onsdag 21. desember 2011

Nye sko!







Forrige uke ble det investert i nye sko! Først Asics racer: lette konkurransesko som var på salg hos Løplabbet. Senere den uken var jeg på times-salg hos G-sport, Strømmen., og kjøpte disse Adidas adistar ride mengdetreningsskoene til halv pris. De siste prøveløpte jeg på mandag. Da ble det 5 km i form av runder rundt Slottsparken og der er det bart! Veldig deilig å løpe på bar asfalt og herlig med nye sko. Adidas er skikkelig bra for mine bein og gode og løpe i.

I motsetning til i går: da løp jeg en runde på knapt en time hjemmefra, og uten piggsko hadde det ikke gått særlig bra. Skikkelig glatt mange steder og litt ymse hvordan det er strødd. Piggsko er litt tøft for beina, men bedre enn å løpe uten.

I går ble det i tillegg en økt med styrketrening for beina og i dag blir det styrke for overkropp. I morgen er det siste Runners trening før jul og så er det jul! Men en løpetur eller to blir det nok da også før vi reiser til fjells og går på ski.

Nyt julen, men glem ikke å trene. Ekstra fridager gjør at mulighetene er større for å kunne ta seg en økt.

søndag 18. desember 2011

Vinter på Nordseter







Denne helgen har vi vært på hytta og der var det skikkelig vinter! -6-7 grader, snødekte trær og oppkjørte løyper! Kan man trenger noe mer for å ha en topp helg? Lørdag var det overskyet, lett tåke, men vindstille. Perfekt for en flott tur. Og det ble det. Sesongens andre skitur var absolutt bedre enn den første. Helt supert skiføre og supre løyper. Ikke spesielt mye folk ute heller. Dagen startet imidlertid litt dårlig: Boy ble sluppet ut kl halv ni, men kl 11 var han enda ikke kommet tilbake. Bjarne dro ut på leteaksjon og snakket med et par med en gordonsetter oppe i løypa før han dro ned til bilen. Dermed gikk det ikke lang tid før de stod på døra med Boy! De hadde funnet ham et stykke innover. Så 3 timer seinere var han endelig tilbake. Med en to timers tur med oss etterpå ble det nok selv for ham, ikke mye futt igjen på ettermiddagen!

Søndag (disse bildene er tatt da) var det solskinn, men vind. Det gjaldt å kle seg godt og dermed ble turen vellykket i dag også. Ikke spesielt støl noen steder, skyldes nok at jeg i høst har gått en del på rulleski.

I morgen er jeg klar for 5 km løping i arbeidstiden, lurer på om gutta også er det?

onsdag 14. desember 2011

Rolig treningsuke







Denne uken har jeg gått inn for å handle julegaver! Julelønninga tikket inn på kontoen fredag, så i går handlet jeg første presang. Blir nesten ferdig i dag tenker jeg. Det betyr at det ikke ble løping i går kveld. Men styrketreningen går som vanlig og det ble to løpeturer mandag. Den første alene i arbeidstiden: Ove hadde meldt forfall og Odd var syk, men hadde glemt å si fra.



Aleksander er forøvrig i gang, han har skjønt at som "the man" må han holde ord ellers går det ham ille på fakultetet! Nå er sko bestilt og han er klar på mandag kl 10.



Jeg ønsker meg også nye sko, slik som de som er avbildet (Salomon Speedcross 3 CS Women's Shoes ). Men søren heller, her kan du bestille alt av løpetøy: http://www.runningwarehouse.com/ men løpeskoene er altså forbeholdt salg i USA. Det blir vel for billig og en må jo beskytte importen! Lurer på hvor jeg ellers kan få tak i disse. Dette høres ut som perfekte sko for vinterføre, selv om akkurat nå for tiden egner det seg kun med piggsko. Jeg er veldig glad i Salomonterrengskoene mine, så jeg får prøve dem når det blir slutt på piggskoføret.

