkebeinerløpet skal være et terrengløp og da passer det ikke med for mye grusveg. Nå skal starten gå på birkebeineren skistadion og mål som vanlig i Håkonshall. Her er traseen: http://www.birkebeiner.no/Global/l%c3%b8ypeprofiler/L%c3%b8p/Birkebeinerl%c3%b8pet%20-%20trase%20fra%202012.pdf
I tillegg håper de å trekke til seg enda flere løpere. Hele birkebeieneropplegget blir bare større og større og mer og mer kommersielt. Et sted må de stoppe, det skal tross alt være en hyggelig opplevelse! Men folk melder seg jo på så det må da være atraktivt å delta. For mange er nok dette et mål som gjør treningen meningsfylt gjennom hele året og det er jo vel og bra.
I alle fall er jeg litt skeptisk til den nye traseen og tanken om å løpe ultraløpet isteden har begynt å spire.... Men 50 km er LANGT! Jeg som aldri har løpt mer enn en drøy halvmaraton! Hm, får tenke litt på det. Samtidig blir jeg jo litt nysgjerrig på den nye løypa også.

3 kommentarer:

  1. Jeg har kun løpt to ganger, 2009 og 2011. Terrengløp skal være mest mulig i terrenget synes nå jeg da og jeg var en av de som måtte gå i de siste motbakkene i fjor for ikke å få krampe i leggene ;-) Det ble rett og slett litt for mye grusvei for meg og alt for lite stiløping. At det går nedover synes jeg også bare er moro og noe av kjennetegnet med Birken. Spennende med ny løype men kanskje greit om de prøver å finne en løype som fungerer mer enn ett år av gangen ;-)

    SvarSlett
  2. Oi, ultraløpet! det høres fælt ut... Men du hadde jo klart det hvis du vil :)

    SvarSlett