onsdag 30. oktober 2013

Elghufs

På mandager har vi i høst vært med Foss Sport og trent med staver i Marikollen. Som oftest blir det 4 x 4 minutter, inni mellom økes dosen til 5 x 4 min og andre ganger skal vi helt til topps den siste gangen. Dette er noe sportsbutikken gjør helt vederlagsfritt og som oftest er det Anders Hallingstad som er trener. Han hoier og skriker og ber oss ta i! Og det gjør vi, så godt vi kan alle sammen med den kraften vi har. Treningskvelden har blitt veldig populær og en gang var vi over 70 personer. Det var en lang rekke med folk og staver som slynget seg oppover bakken. Det er mest menn på 40+ som er litt over middels interessert i trening. Men også noen kvinner i ulike form, men felles har vi det at vi liker å presse oss litt ekstra! Jeg har blitt veldig glad i denne treningskvelden og synes jeg får godt utbytte av den. Den gir et godt grunnlag for skisesongen - som forøvrig lar vente på seg! Imens får vi ligge i trening vi som ser fram til å ta skiene fatt

mandag 28. oktober 2013

Motivasjon!


Da vi våknet lørdag morgen var det hvitt på bakken. Tåka hang nedover fjellsiden, det var yr i luften: skikkelig høstvær m.a.o. Men det var mildt; kun +2 så da kunne vi regne med at snøen forsvant. Lysten til å begi seg ut var ikke særlig stor. Jeg hadde sovet lenge og var tung i kroppen og det var godt å sitte inne og lese om "Helvetesuka" av Erik Betrand Larsen. Hm, får man ikke motivasjon av å lese om motivasjon da? Men du verden så godt det er å sitte inn med fyr på peisen og kanskje aldri så lite godt i glasset? Men jeg vet jo at jeg ikke vil være særlig fornøyd med meg selv hvis jeg ikke kom meg ut. Må i hvert fall løpe 10 km for å fortjene badstue og en øl etterpå. Og når jeg først er i gang kan det jo hende at jeg orker å løpe den runden jeg så smått har begynt å tenke på....Så sier Bjarne at han skal bli med og løpe et stykke, så kan jo jeg løpe videre og ta en runde - og han foreslår akkurat den runden jeg så smått har begynt å tenke på.
Vel,vel så kom vi oss ut, klokka var 13 og regnet var gått over i bitte litte grann yr. Og utstyret var i orden: Gore dressen jeg kjøpte til halv pris på Løblabbet i sommer. Den ga virkelig valuta for pengene: noe så behagelig å løpe med på en slik gråværsdag! Ikke ble jeg våt heller.
Vi var i gang og beina kjentes i grunnen lette ut. Klart jeg måtte fortsette. Drikke var med og en liten kjeks samt penger, men ikke musikken. Det var i grunnen ganske ensomt ute i tåka, møtte ikke mange på min ferd rundt. Den første mila gikk forbausende bra, men så begynte jeg å bli sliten. Kneet jeg slo for 2 uker siden begynte å verke og det var tungt. Men kjedelig å snu nå, jeg er ikke glad i å løpe samme veg tilbake. Får fortsette litt, får heller ringe og be Bjarne hente meg hvis det blir for ille.
Etter 13 km var det tungt, men da var jeg kommet så langt at jeg like godt kunne fortsette, var vel "bare" ca 8 km tilbake til hytta..... Men mye oppover! Måtte gi meg selv lov til å gå en del i bakkene. Kjeksen ble spist opp og blåbærsafta var fremdeles varm og god. Jo da, dette skulle gå bra. Og jammen kom jeg meg opp på fjellet! Hvilken god-følelse! Og du verden så godt det var med badstue og en øl etterpå. Virkelig fortjent! Og turen ble på 22,5 km. Tankene gikk til de som løp Lørenskog halvmaraton i et litt raskere tempo. Men min tur var enda bedre i grunn, så jeg angret ikke.
Og hva forteller dette meg? Jo, det er bare å komme seg ut. Motivasjonen kommer undervegs!

søndag 20. oktober 2013

Nye sko og løpetur i Tæruddalen


Torsdag dro jeg innom Løplabbet på Strømmen for å kjøpe meg nye sko med tanke på vinterens langturer. Der handlet jeg med Ingvil Hjelmbrekke som jeg gikk på løpeteknikk-kurs hos. Hun anbefalte meg først og fremst et par Hoka sko - som jeg lenge har vært veldig skeptisk til. De ser jo så tunge og klumpete ut! Men jeg måtte jo selvsagt prøve dem, og de kjentes gode ut fra første stund! Etter løping på mølla var jeg overbevist: det var slike sko jeg skulle løpe i til vinteren. På kvelden fikk jeg prøvd dem på Runners trening og de overbeviste stort, de var bare helt herlige å løpe i! Gleder med til å bruke dem på lengre turer utover vinteren. Utrolig lette og gode å løpe i.
Men på lørdagens løpetur i skogen ble det de gamle Salomon cross speed3 som måtte fram. Det ble en flott tur i den "lange, gule" som vi kaller den. For øvrig litt for dårlig merket til at du finner fram uten å være veldig godt kjent. Det går for det meste på stier og er ikke spesielt lettløpt. Ragnar løp med staver mens vi andre klarte oss uten. Litt glatt i starten over småbruene. Det løste vi glatt ved å krabbe på alle fire over. Litt lattermilde over dette, men det var nok den beste løsningen. Ingen hadde lyst til å bli skadet eller våte.
Ellers grubler jeg litt på å sette meg noen skikkelige mål. Leser på andres blogger om de hårete målene folk setter seg - kan jeg være noe dårligere da? Tør ikke si dem høyt enda, de får modnes litt utover vinteren.
Lørdag kveld var det tid for Runners sin årsfest. Som vanlig møtte mange festglade mennesker i god form som er racere på dansegulvet! Vidars som spiller for oss er helt overgitt over hvordan vi holder ut.
Jeg var så heldig å få utmerkelsen "Årets Runner". Det satte jeg veldig stor pris på, det gir inspirasjon til å jobbe videre for klubben. Treningsglede og rekruttering er mine fanesaker!

mandag 14. oktober 2013

En fantastisk helg i Øyerfjellet




ODenne helgen har vi vært i Øyerfjellet sammen med gjengen vi gikk på Hardangervidda sammen med i sommer. I sommer hadde vi et fantastisk vær hele uka og gikk i shorts hver eneste dag. At vi skulle få like fint vær en helg i oktober er jo rett og slett bare et mirakel!
Dette området ligger ikke så langt fra der vi har hytte og det var moro å få gått i et litt annet område enn vi pleier. Inspirasjon til nye turer!
Jeg som vanligvis løper en del synes det er fantastisk å gå turer i fjellet også. En hyggelig gjeng hadde vi med oss også. Været var som sagt aldeles nydelig og helgen ble derfor helt super. Men tankene gikk jo stadig inn på løpemulighetene. Kan jeg legge langturen innover her? De jeg gikk sammen med her er alle sammen løpere, men det hørtes ikke ut som noen av dem hadde lyst til å løpe så langt som det ville bli å løpe her.
Nå har imidlertid tiden kommet til å legge nye planer og dermed må inspirasjon innhentes. Får gruble litt på hvordan jeg skal gripe dette an. Foreløpig får jeg nyte tanken på alle de fine turene og konkurransene jeg har hatt i sommer. Spesielt Nordmarkstraveren og Sjusjøløpet står igjen som flotte opplevelser i nydelig terreng.

torsdag 10. oktober 2013

Helt på trynet

Ja, jeg ramlet bokstavelig talt på trynet i går. Jeg har lest om Adelheid: http://futtnfart.blogspot.no/ sine knall og fall, og nå var det min tur.Kvelden før hadde jeg løpt i skogen over stubber, steiner og våte tømmerstokker uten å snuble. Og så klarer jeg ikke å GÅ over trikkeskinnene! Riktignok var de ekstra høye fordi de graver i gata, men det går vel an å løfte beina høyt nok likevel?! Det første jeg kjente var ilende smerter i kneet.  Jeg var på veg til trening i arbeidstiden og skulle trene armer. Da kjente jeg at hånda ikke var helt god! I dag har det vært den andre armen som har vært verst. På Runners treningen i kveld gjorde kneet vondt så jeg valgte å avslutte dragene halvvegs. Ingen vits å provosere smertene. Noe så tåpelig! Men får vel være glad for at det ikke gikk utover tennene eller at jeg brakk noe! For til helgen bærer det til fjells og da har jeg tenkt å ra en lang gåtur!

