mandag 9. februar 2015

Februarløping og skigåing

 Løpetur i Østmarka lørdag
Skitur i Østmarka søndag

Denne helgen ble det både løping og skitur.
Føler meg litt dratt i to retninger for tiden: sommerens målsetning mht løping drar i den ene enden, ferdigheter på ski i den andre. Etter tirsdagens input på birkenseminar for jenter ble jeg mer tent på skigåingen. Jeg har "bare" meldt meg på fredagsbirken, men jammen fikk jeg lyst til å gå den "ordentlige" birken isteden etter dette foredraget. Det får heller bli til neste år, trenger nok noen flere mil i beina. Den andre store skituren er tur fra Oslo Sentrum til Sundvollen i mars. Siden skidagen på UiO kolliderer med seminar for fakultetet på Sundvollen, har et par av karene her bestemt seg for å gå på ski til seminaret. Og jeg vil selvsagt bli med! Men innser at jeg trenger noen mil i beina på ski for å holde følge med dem.
Samtidig har jeg satt meg som mål å forbedre tiden min i Nordmarka skogsmaraton. Og da trenger jeg absolutt mange mil i beina på løpeturer! Derfor har jeg bitt i det sure eplet og løpt på mølla 1-2 ganger i uka. Det er absolutt ikke min favoritt treningstur, men må man så må man.
Men i helgen var det fantastisk å være ute! Siden jeg var "alenemor" med Boy valgte jeg løpeskoene. Kan ikke fordra å gå på ski med ham, han løper altfor fort for pinglen meg. Derfor ble det løpetur på oss. Og det var så deilig å være ute, løpeforholdene var supre og alt var perfekt! Og det ble  22,5 km som gikk utrolig greit. Søndag ble det imidlertid skitur under ikke helt like perfekte forhold. Dvs været var helt topp, men skiløypene var ikke helt perfekte der vi gikk. Det ble nå likevel 25 km og det var uansett godt å være ute.
Det går mot lysere tider og det er derfor lettere å ta langturer. Men for meg handler det om å trene etter kroppens signaler. Jeg kan ikke slavisk følge en plan, må ta i hardt når kroppen sier det er greit og ta det med ro når den sier det. Trener ganske variert for tiden, både styrke, yoga, løping og ski. Samlet må jo dette gi resultater!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar