mandag 16. september 2013

Sjusjøløpet

Foto: Rolf Bakken (Kondis)


Det er jo glade vannvidd å melde seg på en halvmaraton uken etter et tremilsløp! Når jeg atpåtil ikke hadde spart meg uken i mellom: mandag stavgang i Marikollen med Foss Sport, onsdag styrke for overkroppen og torsdag to harde økter: 45 minutter rulleski og deretter bakkedrag med Runners.
Jeg fikk høre om Sjusjøløpet på treningen torsdag og tenkte jeg fikk sjekke hvilken helg det gikk. At det ble arrangert to dager etterpå, og akkurat den helgen vi skulle på hytta, måtte jo være skjebnen! Bare av den grunn måtte jeg melde meg på. Og løpet var fint det: Starten gikk fra Sjusjøen langrennsarena og tankene gikk til alle birkebeinerløpene som hadde startet i dette området. Både 10 km og halvmaraton fulgte traseen langs Sjusjøvannet. Ved enden av vannet skiltes våre veger. Og det er det eneste jeg har å klage på: her hadde jeg løpt feil hvis jeg ikke hadde løpt sammen med et par damer som hadde fått med seg at halvmaraton svingte mot venstre mens 10 km løperne fortsatte rundt vannet. Og herfra var det mye stigning. Men du verden for et fint terreng! Fin utsikt over flere topper bortover til vi kom ned på grusvegen før Gjesbuåsen ved ca 11 km. Så nesten 4 km på grusveg før det ble sti igjen. Her fulgte løypa skiløpa og det ar moro å se hvordan det var her uten snø. Ved ca 17-18 km kom vi ut på vegen ved Kuåsen og her ble det vegklamping ned til mål. Dette skulle visst endres neste år, da skulle siste delen gå i skiløypa hvor det nå var skogshogst.
Det var vel bare 9 damer som løp den lange løypa og de yngste forsvant fort. Dermed ble jeg liggende mye alene, så det ble som en fin treningstur. Merket jo fort at beina var litt tunge og kroppen litt sliten, men hadde det vært noen å løpe sammen med hadde jeg kaskje presset meg litt mer. De to damene som kom litt bak meg snakket jeg med i begynnelsen. Den ene hadde trent seg opp etter en stygg skiulykke i vinter, veldig imponerende. Trivelige damer som jeg etter hvert måtte løpe fra. Som du ser på bildet her kom jeg ganske alene inn til mål! Premieutdelingen var nok over for lengst og det var ikke så mange mennesker igjen i mål. Og tiden? Ikke imponerende 2.11 Rolf Bakken har tatt bildene og han kunne fortelle at blant de beste var nok tiden i denne løypa 10-15 minutter dårligere enn på en flat halvmaraton. Så justert for dette og at jeg var sliten, er tiden grei nok. En kjempe fin løype som jeg gjerne løper igjen neste år. Da skal jeg passe på å legge inn flere hviledager i forkant. Nå gjelder det å hvile seg fram til Oslo halvmaraton.

4 kommentarer:

 1. Jeg liker at man tør kaste seg spontant på et løp og dermed også må betale prisen for at man ikke har organisert uka etter dette løpet men trent som vanlig - jeg liker det og gjør det ofte selv. At man ikke kan yte maks fordi man ikke har ladet opp må liksom ikke stå i veien for å delta om man har lyst - det mener nå jeg da! Dog vet jeg at mange velger å la muligheten gå nettopp fordi de ikke vil stå på en liste med et resultat som ikke er opp mot maks - men dem om det! ;-) Og når du ser på totalen du har hatt siste tiden og hardheten på løypa så synes jeg absolutt at tiden er til å skryte av - du har all grunn til å være fornøyd med løpet; veldig god treningsøkt som du sier!! Hvile nå så går det bra i Oslo også; lover å heie om jeg ser deg ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var gøy å prøve denne form for spontanitet. Har aldri vært så impulsiv når det gjelder løp før tror jeg. Ladet heller ikke opp slik jeg pleier med Ringer,blåbærsaft og farris. Og det gikk bra det også! Verken kramper eller andre plager eller vondter rammet meg. Så jeg må si meg enig i at jeg bør være fornøyd!

   Slett
 2. Storslått trasé, synes jeg også, Anne-Brit. For en gangs skyld opplevde jeg ikke løpet fra "innsiden" - selv om jeg jo har løpt og gått runden utallige ganger, da.... Fin skildring som dermed supplerer reportasjen min på kondis.no. Tillot meg å legge ut en link til bloggen din. Du mener sikkert at halvmaraton svingte til venstre. Det var skilt der i følge fruen som løp runden senere på dagen... Lykke til i Oslo! (Jeg skal se om jeg greier å gå gjennom under maks. tida - må jo sette seg noen høye mål her i (løper)livet!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Rolf! Ja, jeg mente selvsagt at vi skulle løpe mot venstre. Har rettet det opp. Hm, er nok fort gjort å overse skilt i farta. Er glad de andre var mer oppmerksomme enn meg! Skal gjøre mitt beste i Oslo, for selvsagt må man ha hårete mål i dette (løper)livet!

   Slett