søndag 25. april 2010

Sentrumsløpet!
For en løpefest! Alt var helt fantastisk, været viste seg fra sin beste side og stemningen var på topp. Vi var vel ca 15 runnere som skulle løpe. De fleste av oss møttes før løpet og en del av oss brukte Urbygningen som baggasjeoppbevaring siden jeg er så heldig at jeg jobber der.

Jan Sverre og jeg hadde et lite veddemål på gang: den av oss som vant skulle spandere en flaske Chablis på den andre. Dermed hadde vi begge kjøpt en flaske som fikk ligge og godtgjøre seg i kjøleskapet i Urbygningen mens vi løp.
Hilste på flere kjente før løpet, var også så vidt bortom og hilste på Siri som jeg har lært å kjenne gjennom bloggen til Siri Treningscamp. Artig å se ansikt til ansikt de man leser bloggen til!
Puljeinndelingen syntes jeg ikke var helt optimal og fungerte litt vilkårlig. Her burde man i hvert fall finne en bedre oppmerking og kanskje et bedre seedingsustem?

Jeg hadde veldig lette bein denne dagen og mine nye sko - ja, de var kun brukt èn gang og det var på stafetten på onsdag! Vet at alle advarer mot nye sko, men jeg får sjelden gnagsår på hælene og jeg har lært hvilke sko som passer meg godt. Mine nye asics gel-hyperspeed 4 var helt supre å løpe i! Nesten som å løpe i tøfler, men beina mine tålte dem godt.
Forøvrig takk til Siri for tips om bruk av vaselin: har egentlig ikke tenkt at det går an å bruke vaselin under pulsbeltet. Dette var helt supert og reddet meg fra flere gnagsår der- de har akkurat grodd! Jeg får nemlig veldig lett gnagsår på ryggen av sekk, pulsmåler etc.

Jeg syntes det var pusten som ikke var med, beina ville gjerne løpe enda flottere. Etter hvert løp jeg forbi noen av runnerne, bl.a. Jan Sverre og så dermed seieren ganske nær! Siri fra treningscampen så jeg ved 5 km, men du hadde en utrolig fin fart og lette bein opp den lille kneika før drikkestasjonen og forsvant i det fjerne. Synes ellers det gikk greit jeg, et par steder det ble litt trangt. En del har nok også overvudert sin egen løpeevne og burde ha stilt seg lenger bak. Men summa sumarum et greit opplegg og flinke fuksjonærer.

Jeg er imidlertid svært fornøyd med eget løp: 47,48 - det er over 1 min fortere enn sist jeg løp i 2006 og jeg ble nr 8 i klassen - med samme tid som nr 7 - av 122 i klassen. Litt sliten i dag, men ingen vondter eller spesielt plagsom stølhet.
Etter løpet var vi 11 runnere med følge som samlet oss i Urbygningen og delte de to flaskene med hvitvin. Det smakte helt fortreffelig, og som Åge sa det: mye bedre enn Xl1!
Etterpå ble det øl og pizza på Egon før vi vendte nesen hjemover.
Da er det bare å lade opp til neste lørdag og Råskinnet. Det blir en helt annen utfordring!

3 kommentarer:

 1. Kjempehyggelig at du kom og hilste på oss campere før start:-)

  Meeeen, lette ben ved 5 km??? Du må ha sett feil! Mine bein veide to tonn hver;-)

  SvarSlett
 2. He,he det hender det ser anderledes ut for andre enn hvordan det føles selv! For meg så det ut til at du la inn et annet gir og ga på opp stigningen!

  SvarSlett
 3. Gratulerer, Anne-Brit - du er en spreking! Hva jeg brukte min søndag til får du lese om på min blogg etter hvert :)

  SvarSlett