søndag 29. januar 2012

Løpelørdag

Denne lørdagen ble det løpetur. Siden Bjarne var borte og dermed bilen også, anså jeg det litt tungtvint å trave langs vegen et par km med skiene før jeg kom til løypene. Mye enklere å ta på seg løpeskoene og starte rett utenfor døra!
Formen kjentes ganske bra og beina var lette. Med Salomon terrengsko var det helt supert å løpe i snøen. Noen steder var gangvegene helt perfekte, andre steder var det tyngre med snø og saltsørpe. Det ble en fin tur opp til Skedsmo, Hellerudsletta, Skjetten via Bråtevegen, Sagdalen og hjem, totalt drøye 2 mil! Tiden ble over 2 timer så det gikk temmelig rolig. En herlig tur med andre ord. Var imidlertid ganske tung i beina etterpå, men det må vel være lov på et såpass tungt føre. Jeg tenker som så at jeg må ha noen langturer på beina jevnlig framover, må jo tenke på løpene jeg skal være med til sommeren. Foreløpig er Nordmarkstraveren plottet inn og den er på 3 mil. Så langt har jeg aldri løpt før så det er bare å legge seg i hardtrening framover!
Deilig å komme seg i dusjen etterpå, ta seg litt mat og slappe av i sofaen. På kvelden ble det et godt måltid med skrei hos gode venner.
Jeg slapp forresten lettvint unna forkjølensen denne gangen ser det ut til, kun noen dager med litt tett nese og litt tung i kroppen, men så gikk det over.

onsdag 25. januar 2012

Roligere periode

Denne uken har jeg tatt det litt roligere enn vanlig. Ble to løpeøkter på mandag, men begge var veldig slitsomme siden jeg var litt småtett i nesen og det ble veldig tungt når jeg skulle anstrenge meg. 5 km i arbeidstiden ble derfor en rolig og pen økt siden Ove hadde gått på ski i helgen og var litt tung i beina. Økta på kvelden bestod av 5 x 1000 metere og det sier seg selv at jeg da ikke hadde så mye å gi. Men trene skulle jeg uansett! Trassig? Nei, er jeg det da? Men skikkelig syk er jeg enda ikke så jeg regner med at jeg står over det denne gangen.
I går og i dag har jeg hatt styrkeøktene mine og det har gått veldig bra. Må innrømme at jeg faktisk synes det er moro å trene styrke for tiden. Merker at jeg får ørlitte grann framgang og da er det ekstra moro. Burde nok ha trent styrke flere ganger i uka, men det har jeg ikke ork til rett og slett. Trener nok som jeg gjør! Men løpeøkta i går kveld stod jeg over. Isteden ble det en times rask gange med Boy. Fint det også og jammen var det litt tungt i den saltede snøen på fortauene i Lillestrøm. I kveld har jeg vært lat og bare slappet av og sett på tv. Spiste kokt broccoli most med cottage cheese, en oppskrift funnet på fitnessnora. blogg.no - bloggen til ei ung jente som trener hard styrke- sammen med stekt laks. Mange gode oppskrifter å finne rundt omkring og jeg er jo veldig interessert i sunt kosthold.
I går var jeg forresten en tur hos naprapaten min på Skøyen. Tror det er litt lurt å ta en sjekk der av og til. Ikke så ofte nå utenom løpesesongen, men jammen finner han alltid noen særdeles vonde punkter!

mandag 23. januar 2012

Ny trase i birkebeinerløpet

Noe som opptar meg gjennom året er birkebeinerløpet. Det er mitt store mål for løpesesongen hvert år. Det å klare merket her er målet jeg har i bakhodet hele sommeren. Nå har de atter en gang tenkt å bytte trase. Visstnok skal det visst bli en mer varig løype denne gangen. Men de har også tatt hensyn til at mange sliter med å løpe så mye nedover. Selv synes jeg traseen som ble valgt i 2009 og 2010 var kjempe fin! I 2011 måtte den legges om pga mye nedbør og dermed gikk mye at løpet på grusveg. Jeg synes birkebeinerløpet skal være et terrengløp og da passer det ikke med for mye grusveg. Nå skal starten gå på birkebeineren skistadion og mål som vanlig i Håkonshall. Her er traseen: http://www.birkebeiner.no/Global/l%c3%b8ypeprofiler/L%c3%b8p/Birkebeinerl%c3%b8pet%20-%20trase%20fra%202012.pdf
I tillegg håper de å trekke til seg enda flere løpere. Hele birkebeieneropplegget blir bare større og større og mer og mer kommersielt. Et sted må de stoppe, det skal tross alt være en hyggelig opplevelse! Men folk melder seg jo på så det må da være atraktivt å delta. For mange er nok dette et mål som gjør treningen meningsfylt gjennom hele året og det er jo vel og bra.
I alle fall er jeg litt skeptisk til den nye traseen og tanken om å løpe ultraløpet isteden har begynt å spire.... Men 50 km er LANGT! Jeg som aldri har løpt mer enn en drøy halvmaraton! Hm, får tenke litt på det. Samtidig blir jeg jo litt nysgjerrig på den nye løypa også.

