søndag 3. november 2013

Rolig langtur i Østmarka og grublerier

I går ble det en rolig langtur i Østmarka. Jeg kaller det langtur, men hvor lang er en langtur og hvor rolig skal det gå? Jeg ser det diskuteres på Silja sin blogg: http://siljaifarta.blogspot.no/        om langturer og langkjøring. Jeg kaller en lang løpetur for langtur og en  skikkelig langtur er over 2 timer og denne gangen ble den på nesten tre. Når vi i tillegg løper i Østmarka som jo er ganske kupert, sier det seg selv at lengden i kilometer ikke står helt i forhold til lengden i timer. Men fin trening er det uansett og vi ble hele 9 runnere som deltok. Den siste sløyfa over Bjønnåsen var det imidlertid bare jeg og Bjarne som tok. Etterpå angret vi på at vi ikke la på en sløyfe til siden begge syntes dette gikk så greit! Og da er vel formen ganske bra?   
Undervegs går skravla og så mangt og meget og noen diskuterer sågar trening og treningsmål. Det kan se ut til at det er et kjent fenomen at det særlig er menn som må ha et mål med treningen. Derfor melder de seg gjerne på arrangement som birken. Det hjelper dem til å komme seg ut av sofaen. Kvinner trener ofte for å holde seg i form og for å holde kiloene unna. Eller? Jeg er av dem som de seneste årene har funnet ut at det er ekstra inspirerende å ha et mål å strekke seg mot, og da skal det være noe som drar en litt utenfor komfortsonen. Kanskje litt ekstra inspirert av Erik Betrand Larssen og hans mentale trening,. Og det gjør da vel ingen ting? Jeg hører og ser imidlertid at noen lar seg provosere av dette. Kanskje pirrer det litt i deres egen samvittighet-de burde kanskje trene litt selv? Jaja, jeg pleier å si at jeg er voksen og bestemmer selv! Heldigvis. Og som jeg har ymtet frempå noen ganger nå så ser jeg meg om etter noen nye mål. Bjarne mener jeg ikke bør si dem høyt siden fallhøyden kan bli stor.
Problemet nå er at jeg lenge har klaget over at birken og Skogsmaraton kolliderer neste år. Jeg sendte mail til arrangørene av Skogsmaraton og spurte om de ikke kunne gjøre noe med det. Men jeg begynte å legge planer (helt hemmelig) og da falt valget på birken. Nå har imidlertid Skogsmaraton flyttet sitt arrangement til helgen etter, og da er det fullt mulig å få med seg begge. Da er spørsmålet, hvor langt kan man løpe helgen før Skogsmaraton og fremdeles ha ork til fullføre Skogsmaraton? Det skal jeg gruble på en stund framover og teste med langturer i helgene.             


5 kommentarer:

 1. Jeg håper jo fortsatt du velger en real utfordring og stiller i UltraBirken. Du vil alltid gruble på "hva om..." om du ikke tar skrittet. Pass på nå som du vet du kan klare det, selv om det evt gir dårligere resultat på Skogsmaraton. Og helt ærlig... UltraBirken i tross alt moderat fart sitter ikke hardere i kroppen helgen etter enn halvmaraton i "full fart" - men du må ta det veldig rolig dagene mellom.

  SvarSlett
 2. Takk for råd og oppmuntring, Olav. Jeg har nok nesten bestemt meg for den varianten, i hvert fall 95% Er vel greit å prøve nå som jeg er litt gira på de

  SvarSlett
 3. hehe - ja det er morsomt hvilke tema som engasjerer folk og dette med puls, varighet på økter, lengde, fart etc etc er noe som mange lar seg engasjere av. Og det er jo ikke så rart: vi søker jo alle å finne de mest optimale øktene for å nå målene våre - og da er jo dette svært sentralt. Og hvilken terminologi man bruker er jo morsomt da - det er jo så utrolig mange varianter ;-) morsomt!

  Kult at du skal løpe Birken og skogsmaraton uka etter - sprekt!!! Gleder meg til å følge med på det!

  SvarSlett
 4. Sikter du mot ultrabirken, altså? Du er skikkelig tøff, synes jeg!
  Ulempen med å fortelle andre om målsettingene sine, er at noen er så flinke til å gni det inn hvis man skulle mislykkes i å nå målene. Men det kan man jo trene seg på å ikke bry seg om (lettere sagt enn gjort noen ganger...).
  Jeg heier på deg uansett! :D

  SvarSlett
 5. Ja, Kjersti, Bjarne har minnet meg på det.. Men jeg har bestemt meg for heller klare å takle en eventuell retrett. Oppmuntringen og heiingen undervegs får veie opp for det!

  SvarSlett