mandag 14. februar 2011

En flott helg på fjellet!


Denne helgen har det vært aldeles nydelig på fjellet.
Vi reiste fra Lillestrøm 17.50 og var på hytta 21.30 Det tar nesten 3 timer å kjøre, og deretter må vi gå 2,5 km på ski. Det må bare innrømmes at det kan virke som et aldri så lite tiltak å gå ut av en varm bil og spenne på seg skiene! Man må bare psyke seg opp og ha alt klart. I høst har vi dessuten vært utrolig flinke til å bunkre alt som kan bunkres på hytta - derav også øl og vin! - og denne gangen holdt det derfor med en liten dagstur sekk på ryggen. Det er en stor fordel å starte med 600 m oppover, da blir man tross alt varm. Med hodelykt i tillegg til måneskinn, perfekte løyper og vindstille ble det en flott tur innover fjellet selv om føret var utrolig trått! Slet i hvert fall ikke med bakglatte ski.
Vel framme var det -6 grader inne og -18 ute. Brr, det er bare å sette i gang å fyre! Tro det eller ei, men 2 timer seinere var det faktisk +23 grader inne! Med en akevitt i hvert bein og litt rødvin til maten så kommer varmen sigende.
Neste dag er det bare å fyre opp i ovnen, legge i en gang til og vips så er det nærmere 30 grader inne! Da gjelder det å oppbevare akevitt og cognac et litt kjøligere sted.
Vi fikk en flott skitur på lørdag, ca 3 mil over til Sjusjøen og birkebeinerløypa. Været var strålende, det ble til og med +10 grader i solveggen utenfor hytta! På veg tilbake var vi innom butikken for å kjøpe Dagblad og da er lørdagen reddet!
Vel tilbake i hytta var det bare å fyre opp badstua og da den var blitt +70 grader var det bare å innta varmen med dertil avkjøling i snøen utenfor. Du verden, kan man ønske seg et bedre liv? Å komme inn igjen da, ta seg en øl og en kroppsvask og synke ned i sofaen, det er bare helt fantastisk! Vil ikke bytte mot all verdens luksus, dette er livet for meg! Og heldigvis er vi like der, samboer Bjarne og jeg.
Søndagen opprant med like strålende sol, men -25 grader var litt i meste laget. Derfor ventet vi en stund før vi gikk ut, likevel ble ikke turen så lang denne dagen. For det første skulle vi hjem igjen og for det andre var det en litt sur trekk. Solen forsvant etter en liten stund og tåka la seg på toppene. Det ble en liten koserunde på 1 mil, passe før hjemreise.
Vi har aldri lyst til å reise hjem etter en helg på hytta, men når vi kommer hjem og kan se tilbake på en flott helg er det godt det også.
I kveld blir det Runners trening, håper ikke kulda bremser treningen altfor mye.

3 kommentarer:

  1. Jeg kjenner igjen følelsen - både av å komme fram til iskald hytte, kose seg der og ha lyst til å bli lenger. Dog: vi har alltid plussgrader inne, men det står jo noen ovner på litt lunk. Så fint at dere setter pris på de samme enkle - man å så viktige - gleder i livet!!

    SvarSlett
  2. Hei! Kjenner meg godt igjen i reportasjen din fra hyttefjellet. Har selv hytte uten strøm på Sjusjøen og savner absolutt ikke luksusen. Men hvordan klarer du å oppbevare vin og øl på hytta i minusgrader? Pappvin går vel kanskje greit, men holder den seg god? Og hva med øl - jeg prøvde med noen flasker og bokser, men neste gang jeg kom på hytta var alle sprengt...

    SvarSlett
  3. Frode: Vi har to kjellere som er frostfrie, fungerer helt supert!

    SvarSlett