mandag 16. januar 2012

Skiturer og bilde med birkenmotiv



Denne helgen var vi også på hytta. Vi trives jo så godt der og drar dit så ofte vi kan. Fredag ettermiddag var forholdene ganske heftige: det blåste og føyket skikkelig og løypene var blåst igjen. Det eneste vi så var rester etter scooterspor innover. Men vi gir ikke opp så lett, klart vi skulle komme oss inn til hytta! Jeg har vel aldri sett denne "E6" på Nordseter så gjenblåst før, men vi satte nå i gang. Vi var godt kledd og hadde skikkelig hodelykt, lette sekker og mye optimisme. Møtte flere Røde Kors scootere på veg ned, men tenkte de kanskje hadde øvelse. Dagen etter snakket vi med hyttenaboene som var blitt advart mot å gå opp denne kvelden så de ventet til lørdag morgen. Røde Kors hentet ut noen som ikke fant vegen ned igjen! Men hadde det vært ekstremt ille, burde vel folkene på scooteren ha advart oss! Dette ante ikke vi der vi trasket i veg innover. Det var ikke måneskinn, men heller ikke tåke så det var greit å orientere seg selv om blåsten var kraftig. Jeg merket meg hele tiden hvor vi var, er tross alt ganske godt kjent innover og kjenner hver sving. Og ganske riktig, vi kom vel fram. En stor skavel foran døra måtte måkes, men til gjengjeld var det ingen ting foran vinduene så det gikk greit å ta ned lemmene. Vi fikk også vite dagen etter at Torild og Arild hadde snudd på parkeringsplassen og overnattet i Lillehammer.

Dermed var det klart for nok en praktfull hyttehelg! Fine skiturer både lørdag og søndag. Lørdag bar det innover til Sjusjøen og over Gjesbuåsen via Melsjøen tilbake. Da var det godt å overta bikkja på slutten og få litt hjelp!

På vegen hjem var vi innom RuneKnoph i Brummundal og Bjarne fikk endelig sitt etterlengtede birkebeinermaleri. Han har lenge misunt Jan Sverre dette fatet på veggen og nå har han endelig fått sitt eget!

Nå er vi tilbake til hverdagen igjen og ukens trening. Det er litt travelt på kveldstid denne uken med møter, venninnetreff og fest på fakultetet, men treningsøktene skal jeg alltid klare å presse inn.
Starter i dag med 5 km løping i arbeidstiden og Runners trening i kveld.

søndag 8. januar 2012

Nok en helg på Nordseter








Denne helgen har vi atter en gang vært på hytta. Det er alltid deilig å komme seg opp dit og denne fredagen gikk det veldig greit i trafikken og skituren opp til hytta i litt slørete måneskinn var bare helt herlig. -5 grader og ingen vind - det er jo bare helt topp.




Likeledes ble skituren på lørdag en flott opplevelse. Riktignok var det ikke sol, men vindstille og -5 grader. Nykjørte løyper og nysnø gjorde turen perfekt. Da er det godt å ta en tur i badstua etterpå, øl og akevitt smaker helt fortreffelig kan jeg love!




Ellers har uken vært en fin treningsuke med både løping og styrketrening. Regner med at den kommende uka også vil bli bra i så henseende! Synes faktisk det har blitt litt morsomt med styrketrening også og ser fram til de to øktene i uka jeg har lagt inn i vinter.

tirsdag 3. januar 2012

Juleferie med skigåing



Juleferien bestod av rolige turer på ski på Nordseter/Sjusjøen og det var skikkelig herlig!
Ingen løpetur på over en uke altså. Derfor ble starten på det nye året ganske hard: gutta på jobben var klare kl 10 på mandag så da var det bare å stille til start! 5 km rundt og rundt Slottsparken var tungt, men godt å være i gang på nyåret. Ove var i knallform etter å ha hvilt seg i form sa han. Odd og jeg slet litt mer.

På kvelden ble det løping med Runners: en hard runde med innlagte drag, 10 km. 15 km på årets andre dag altså. Tirsdag ble det styrketrening for beina før jobb. På kvelden var jeg litt sliten og trøtt og været var trist. Men hjemme var det ingen bønn: Bjarne skulle på spinning og han mente jeg burde ut og løpe. Antagelig slik at bikkja skulle få trim.. Men det var akkurat det sparket bak jeg trengte. Dermed ble det det en ganske bra runde på ca 14 km som ble både våt og kald. Regnværet ble til snøvær og dette pisket i ansiktet på slutten. Brr, da var det godt å komme hjem og i dusjen! Og du verden så herlig det er etterpå! Man angrer jo aldri på en tur man har tatt, så de er godt at noen dytter en av gårde av og til. På denne turen møtte jeg ikke en eneste løper, så jeg følte jeg var skikkelig tøff!

Bare så synd at det er piggskoføre for tiden, føler det er tryggest siden det er isete enkelte steder.