onsdag 27. februar 2013

Langtur igjen


I går ble det langtur på meg. Da kom jeg på at jeg ikke hadde skrevet om den forrige langturen jeg hadde, dagen før jeg dro til fjells. Kanskje fordi jeg har fortrengt den siden det egentlig ikke var en veldig hyggelig opplevelse. Den kvelden var jeg litt uggen før jeg dro ut.For tiden føles det som om jeg brygger på en forkjølelse kroppen tvinger tilbake. Dette fører til at jeg ikke føler meg helt topp, men er ikke syk heller. Og da kan jeg jo ikke la være å trene! Dermed dro jeg ut med en plan om å passere 20 km. Kjente imidlertid ganske fort at kroppen ikke var helt fornøyd med dette opplegget. I tillegg tok jeg en litt annen veg enn jeg pleide og det viste seg at den var 3 km kortere enn den "vanlige" ruten min. Jeg orket imidlertid ikke å legge inn en ekstra sløyfe for å bøte på dette. Jeg hadde musikk på øret og det var i hvert fall veldig hyggelig. Ellers hadde jeg med meg blåbærsaft, men denne gangen var den ikke varmet opp. Det førte til at den frøs i flaska! Måtte ta av korken for å drikke, men iskald saft når kroppen er kald er ikke spesielt ok. Denne kvelden sank temperaturen ganske mye. I begynnelsen av løpeturen var jeg så varm på hendene at jeg måtte ta av meg vottene, da jeg kom hjem var jeg så kald på armene og den ene hånda at det gjorde helt vondt! Garmin viste så vidt over 18 km og jeg måtte jo si meg fornøyd med det under slike forhold. Jeg måtte stå lenge i dusjen i veldig varmt vann for å tine opp igjen og lå innpakket i pledd resten av kvelden.
I går la jeg imidlertid ut på en ny langtur. med et løfte til meg selv om å komme over 20 km. Denne gangen ble turen en mye mer positiv opplevelse. Musikken på øret var bra, blåbærsafta var varm og temperaturen sank ikke like drastisk som sist. Dessuten dro jeg tidlig fra jobb og kom meg ut mens det enda var lyst, ja til og med sol - hvert fall den første timen. To timer og et kvarter seinere var det imidlertid ganske mørkt, men det gjorde ikke noe så lenge jeg hadde fått en liten dose med lys og sol.
Sluttresultatet ble 21,4 km og jeg var kjempe fornøyd! Var ikke fullt så kald heller, heldigvis. Men ganske trøtt og sliten. Kanskje på tide å begynne med jern igjen? Det er imidlertid en veldig herlig følelse man får etter en langtur man er fornøyd med, kroppen fungerte og man fikk unnagjort de kilometerne man hadde planlagt.
Neste uke kan nok ikke langturen bli like lang. Da skal jeg ha skidag på jobben på torsdag (3 mil) og gå Ingalåmi på lørdag (også 3 mil). Langturen bør vel kanskje egentlig utgå.

tirsdag 26. februar 2013

Nok en herlig helg på fjellet


Denne helgen var vi bare èn natt på hytta før vi forflyttet oss til Hornsjø, 9 km lenger nord. Egentlig ganske greit å dra på hotelltur like i nærheten, vi er jo kjent i området og vet hvor vi kan legge skiturene! Mange kom tidlig på fredag og dermed ble det en kort skitur før badstue, vorspiel og middag. Videre ble det dans,men vi avsluttet ganske tidlig. De fleste tenkte nok at det ble en lang skitur dagen etter. Da la vi turen til Sjusjøen og hytta til Jan Sverre hvor vi spiste matpakka vår og nystekte vafler mens vi så skirenn på tv. Deretter vendte de fleste nesa tilbake til Hornsjø, men noen valgte å bli igjen for å se resten av skirennet. Totalt ble det 3,5 mil på ski den dagen. Etter påfølgende badstue, vorspiel, middag og dans er det ikke rart man er litt sliten dagen etter! Likevel ble det 2 mil på ski før vi vendte nesa hjemover. Egentlig litt fælt å dra hjem når være er så fint, men slik ble det. Resten av fridagene må spares!
Jeg var ganske sliten på mandag og dermed ble det "bare" 5 km løping i arbeidstiden, stod over Runners treningen på kvelden. Men i kveld er jeg atter en gang klar for langtur, lurer på hvor langt jeg klarer å presse meg denne gangen. Det kjennes fremdeles som om forkjølelsen har lyst til å komme på besøk, men blir presset tilbake.

