mandag 21. mai 2012

Langtur 17.mai

Ja, du leste riktig! Det ble langtur17.mai. Tidligere anså jeg folk som absolutt måtte trene på en slik dag som litt smågale. Men det var i perioden jeg var opptatt med å feire 17.mai for fullt. Med 3 barn og en mann som var med i FAU var dette en svært travel dag. Alle ungene skulle pyntes og følges opp hele dagen, i tillegg skulle vi som foreldre stille opp i salgsbodene i 2 av årene ungene gikk på barneskolen. Med 3 barn ble det 6 år det. Artig var detså lenge det varte, men nå føler jeg at jeg har gjort mitt. Bjarne drar avgårde for å se på barnebarna i toget, men jeg har meldt meg ut! Kanskje kommer jeg ut igjen hvis jeg en gang får barnebarn, men foreløpig er det utrolig deilig å kunne ta seg en tur i skogen isteden. Når jeg leser andre blogger ser jeg at jeg heldigvis ikke er alene om å ha det slik, og godt er det! Men jeg synes jeg må forte meg å komme meg inn i skogen slik at det ikke er så mange som ser meg. Får noen rare blikk av bilister og folk som kommer gående i finstasen. Det gjelder bare å ikke bry seg om det! Kanskje greit jeg ikke bor i den lille bygda jeg bodde i før, der hadde ryktene gått som ild i tørt gress!
Garmin viste 3,3 mil denne dagen og turen gikk på etter hvert svært så kjente trakter innover i Østmarka. Synes det er så flott å løpe her, mange stier og velge mellom og turen kan derfor bli på ulik lengde. Og jammen var det andre ute og gikk. Menn med store sekker og fiskestenger som tydeligvis skulle på langtur, voksne damer som spaserte, noen som ikke hadde norsk som morsmål og en del hundeeiere. Faktisk ikke så mange som løp, kun et par stykker av dem. Solen skinte og det var fin løpetemperatur. Siste timen kom det imidlertid en regnskur, men det kan tåles. Fikk innviet mine nye Salomon gore-tex terrengsko og de var jammen supre å løpe i! Holdt meg tørr og varm på føttene, kun litt rå på slutten. Deilig å slippe å bli våt og kald! Løp med drikkesekk med blåbærsaft og det fungerte veldig bra. I tillegg ble en Blixit med sjokolade fortært og da holder jeg hele turen og i tillegg er dette noe maven tåler.
Nå gjenstår å få kjøpt seg et par nye løpesko til Nordmarka skogsmaraton, vet ikke helt hvilken type jeg skal løpe i. Føler elelrs jeg begynner å bli litt forberedt til dette løpet, men vet jo ikke hva jeg går til jeg som aldri i mitt liv har løpt så langt! Og hvor lang tid kommer jeg til å bruke tro?

4 kommentarer:

 1. Høres ut som en deilig tur! Husker du hva de salomonskoene heter som du har kjøpt? Kunne godt tenkt meg noe som tålte litt vann.
  3,3 mil!! Imponerende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingvild, skoene heter Salomon Caliber GTX woman og du finner dem her: http://www.outnorth.no/no-salomon/caliber-gtx-women-uk-4-blackblackciment-blue.php

   Slett
 2. He he, jeg føler meg truffet her... jeg er jo blant dem som "flagger ut" 17.mai og stikker til skogs. der møtte jeg jo flere andre også! Og når man tenker over det; finnes det egentlig noe bedre sted å feire landet vårt enn ute i naturen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig, Kjersti! Jeg liker også å gå i skogen på ettermiddagen julaften istedenfor å gå i kirken.En veldig fin start på høytiden.

   Slett