Har også lyst på Salomon vinterløpebukse til $110. Kanskje det blir julegave til meg selv...



søndag 11. desember 2011

Sesongens første skitur

Julebordet på fredag gikk fredelig for seg, ingen skandaler i år heller! Litt dansing ble det heldigvis etter hvert, jammen ble det sving ut på kvelden. Men gutta på juridisk fakultet har blitt fryktelig tamme, ingen ville inngå noen nye veddemål. Ove Einar hadde fått streng beskjed hjemmefra om at han ikke fikk lov til å inngå noe nytt veddemål. Og lydig som han er, var han tam hele kvelden og det ble derfor ingen utfordring for ham. Men Aleks var litt stor i munnen og lovte å bli med på 3 km. Kan vi stole på det? Regner med han har glemt hele greia til i morgen! Vi får minne ham på det! Men Marius lovte å løpe Nordmarkstraveren neste år også så det kan jo bli litt artig! Fint med noen nye utfordringer i møte med det nye året.
I dag har vi tatt sesongens første skitur. Den foregikk fra Sørlihavna og innover Losby. Glatt og isete, men helt greit og gå. Men fryktelig kaldt! -10 var det da vi startet. Hjemme hadde solen skint litt på gradestokken så der var det bare -4. Frossenpinne som jeg er holdt jeg på å fryse ihjel. Det ble derfor bare en tur på en times tid. Da var det godt å komme inn i varmen igjen!
Kanskje prøver vi en tur fra Tæruddalen i morgen istedenfor løping.

onsdag 7. desember 2011

Snart vinter?!

I går kveld og natt ble det endelig vinter! Vil det vare tro?
Det blir ingen hyttetur før neste helg og da håper jeg at det i hvert fall ser slik ut som på bildet! Iflg. nettsider og div. blogger er det både snø og skiløyper på Nordseter nå, så vi får håpe vinteren har kommet for alvor. Lengter etter skiturer nå.
Ellers har jeg hatt bra økter denne uka. Mandag var treningen i arbeidstiden temmelig tung, kroppen var sliten etter helgen. Men vi presset oss gjennom de obligatoriske 5 km og hadde en fin økt, herlig å løpe slik midt på dagen i arbeidstiden! Det føles veldig luksuriøst. På kvelden ble det en runde med Runners med innlagte drag. Det gikk også litt tyngre enn i forrige uke, men slett ikke verst. Tirsdag ble det styrketrening på morgenen og i går kveld løp jeg en tur med Boy. Beina var litt slitne etter 3 økter på 2 dager, men jeg kom meg opp i 9 km og fikk en bra runde. Boy var i hvert fall veldig fornøyd. Det var så vidt bakken var dekket av et lite lag med snø og det var helt ypperlig å løpe. Etter hvert lavet det ned mye mer, så i dag er det verre. Men i dag blir det kun en styrkeøkt for armer. I kveld har jeg planer om å være litt husmor og gyve løs på julebaksten! Med eller uten meierismør.

søndag 4. desember 2011

Julebordstid



Denne uken har vært preget av kvelder med spising ute. Mandag var det avslutning i et prosjekt på jobben og da ble det middag på Mother India på Bislet. Og det kan jeg jo ikke stå over! Den vanlige løpeturen i arbeidstiden på 5 km med Odd-Erik og Ove ble det imidlertid tid til på mandag formiddag. Tirsdag kveld ble det sushi på Sakura med Kjersti samt kake på Køh etterpå. Dette er en runde som har blitt tradisjon når vi møtes! Veldig koselig og mye skravling!



Tirsdag og onsdag ble det også styrketrening og torsdag løping med Runners, ca 1 mil i en runde med innlagte drag. Fra lørdag til søndag var vi på Sanner hotell på Gran på julebord med Nedre Romerike Minibuss. Vi var sammen med et annet par de som holdt ut lengst på dansegulvet: mye fin sving som vel kan betegnes som en treningøkt!? Annen trening har det ikke blitt denne helgen. Var jo så utrolig sliten da vi kom hjem på søndag at vi måtte innvilge oss en før-middagslur.



I morgen er jeg klar for trening i arbeidstiden igjen. Rekker å få med trening med Runners på kvelden før jeg igjen skal ut og spise! Kan lett bli en (u)vane dette, men denne gangen er det faktisk med Runners: styret og alle utvalgene. Vi skal på Peppes og spise pizza og ta en øl. En årlig tradisjon som er veldig trivelig. Atpåtil skal jeg ut igjen med på torsdag, da med Nordbygjengen. Vi skal spise på Casa Mia. Dermed har det blitt dårlig med bakketrening med staver og rulleski de siste ukene. Nå er det imidlertid snø på hytta så hadde det ikke vært for alle julebordene hadde vi satt nesen ditover for å gå på ski! Siste helgen på jul blir det kanskje tid til det.