tirsdag 19. februar 2013

Treningsturer

Denne helgen ble det skikkelige treningsturer på hytta. Jeg ønsket meg jo en litt lang som trening før Ingalåmi. Utstyrt med Runkeeper for å måle avstanden dro vi avgårde. Når vi går på ski foregår det slik: Bjarne og Boy fyker avgårde i 100, jeg kommer halsende etter. B og B snur og kommer tilbake, vi utveksler noen ord og så fyker Bene avgårde igjen. Og slik går nå kilometerne. Bjarne synes det er ganske kjølig, jeg svetter så jeg er helt våt på ryggen... Og det går opp og det går ned. Men jeg holdt 26.3 km denne gangen, vi kom bort i birkebeinerløypa og via Nordseter parkeringsplass tilbake. Det gikk greit og formen var bra. Neste dag kjente jeg at det kom til å bli litt tungt, kroppen sa fra den hadde fått kjørt seg litt dagen før. Men turen ble faktisk litt lengre: 28,3 km. Men jeg må innrømme at de siste 4 km overtok jeg Boy og fikk god hjelp tilbake. Vi var litt slitne begge to, og da passer vi bra sammen. Jeg får litt hjelp, og han løper ikke altfor fort.
Mandag kjente jeg at lårene var tunge og stinne av trening. Det ble derfor ingen løping, bare en styrkeøkt for overkroppen. Men i dag har jeg trent styrke for beina. I morgen er jeg klar for løpetur igen, denne gangen må jeg krype over 20 km. Tankene mine går til de som løp 50 km på Bislet lørdag, det høres ut som en fantastisk prestasjon og jeg er ikke helt der. Enda....  
Torsdag bærer det til fjells igjen og da blir det atter harde skiturer regner jeg med.

fredag 15. februar 2013

Helg igjen

http://connect.garmin.com/activity/273409119#


Her er lenken til Garmin connect på turen min tirsdag, Skedsmo rundt. Litt tung i beina blir jeg etter en slik langtur, men det går egentlig overraskende bra. Onsdag ble det styrketrening for overkroppen og torsdag morgen for beina. I tillegg var det bakkedrag med Runners på kvelden. Kjenner det er greit med treningsfri i dag, skal bare gå 2,5 km på ski til hytta og det er jo bare blåbær!
Denne helgen satser jeg på i hvert fall èn lang skitur. Nå må jeg jo begynne å tenke på Inga-låmi den 9.mars, skirennet nærmer seg faretruende! Og jeg vet hvordan det blir når jeg får startnr på brystet, da må jeg bare gi jernet. Selv om jeg ikke er særlig god til å gå på ski, fikser bare ikke det å gå fort. Litt rart egentlig, jeg har jo både kondisen og motoren. Skiteknikken jobber jeg stadig med og den har jo blitt bedre. Likevel ser jeg at andre som har dårligere teknikk enn meg fyker mye raskere av gårde, så jeg har tydeligvis ikke knekket koden enda. Jaja, greit at jeg er mest opptatt av løping da. Men om vinteren er det deilig å gå på ski, suse innover fjellviddene med solen i ansiktet - finnes ikke noe bedre enn det.
Til uka blir det nok en langtur, denne gangen Rælingen og Lørenskog rundt. Da skal jeg passere 2 mil med en ørliten margin.
God helg så lenge!

