onsdag 13. april 2011

Kanskje kroppen trenger litt hvile?

Etter den lille oppturen på UKI karusellen på lørdag - ja, jeg syntes det gikk bra da - ble det nedtur å løpe 500 metere på Runners mandag. Kroppen ville bare ikke, jeg hadde ikke pust og var generelt sliten. Nedturen kom imidlertid litt før det - mens jeg studerte resultatene fra UKI løpet. Lørdag løp jeg på 7.07, i 2009 på 6.49 og i 2008 på 6.29. Hm, en generell nedgang altså. Ikke oppløftende.
Nå blir det mye sutring her, men saken er jo at jeg har følt meg sliten siden jul. Alt er subjektivt, men jeg synes ikke jeg trener så forferdelig mye eller forferdelig hardt i forhold til mange andre! Men kanskje kroppen trenger hvile likevel? I går bestemte jeg meg for å hvile litt etter jobben. Og sov i nesten 2 timer!!? Ligner ikke meg..... Riktignok sov jeg ikke fullt så godt på kvelden, men sovnet gjorde jeg. Nei, nå satser jeg på at en god og lang påskeferie gjør susen!
Men først skal jeg løpe i Frognerparken i dag, i morgen er det Runners trening og fredag styrke...

4 kommentarer:

 1. "Alt er subjektivt, men jeg synes ikke jeg trener så forferdelig mye eller forferdelig hardt i forhold til mange andre!"

  Merkelig, men slik føler jeg det også....! Og i tillegg føler jeg at "alle disse andre som trener så veldig mye" de trenger heller ikke like mye søvn, mat og restitusjon som meg! Er det ikke rart???

  Jeg tror vi bare må innse at vi er ulike og at vi har ulike grenser! Det er SÅ lett å sammenligne seg med andre for deretter å dra følgende konklusjon: "alle andre gjør så mye mer enn meg og orker å gjøre så mye mer".

  Å sammenligne seg med andre blir meningsløst, det blir som å sammenligne epler og pærer fordi vi er forskjellige og fordi vi har ulike hverdager som påvirker oss....

  Hva med at vi bare aksepterer at "sånn som dette er jeg" og sånn som dette må jeg ha det hvis jeg skal fungere bra.....?

  Jeg synes du skal være fornøyd uansett jeg og samtidig gi kroppen den hvilen og roen den trenger; da tror jeg du får det beste ut av livet og treningen ;-)

  SvarSlett
 2. Veldig fornuftig sagt, Silja. Fornuften sier meg at du har rett, men å følge rådene kan nok holde hardt....Men nå skal jeg ha en lang og god påske hvor jeg skal slappe av og kose meg

  SvarSlett
 3. Uff, det er synd du sliter sånn med formen. Men jeg synes også det Silja skriver virker fornuftig - og jeg skjønner at det ikke er lett å leve etter det. Ønsker deg i alle fall en god påske! Slapp godt av med din kjære.

  Etter påske må vi finne en dag å møtes igjen - snart tid for sushi og kake! :)

  SvarSlett
 4. Hei Anne-Brit
  Jeg er veldig enig i det Silja skriver med tanke på at vi responrerer ulikt på trening og først og fremst må lytte til vår egen kropp mer enn å gjøre "som alle andre".

  Når det gjelder tidsutviklingen på UKI (som kanskje gjelder også for andre løp) er det nok dessverre slik at når vi passerer en viss alder (begynner på 5) blir tidene "dårligere" med mindre vi er helt ferske løpere på opptur.
  Dersom du skal løpe like fort som året før, må du løpe relativt sett bedre.

  Siden jeg løpe brukbart som yngre veteran følte jeg dette sterkt på kroppen og ble litt demotivert av det før jeg så nærmere på statistikkene som viset at "slik er det bare".

  Hvis du f.eks. tar årsstatistikkene til Kondis ser du det veldig tydelig: 10.beste løper på 10 km 2010 i klassene K45, K50, K55, K60 = 41.22, 46.44, 49.13, 53.54 !!!
  Husk at dette betyr at du også årene mellom klassebytte får stadig dårligere rammebetingelser for å hevde deg i klassen.

  Gå tilbake til resultatlistene fra UKI og andre løp og se på avstanden til de beste. Det kan hende det blir litt hyggeligere lesning enn du tror. Sammenlign deg med de som er noenlunde jevngamle - ikke med din egen ungdom.

  SvarSlett