søndag 30. oktober 2011

Lørenskog halvmaratonLørdag 29.10 var dagen for årets Lørenskog halvmaraton. Jeg hadde forberedt meg med Ringer og blåbærsaft og en god natts søvn. Da jeg begynte å varme opp kjente jeg at kroppen var i godlune og at det var en bra dag. Jeg gledet meg til å løpe!

Starten i år var på Fjellsrud skole. Det gjorde at slutten var mye bedre synes jeg. Vi slapp den lange sletta og den korte, harde bakken opp til Hammer skole på slutten og det gjorde løypa mye bedre selv om selve løypa var den samme gamle!

Første runde gikk ganske lett, fikk en fin flyt og et tempo jeg kunne holde lenge. Begynte å kjenne det på andre runde, men det var først de siste 3-4 km som virkelig ble tunge. Jeg var så heldig at jeg hadde Bjarne som syklende coach og han holdt meg orientert om hvor mine konkurrenter befant. Og konkurrentene, vel det var mine Runners kollegaer og andre jeg klarte å løpe forbi. Et godt råd på slutten var at jeg måtte rette meg opp og puste dypere. Dessuten løp løper nr 192 forbi meg på siste runden. En godt voksen kar jeg ikke har funnet ut navnet på. I hvert fall inspirerte han meg til å holde et ørlite høyere tempo enn jeg ellers ville holdt. Dermed øynet jeg sjansen til at tiden min slett ikke ville bli dårligere enn i fjor, slik jeg fryktet på forhånd rett og slett fordi alle mine tider i år har vært dårligere enn i fjor. Og da jeg endelig var i mål - må innrømme at de siste 3 km føltes veldig laaange - var tiden 1.48.38 og jeg var super fornøyd! Det var nesten 1 minutt bedre enn i fjor! Joho, så fornøyd med meg selv! Bjarne tok dette bildet (ett av mange forsøk), og Olav Engen tok et flott bilde som ligger på FB og kondis.no

Var ganske gåen da jeg kom i mål, men kom meg egentlig fort igjen og måtte hjem og gjøre klart til middagsgjester. Imidlertid var resultatlista en liten skuffelse: flere av oss fikk 1 time for mye! Dette fikk vi sagt i fra om og heldigvis ble det rettet opp ganske fort. Rett skal være rett!

I det hele tatt var dette et vellykket løp for min del - kanskje den beste tiden jeg har på halvmaraton? Må sjekke litt bakover for å finne ut dette. Dessuten var dette en fin avslutning på årets sesong siden jeg ikke har tenkt å løpe vinterkarusellen i år. Isteden skal jeg ha rolige langturer og gå mye på ski. Håper at neste års sesong vil starte litt bedre og føre til bedre tider enn i år. Men årets avslutning tyder kanskje på at jeg er inne på rett veg?

5 kommentarer:

 1. Grattis!! SÅ flink du er; og rett hjem for å lage middag?? shit, det kaller jeg en hard dag på jobben altså!! Fin avslutning på sesongen og fin start på vinter'n ;-)

  SvarSlett
 2. Gratulerer, så bra! Fantastisk tid! For en hyggelig sesongavslutning, ja, og du er helt klart på riktig vei :)

  SvarSlett
 3. Jeg ser nå at jeg i starten av min løps "karriere" i 2005 løp Oslo halvmaraton og tiden min ble da 1.42.24. Helt utrolig at jeg var i så god form! Men det er jo 6 år siden...

  SvarSlett
 4. Veldig bra! Det er fint når alt klaffer.

  SvarSlett