onsdag 13. februar 2013

Langtur


Mandag hadde jeg mitt første styremøte som leder av Romerike Runners hjemme hos meg, og i den forbindelse serveres det middag. Denne gangen ble det servert en vegetarrett som jeg tror falt i smak. Dermed ble det litt kjøkkentjeneste på meg denne dagen. Ikke den rollen jeg trives best i, men av og til er det moro å lage vegetarretter. Dette er noe folk flest er veldig lite kjent med og derfor artig å servere. Det ble en indisk vegetarrett med kickerter.
Jeg har bestemt meg for å ha en langtur i uka hvor jeg gradvis øker lengden. Denne turen tar jeg fortrinnsvis på tirsdager, så i går var dagen! Da er det godt å ha middagen ferdig i form av rester fra dagen før. 19 km var målet denne gangen og det gikk forbausende bra å løpe selv om jeg var litt tung i beina etter 1000 metere på trening kvelden i forvegen. Dette forsvant undervegs til tross for litt tungt føre med løssnø. Men jeg valgte å løpe uten pigger og det er mye lettere for beina  siden mine Sarva piggsko er ganske tunge.
Jeg tenkte det i fjor og jeg tenker det i år: utrolig hvor stort område man dekker når man skal ha noen mil i beina! Føler jeg løper Skedsmo rundt og jammen litt av både Lørenskog og Rælingen også. Denne gangen ble det 20,2 km på drøye to timer. Følte det var i et rolig, greit tempo og jeg var derfor veldig fornøyd. Så godt det er å komme i dusjen etterpå, få seg litt mat og synke godt ned i sofaen! Jeg valgte å ta med litt drikke på løpeturen denne gangen. Vanligvis har jeg ikke det om vinteren, men siden jeg de siste gangen har vært så utrolig tørst etterpå fant jeg ut at det kanskje var litt lurt å drikke undervegs. Lunken blåbærsaft smakte fortreffelig! Heller ikke denne gangen hadde jeg musikk på øret. Synes det er litt godt å la tankene surre og ta inn alle lydene rundt meg. Ett hakk bedre i skogen, men må nok ta til takke med gatene enda en stund.
Så langt kjempe fornøyd med meg selv denne uka. I dag blir det en styrkeøkt.

mandag 11. februar 2013

Fantastisk flott på fjellet! Men hvor i all verden er vannpumpa?

 Det var fantastisk flott på fjellet nå, mer enn nok snø, passe kaldt og ingen vind.
Men, og det er et stort men, da vi kom opp fredag kveld var vannpumpa helt nedsnødd! Hvor var anvisningspinnen? "Ikke noe problem" sa jeg, vi vet jo hvor den ligger. Bjarne kom mismodig tilbake og sa han ga opp for i kveld. Da måtte jeg jo prøve, kjekk som jeg var. Men når hele området er hvitt og flatt....
Jo, vi vet jo hvor pumpa er, eller? Det gjorde vi visst ikke, i hvert fall fant vi den ikke. Etter leting både fredag, lørdag og søndag, neglesprett og utlåmodighet, var den fremdeles som sunket i... snøen. Dermed måtte vi smelte snø. Og det gikk da utrolig greit, hadde til og med en bøtte for mye da vi reiste hjem søndag. Den satte vi i kjelleren til neste helg. Bjarne skal ha vinterferie i 2 uker og jeg skal være der i helgen og noen ekstra dager, kjekt å ha vann. Smeltet snø drikker man jo ikke og det er langt å bære vann.
Lørdag våknet vi til nesten -20 grader. Heldigvis var det vindstille og solen stakk fram slik at det utpå dagen absolutt var mulig å gå seg en skitur uten å fryse ihjel. Med Lungplus la jeg trøstig i veg. Må si jeg er veldig overrasket over denne lille dingsen, den gjør det utrolig greit å puste i kulda.
I dag er jeg klar for løpetur igjen, riktignok bare èn økt. Litt vel kaldt i dag tidlig: -17. Da er det fram med Lungplus igjen!

fredag 8. februar 2013

Snart helg!

Ja, så er det snart helg igjen. Denne uken har også hatt fine treningsøkter. Mandag var det løping i arbeidstiden, 5 tunge kilometere rundt Slottsparken i løssnø. Runners treningen stod jeg over, kjente at kroppen trengte litt hvile så prioriteringen var enkel. Jeg kan nok presse meg ganske hardt, men jeg har en kropp som (heldigvis?) sier fra når den trenger ekstra hvile.
Etterpå var det årsmøte i Runners og det gikk som vanlig greit. Jeg fikk den ære å bli valgt til leder de nærmeste to årene. Og dette er en historisk begivenhet: den første kvinnen i Runners historie (23 år blir vi vel i år). Nestlederen er også kvinne, så her blir det kvinnekraft!
Tirsdag var det langtur. Da jeg kom meg ut etter jobb var ikke motivasjonen så veldig stor. Jeg tenkte som så at jeg fikk løpe en runde, hvis jeg ikke orket mer, fikk jeg løpe hjem og være fornøyd med 10 km. Men så kom jeg til stedet jeg skulle svinge av og tenkte som så at jeg får ta en liten ekstra runde i hvert fall. Og når jeg først hadde kommet så langt, kunne jeg like godt fortsette den planlagte ruta. Da jeg var oppe i 15 km måtte jeg jo bare nå målet på 18 km. Og det ble jammen 18,2 km. Kjempe fornøyd etterpå! Og turen gikk jo greit, ingen problemer undervegs. Jeg pleier ikke å løpe med musikk på ørene, men på slike turer gatelangs kan det kanskje være litt oppmuntrende. Lurer derfor på om jeg skal prøve det neste gang. Telefonen har jeg jo likevel med. Denne gangen prøvde jeg Nike+ appen. Vet ikke helt h vor nøyaktig denne er, den viste 17,8 km. Altså 400 meter kortere enn Garmin. Nå stoler jeg mest på Garmin siden jeg har løpt med den i flere år og vet at lengden pleier å stemme ganske bra.
Ellers har jeg fått mine vanlige styrkeøkter og Runners treningen i går kveld med intervaller.
Nå er jeg snart klar for hyttehelg. Bladene Hytteliv og Kondis er pakket ned, masse fint lesestoff!

søndag 3. februar 2013

Flott skitur

I går ble det en flott skitur fra Svartbekken til Tverrsjøstallen. Vi var på veg til Hønefoss i familiebursdag og da passet det med en liten stopp på Svartbekken og en skitur. Det ble 23 km i et litt mer kupert terreng enn det jeg er vant til på Sjusjøen/Nordseter. Greit å få litt av det også.
Ellers har uka vært bra, både treningsmessig og ellers. Fikk litt åndelig påfyll på Litteraturhuset på tirsdag sammen med Kjersti. Dette kan du lese mer om på hennes blogg: http://vicverden.blogspot.no/  Vi koste oss skikkelig og har planer om flere besøk der. Det er et populært sted ser det ut til, masse folk både i kafeen og på foredraget. Også i puben etterpå hvor vi tok et glass rødvin og fordøyde kveldens inntrykk. Jeg måtte selvsagt kjøpe boka til sosiologen og fikk hans signatur i den også.
Langturen ble gjennomført på onsdag som planlagt: 17,4 km ble tilbakelagt og det gikk greit. Formen er slett ikke verst. Ellers har det blitt Runners treningene og de to styrkeøktene, alt som vanlig altså.
Men i dag, søndag, kjenner jeg at det blir fullstendig avslapping. Av og til trenger denne kroppen litt hvile også. Kanskje en rusletur på beina - og opplading til øktene i morgen. I morgen er det forøvrig årsmøte i Runners og jeg er innstilt som leder de neste to årene. Det er jo en kjempe herlig klubb å bli leder for så jeg gleder meg masse!