tirsdag 24. mars 2015

Fredagsbirken

Ja, så gikk jeg fredagsbirken i år også. Utrolig at jeg utsetter meg for denne selvvalgte piningen! Jeg som er dårlig teknisk til å gå på ski og pysete i utforkjøringer. Men så er det slik at jeg synes det er moro med utfordringer og herlig å ha gjennomført strabasiøse fysiske utfordringer. Mestringsfølelsen er stor og det er en veldig herlig følelse.
Derfor gikk turen til Rena i år også. Bjarne var couch og sjåfør og vi ankom i god tid slik at han fikk smørt skiene og jeg alle de andre nødvendige ærendene. Smøringstipsene ble fulgt, men jeg kjente med èn gang jeg kom i gang at dette ble glatt! Og det var jeg ikke alene om, vi var mange som svettet og slet med bakglatte ski. Etter 3 km la jeg på litt VR60, men var redd det skulle kladde og la på altfor lite. Vi var mange som trodde det kom til å bli kaldere over fjellet, men der tok vi feil, det ble heller mildere. Dermed valgte jeg å stå i smørekø ved 9 km for å få lagt på VR70. Og det var som å komme til himmelen! Endelig var det mulig å gå litt mer ordentlig på ski. I denne køen var det mange som var slitne og oppgitt over bakglatte ski og dårlige løyper. Muligens var løypene kjørt midt på natta, for nå var de snødd igjen. Etter 19 km kom løypemaskinene, og folk jublet! Men det varte bare 6-7 km, så stoppet de og vi fortsatte i dårlige løyper.
På Midtfjellet møtte jeg noen kjente og fikk lagt på mer VR70 som gjorde at jeg igjen kunne gå litt bedre. På Sjusjøen fikk jeg kjenne på at jeg var sliten og aldri har jeg vært så glad for nedoverbakker! Ikke gikk det spesielt fort heller, fuktig som snøen var. Føttene var søkkvåte og kalde og det var deilig å endelig høre speakeren i mål.
Etter altfor lang tid var jeg endelig i mål, våt, kald og sliten. Utrolig deilig å komme i dusjen og få tint føttene. Tøyet var vått både av svette og av den våte nedbøren og det var godt å få på seg tørt tøy.
En liten shoppingtur i hallen måtte jeg selvsagt ta, mange fristelser der.
Så gikk turen til fjells på hytta. Deilig å ta på seg våte skistøvler og traske oppover med ski som nå kladdet. Jaja, når man har gått 54 km på ski under tunge forhold klarer en jo usle 2,5 km i flotte løyper!
Og tenkte jeg "aldri mer"? Nei da, tankene spant rundt hva jeg skal gjøre for at turen skal bli bedre og lettere å gjennomføre. Dvs. mer trening på rulleski, styrketrening for overkropp, flere skiturer og mer trening på å kjøre nedoverbakker. Så får vi se om tiden og orken strekker til det neste året.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar