lørdag 28. april 2012

Sentrumsløpet

Jeg var veldig spent på dagsformen da jeg våknet i dag tidlig. Og den var slett ikke verst! Etter å ha
vært så elendig i går, var den utrolig bra i dag. Men fremdeles tett i nesa og litt tung i hodet.
Dro imidlertid innover til Oslo og forberedte "banketten" med Runners på jobben min. Dvs vin etter løpet.
Og mange Runnere kom for å delta i løpet. Noen hadde andre planer etterpå, men de fleste dukket opp til et glass vin.
Da blir det selvsagt diskutert tider, form og løpestrategi. Men først litt om løpet:
Jeg kjente meg lett i beina før start og det fortsatte de å være. Løp i 3/4 lang bukse og kortermet og det var helt perfekt. En flott vårdag i Oslo, ingen vind, sol og passe temperatur.
Starten opp gjennom Slottsparken er tung, lett stigning i starten tar på. Fin tur gjennom Frognerparken, men altfor mye folk! Trangt å komme over brua på veg ut av parken, men ellers gikk det egentlig greit. Alle langturene i vinter må ha gjort noe med formen! Jeg har trent jevnt gjennom hele vinteren, ikke vært verken skadet eller syk og føler at formen er bra. Hadde det bare ikke vært for den forbaskede forkjølelsen hadde jeg kanskje nærmet meg tiden fra to år tilbake: 47,46. I fjor gikk det dårlig, noe over 51 (husker ikke nøyaktig), og målet i år var å komme under 50. Det å puste gjennom nesa var nesten helt umulig, men så tenkte jeg som så at det er jo vanskelig når man er andpusten uansett. Men jeg kan jo la det bli en unnskyldning for at det ikke gikk fortere. Tankene flyr jo alltid litt når man løper, og i dag var de veldig positive alle sammen. Masse folk rundt løypa gir en egen stemning selv om ikke så mange er flinke til å heie. Men noe annet som var positivt var at de som ønsket å krysse gata tok hensyn til løperne. I fjor måtte jeg bruke hendene og skyve noen unna som løp ut i løypa rett foran beina mine. I år slapp jeg det.
Uansett er jeg veldig fornøyd. Ble ikke sliten i beina og klarte å øke tempoet på slutten opp Karl Johan.
Etterpå var det mange kjente fjes og utveksle noen ord med før vi gikk inn, damene fikk en dusj og deretter et glass vin. Avsluttet på Egon med middag før vi tok toget til LIllestrøm. Noen av oss tok en tur innom Kulturpuben og tok en pils der.
Nå sitter en meget fornøyd dame i sofaen og legger planer for løpingen framover. En 3 mils tur på tirsdag står for tur, neste lørdag er det altså Råskinnet. Bør vel ta det litt med ro ellers denne uka og lade opp. Det løpet har helt andre utfordringer enn Sentrumsløpet.
Ja, og så tiden? Tja, den ble 49,30 og en 13 plass i klassen. er fornøyd jeg.

fredag 27. april 2012

Forkjølet!

Grrr, hvorfor i all verden skal jeg bli forkjølet akkurat nå som løpesesongen er i gang!!??
Nå har jeg klart meg i hele vinter, ingen skader, ingen sykdom, trent bra og syntes formen ikke var
så aller verst. Men,men i det store og det hele er jo dette en bagatell - bare så fryktelig ergelig! Hadde tenkt å slå tiden min fra i fjor, men med tett nese og tung kropp blir nok det vanskelig.
Men gjennomføre skal jeg uansett! Vi er en gjeng fra Runners som skal treffes etterpå, ta litt vin og gå ut og spise. Det er kjempe hyggelig og en belønning for strevet.
Ellers startet sesongen sist lørdag med UKI karusell, 1500 m fra nytt anlegg på Jessheim. Tirsdag braket RBIR karusellen i gang og onsdag var det Fjellhamarstafetten. Jeg har vært med på alle tre, men slet på de to siste. Torsdag slo forkjølelsen ut i full blomst og det var veldig tungt å være på jobb.
Langturen som skulle ha foregått denne uken ble utelatt. Den lengste turen i forrige uke var på 2 mil, så nå er det på tide å få seg en langtur igjen. Planen er å løpe 3 mil på tirsdag siden det er fridag. Neste lørdag er det Råskinnet og det er et løp det er morsomt å være med på.
Ellers hadde Runners foredrag av Geir Frykholm om forfotløping i forrige uke. Det inspirerte flere enn meg til å legge om stilen litt og kanskje til og med ta et teknikk-kurs på Løplabbet.
Men nå er det først Sentrumsløpet! Skal bli spennende å se om jeg får løpt skikkelig!

søndag 22. april 2012

Bloggpris!

Jeg har fått en bloggpris! Den har jeg fått fra Victorias verden:  http://vicverden.blogspot.com/
Det er jo veldig hyggelig, ikke så ofte man mottar en pris! Dette er en send videre pris, og det er jo en koselig gest til andre bloggere med mindre enn 100 følgere.
Først skal fem spørsmål besvares:

"Hvorfor jeg begynte å blogge":
Min blogg er jo en treningsblogg og jeg ble først inspirert av Adelheid sin blogg.

"Hvilke blogger jeg følger":
Det er først og fremst treningsblogger som jeg har en liste over på bloggen min. Men også noen raw food bloggere som jeg synes er artige å følge, samt også selvsagt Vistorias verden som skrives av Kjersti, en god venninne som skriver om hverdagslivet og funderinger omkring dette.

"Min favorittfarge":
Den er og har alltid vært blå! Jeg må omgi meg med blå elementer i hverdagen, ellers er det noe som er feil!

"Min favorittfilm":
Jeg kan ikke komme på noen i farten, men jeg liker to typer film: kjærlighetsfilmer eller krim. Den siste krimmen jeg så som gjorde inntrykk var "På broen", en tv serie i 10 episoder.

"Hvilket land drømmer jeg om å besøke":
Jeg er først og fremst glad i Norge, norsk natur og turer i skog og mark og fjellturer. I høst var vi i Egypt for å få litt sol og varme. Ellers er Kina et land jeg gjerne skulle ha besøkt, såpass anderledes enn vårt eget.

Og så hvilke blogger jeg gjerne vil gi prisen videre til:

1. Det må jo bli Adelheid sin blogg: http://futtnfart.blogspot.com/ som inspirerte meg til å blogge selv. Hun er en litt over middels ivrig mosjonist som startet trening etter en livsstilsendring hvor hun gikk ned noe sånt som 40 kg tror jeg. Imponerende!

2. Astrid sin blogg: http://lopeguri.blogspot.com/  en inspirerende og artig blogg å følge om trening, skader og slikt som rammer mange av oss som trener.

3. Olav sin blogg: http://krampegammeln.blogspot.com/ Mannen som tar bilder for kondis, har vært ultraløper og håper å komme tilbake dit etter en del skader. Det er imponerende hvordan den mannen opprettholder motet etter skader som har hindret ham i å løpe. Han finner alternative måter og trene på og opprettholder helt sikkert både styrke og kondis så lenge!

4. Silja sin blogg: http://siljaifarta.blogspot.com/ utrolig artig og inspirerende og lese. Mange artige funderinger rundt trening og kabalen i hverdagslivet.

5. Den siste må jeg gi til Geir: http://www.ultrafrykholm.com/ som er mannen som har løping som både jobb og hobby og løper, løper, løper og løper! Levende reklame for forfotløping og ultraløp.

Da kan jeg spre gleden videre til dere som igjen kan spre den til andre. Blogging er gøy! Og så mange erfaringer vi utveksler og så mye inspirasjon vi henter fra andre!


fredag 13. april 2012

Tre løpedager på rad!




Mandag kom jeg meg ut på løpetur til tross for litt guffent vær. Bjarne ble med meg de første 11 km, deretter var jeg overlatt til meg selv! Jeg elsker jo å løpe i skogen, så det gikk veldig bra. Men for å komme opp i de 28 km jeg hadde bestemt å løpe, må det paradoksalt nok løpes langt, he he. Løp fra Løvenstad til Åmodtdammen og rundt til Marikollen, Blystadlia og Løvenstad. Så samme runde tilbake og en avstikker mot Losby. Deretter måtte jeg ta en liten ekstra runde på asfalten. Manglet 200 meter på 28 km, men da orket jeg rett og slett ikke å flytte beina mer! Helt utrolig sliten etterpå, men kom meg egentlig fort. Det er lettere å løpe en dag man har fri enn etter jobb på kveldstid. Litt mat og hvile gjorde susen.

Selv om jeg tenkte at jeg skulle ta løpefri dagen etter og derfor tok en styrkeøkt på morgenen, måtte jeg bare ut en tur på kvelden. Da ble det asfaltløping, totalt 11 km. Lårene fikk nok kjørt seg på asfaltbankingen, for dagen etter var jeg fryktelig støl! Det var ubehagelig å gå ned trapper, spesielt etter å ha sittet rolig en stund. Jaja, men ut måtte jeg igjen på kvelden. Da var det så nydelig vær og Bjarne skulle ut og sykle. Derfor måtte Boy være med meg og da var det like greit å ta en løpetur i skogen. Det er fantastisk deilig å løpe i skogen for tiden, gode lukter og herlig fuglesang. Mer skånsomt for beina også. Dermed ble det 1 mil denne kvelden også.
Bildene er tatt fra den siste turen.

Torsdag ble det løpefri og til og med skulking av treningen på Runners. Hadde avtalt med en venninne å ta en tur til Villmarksmessa på Lillestrøm. Dit pleier vi å gå hvert år og kommer gjerne ut med noe nyttig (!) turtøy. Denne gangen fikk jeg kjøpt meg Bergans Dermizax dress på tilbud. Har misunt Bjarne den dressen lenge og klarte ikke å stå i mot et slikt tilbud. Atpåtil hadde de størrelsen min. Et virkelig godt kjøp! Noe annet småtteri ble det også, selvsagt bare nyttige ting.

Denne helgen blir det skigåing på Nordseter, antagelig siste gang denne sesongen.

onsdag 11. april 2012

Inspirerende løpebok



I påsken pleier jeg å lese krim, men denne gangen ble det løpeboka "Født til å løpe" (Born to run) av Christopher McDougall. Og det angrer jeg ikke på! Jeg ble raskt grepet og boka ble lest ut på et par dager - innimellom skiturer og løpeturer! Saken er at boka er utrolig inspirerende, man får bare lyst til å dra ut på løpetur og løpe både langt og lenge.

Jakten på Caballo Blanco - den hvite hesten (som forøvrig døde nettopp i en alder av 58 år) - mannen som bare løper og løper - og tarahumaraene: en stamme i Mexico som løper barbeint både langt og lenge.

Vi får høre historien om hvorfor vi er født til å løpe, men sluttet med det en gang i historien og fortellingen om et løp som skal arrangeres. Vi får en introduksjon i riktig løpesett for å unngå skader (!) og hvordan tarahumaraene lever, spiser og løper. Og løpe kan man også i høy alder! Tarahumaraene laget seg sandaler ved å bruke gamle bildekk de fant på søppelfyllingen. Kanskje all verdens oppbygging av løpeskoene likevel ikke er så bra?

Jeg ble altså grepet av historien og måtte bare lese videre om hvordan løperne klarte seg i det 8 mil lange løpet.

Boka kan absolutt anbefales, både til nytelse og inspirasjon!
Kan kjøpes ved å sende mail til pax@pax.no. Oppgi navn og adresse og oppgi koden "løperabatt" så får du den til kr 262,- portofritt tilsendt (vanlig pris 299,-).

mandag 9. april 2012

Påskeferie




Så er påskeferien over for denne gangen. Vi har hatt mye sol og fint vær, men også en del vind. Likevel har vi vært ute hver eneste dag: lange skiturer, gåturer og løpeturer. Det var såpass hardt og skarete at man kunne gå hvor som helst. Det var til og med noen ute og trillet barnevogn på skaraen og en dag møtte vi en syklist i birkebeinerløypa, så her var det plass til alle! Jeg hadde på forhånd planlagt å prøve og komme meg ut på løpetur. Det har jeg imidlertid tenkt omtrent hver påske vi har tilbragt på hytta uten at det har blitt noe av. Vanligvis må jeg gå 2,5 km ned til bilen på ski og løpe derifra. Men nå var det jo så hardt at man kunne løpe i skiløypa! Hm, - noe vi begge alltid har sett på som å banne i kirken-men nå var det jo så hardt at det ikke satte spor en gang. Dermed ble det i hvert fall to løpeturer på meg, 11,6 km hver gang, på morgenkvisten. Litt tungt, men en fin opplevelse. Ikke så mange skiløpere ute på den tiden, solen skinte og litt vind i ansiktet! Herlig å komme hjem til ferdig frokost etter en kroppsvask. En super start på dagen! Ellers har vi hatt besøk av venner og hatt det sosialt og trivelig.

1.påskedag dro vi hjem, det gikk greit å kjøre litt sent på kvelden. Så i dag, 2.påskedag er det tid for langtur. Men fy, det sludder jo! Hm, får se om jeg klarer å kreke meg ut i løpet av dagen.