onsdag 14. oktober 2015

Kilimanjaro!

Ja, jeg kom meg helt til topps på Kilimanjaro! Det er litt av en prestasjon og jeg tok det ikke som en selvfølge at jeg skulle klare det. Vi var et følge på 19 med reiseleder fra Explore travel hvor èn måtte bæres ned pga sykdom og 5 kom til den første toppen, men klarte ikke å gå til den øverste. Man vet ikke hvordan man reagerer på høyden før man har prøvd det. Riktignok tok vi alle høydesyke tabletter, men mange var likevel plaget av kvalme, oppkast, hodepine, vondt i magen etc. Min kropp taklet det utrolig bra og jeg hadde ingen plager i det hele tatt. Bortsett fra at det selvsagt var fryktelig tungt å puste i den tynne luften. Mens våre hjelpere spratt fram og tilbake forbi oss, trallet og sang, hadde vi nok med å klare å sette det ene beinet foran det andre og konsentrere oss om å puste.
Hele turen til Tanzania tok 12 dager inklusiv den lange reisen fram og tilbake med mellomlanding i Amsterdam.
Vi 19 deltagerne hadde med oss 53 hjelpere som bestod av bærere, hjelpere, kokker etc. De bar alt utstyret vårt samt alt fellesutstyr som bestod av teltene våre, teltene vi spiste i, maten vår etc. 
Først hadde vi to overnattinger på Merangu hotell før avgang på Rongairuten mot toppen. Vi lå i tomannstelt to netter før den siste oppstigningen som startet kl 24 den tredje natten. Helt oppe var vi kl 7.30 dagen etter! En helt fantastisk følelse å ha klart det, en skikkelig mestringsfølelse. Alt annet blir bagateller etter dette tenker man der og da.
Nedstigningen gikk litt fortere, utrolig hvor lett det er å gå ned! Èn overnatting til før vi var nede på hotellet igjen.
Siste dagen før avreise var vi på en fantastisk safari og så mange ville dyr på nært hold.
Et fantastisk opphold som absolutt kan anbefales!
Tilbake til hverdagen var jeg litt giret, men også litt utmattet fysisk. I tillegg fikk jeg en skikkelig kink i ryggen mens jeg var på kurs i Sørmarka med jobben, så løping har det blitt dårlig med i etterkant. Kroppen trenger nok litt restitusjon med bare litt kosetrening og noen besøk hos kiropraktoren min før jeg er tilbake for fullt. Høsten kan imidlertid være tid for nedtrapping før skisesongen setter inn.

2 kommentarer:

  1. Fint å lese litt detaljer! Det blir spennende å høre enda mer nå vi ses etter hvert - i hvert fall i desember :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Skal bli artig å møtes igjen for oppdatering fra begge kanter! Som du sier, i hvert fall i desember!

      Slett