tirsdag 8. oktober 2013

Eremitageløpet 2013

Turen til Danmark og Eremitageløpet var også i år svært vellykket. Kjempe trivelige folk å reise sammen med, fint vær og ingen bølger, bra musikk om bord, ja, i det hele tatt et svært vellykket opplegg.
Valgte å løpe i kortermet og det tror jeg er første gang jeg gjør i dette løpet. Det er 7.gangen jeg er med. Målet var å slå tiden fra i fjor som var 1.05.05 Da måtte jeg jo komme ned på 1.04 tallet, for 1.03 var vel uoppnåelig? Dette er et utrolig stort løp med ca 19.000 påmeldte. Og når distansen er 13,3 km tynner det seg aldri ut heller. Jeg har imidlertid den fordelen at jeg starter i pulje 2, men dessverre er det alltid folk som sniker seg med tidlig som ikke greier å løpe så fort som de burde.
Løpeturen startet bra, jeg hadde lette bein og formen kjentes bra. Litt trøblete å finne rytmen med så mye folk rundt en, men det gikk seg til etter hvert. La meg til høyre og kom forbi ganske mange.
Selvsagt fryktelig mye folk på drikkestasjonene, men det gikk lettere unna her enn i Oslo Maraton. Men jeg sliter alltid med å få i meg drikke fra slike myke plastbegre, så det ble bare et par slurker og en fuktig svamp. Moro å se hjort langs løypa! Det stod en hel flokk helt inntil vegen vi løp. Antagelig ble de skremt fra å løpe over, heldigvis for oss!
De små kneikene som finnes er utrolig tunge. Jeg syntes jeg løp lett og ledig så det var litt rart å se på klokka at det ikke gikk fortere. Kanskje må jeg trene på å løpe fortere over lengre tid, ikke bare intervaller? Etter 8 km ble det tyngre, men fremdeles gikk det greit. Ved 13 km stod Bjarne og heiet og rett etterpå stod Arild, Toril, Kerstin og Åge. Akkurat da trengte jeg løftet som heiing gir! De siste 300 meterne er tunge med en liten stigning. Jeg så klokka gikk og skjønte at 1.03 var ute av bildet, men jeg MÅTTE klare 1.04! Og det ble jammen på hengene håret: 1.04.54! Men jeg ble andre beste runner og må se meg fornøyd med tiden. I hvert fall fornøyd med at jeg klarer å forbedre tiden for hvert år!

fredag 4. oktober 2013

Eremitageløpet

Denne uka er jeg i farta igjen! Mandag gledet jeg meg til å sette i gang med treningen igjen. Etter 8 dager uten trening kriblet det i beina etter å løpe. Folk ler litt når jeg sier det, men alle løpere forstår hva jeg mener! Dermed ble bakkedragene med Runners moro å løpe. Tirsdag ble det styrketrening for bein, noe jeg ikke har gjort i hele konkurransesesongen. Onsdag ble det styrke for armer og core som trening i arbeidstiden og på kvelden en liten løpetur. Da må jeg innrømme at jeg var litt sliten, og økta ble derfor ikke så effektiv. Torsdag var det 1200 meters drag på Runners trening. Det var også tungt og jeg kjente at det ikke var så bra å utføre hele økta med tanke på løpingen i Danmark på søndag. Jeg avsluttet derfor litt før vi var ferdige.
Ellers har jeg tenkt mye på teknikk når jeg har løpt i det siste. Teknikk-kurset med Ingvil Hjelmbrekke har gitt meg mye å tenke og øve på. Dessuten har det gitt meg inspirasjon til å rydde litt i skoparken min, kaste noen gamle og tenke på nyinnkjøp! Det får komme etter hvert.
Nå står Eremitageløpet i Danmark for tur. En årlig begivenhet hvor ca 30 runnere reiser nedover for å løpe eller heie. Løpet er 13,3 km langt og det er ca 19.000 deltagere. Første året jeg var med måtte jeg stille langt bak i rekka og det var ikke så fryktelig moro. Da må en løpe mye i grøftekanten for å komme seg forbi andre løpere som løper saktere. Nå starter jeg imidlertid i 2. pulje og det gjør det adskillig lettere å løpe. Når løpet er såpass kort tynner det seg ikke ut i rekkene og for å få løpt i sitt eget tempo er det best å starte ganske tidlig.
Etterpå er det sild med tilbehør i Nyhavn før tilbaketuren starter. Da blir det en finere middag på båten. Og så rett på jobb på mandag....
Gleder meg!