tirsdag 31. juli 2012

Ferien er over


Ja, så er sommerferien over for denne gangen. Det har ikke blitt noen innlegg i løpet av disse fire ukene, men det betyr ikke at jeg har ligget på latsiden! De første to ukene ble tilbragt på hytta. Der fikk vi beiset kjøkkenet og ellers ble det både løpe- og gåturer. Faktisk en sykkeltur også, min første denne sesongen! Det øverste bildet er tatt på en løpetur over Melsjøhøgda, en runde på 17 km. Dette var i den første ferieuka hvor været var ganske bra. I hvert fall regnet det ikke hele dagen, bygene ble gjort unna på morgenen. Helen og jeg fikk løpt gjennom birkebeinerløypa også. Her har Rolf Bakken beskrevet løypa veldig bra: http://bakkerolfen.blogspot.no/ Han møtte jeg forøvrig på Kiwi`n på Sjusjøen en dag i ferien. Artig å møte de man leser bloggene til.
Helen og jeg var heldige med været denne dagen og fikk en fin gjennomløping. Jeg må innrømme at løypa var bra, jeg har vært veldig skeptisk og fryktet mye grusveg. Men noen fjell-løype er det jo ikke, dette er en skogsløype. Utfordrende er den likevel, de første kilometrene byr på en god del bakker så her kan det være fort gjort å  ta ut for mye. Ellers var det litt smalt enkelte steder og vanskelig å passere andre løpere.
Den 3. ferieuka ble tilbragt på Dovre. Der gikk Grete og jeg fra hytte til hytte. Bilde nr 2 er tatt på Snøhetta. Den dagen startet med sol og fint vær, men da vi var nesten på toppen begynte det å snø! Så toppen lever virkelig opp til navnet sitt. Men utsikten fikk vi heldigvis og den var flott. Så veldig pent er det imidlertid ikke der oppe, 50 år som skyteområde for Forsvaret har satt sine spor. De fleste andre sporene har blitt slettet, bl.a. vegene, men på toppen står det igjen en bygning som ikke er spesielt pen.
Den siste uka var vi fire stykker som gikk i Stølsheimen. Bortsett fra èn dag med skikkelig regnvær og vading over 4 store elver, var turen veldig bra. Stølsheimen er et flott terreng å gå i med store flater og forholdsvis lettgått. I år er det imidlertid særdeles mye vann i elver og bekker! Snøen har ligget lenge og var enda ikke forsvunnet alle steder. Isen hadde heller ikke gått fullstendig av alle vannene. Da sier det seg selv at det blir temmelig kjølig å vade i disse! Gamasjer er tingen, det fant Bjarne ut også. Disse supre oppfinnelsene gjør at man slipper å ta av seg i alle store elver. 
Nå er det tilbake på jobb og igjen løping i hjemlige trakter. Første turen foretok jeg søndag i Østmarka. Og der var det vått! Mye vann som ikke absorberes i bakken ligger og flyter og det blir glatt både på steiner og røtter. Tror løpeturen i morgen legges til grusveger!

2 kommentarer:

  1. Vel overstått ferie! Høres ut som du har hatt det fint, da!
    Her i huset er det valp for alle pengene om dagen (og litt om natten...). Det går stort sett greit, men er jo slitsomt. Det vet vel du godt, som har hatt flere selv. Han er veldig fin, da! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Kjersti. Gratulerer aller hjerteligst med valpen! Det er temmelig hektisk den første tiden ja, men masse kos også!

      Slett