søndag 28. august 2011

En rolig helg

Denne helgen har vi vært på hytta nok en gang. Vi simpelten elsker å være der begge to og drar avgårde så ofte vi kan. Denne gangen var det for å se på birkebeinerrittet. Bjarne stod over i fjor etter å ha frosset veldig året før, og denne gangen hadde han ikke meldt seg på i det hele tatt.
Det ene barnebarnet hans med kjæreste var med oppover, men de skulle stå i Håkonshall hele dagen så vi to og hundene kjørte bort til Elgåsen for å se på. Selv om de sa på radioen at det ikke var så ille i år som i fjor, så rytterne ganske klinete ut. En del hadde problemer med brillene sine og andre med gir og bremser. Inni mellom hørte vi stygge lyder fra syklene.
Det var i hvert fall veldig deilig å se på alle som slet og stå der og ha det tørt og varmt selv. Imponerende innsats! Men frister ikke for mitt vedkommende! Jeg har vært med to ganger, i 2007 og 2008 og da var det strålende flotte forhold. Siste gangen klarte jeg imidlertid ikke merket i birkebeinerløpet og da fant jeg ut at sykling ikke er noe for meg.
Forøvrig ble det lite løping denne helgen. Etter å ha stått og sett på syklistene i flere timer var det godt å komme tilbake på hytta og ha det tørt og varmt. Da ble jeg såpass søvnig at det ikke fristet å gå ut igjen for å ta en løpetur. Men søndag syntes jeg at jeg måtte ut en tur, så da ble det en løpetur på grusvegen mot Elgåsen, 10 km tur-retur. En grei og rolig løpetur slik at ikke skroget skal sovne helt. Må jo holde koken fram mot birken om 3 uker!
I morgen blir det løpetur i arbeidstiden med gutta og på kvelden er det Runners trening. Etter det styremøte i Runners.

torsdag 25. august 2011

Mye trening

Den siste uka har det blitt - til meg og være da - ganske mye trening. Først gjennomløping av birkebeinerløypa på lørdag, kun spasertur på søndag, løping i arbeidstiden mandag formiddag og stafett på kvelden, RBIR karusell løp tirsdag og løping i skogen i går.
Det er så mange raske Runners damer som er med i karusell-løpene at det er nesten så jeg blir litt frustert! Ble nr 3 i klassen min og har null sjanse til å slå damene foran meg, og dermed må jeg vel være fornøyd! Jeg synes formen ikke er så aller verst for tiden, men jeg sliter litt mer i oppoverbakkene enn de andre ser det ut til. Det er på de lange løpene jeg er best, er ganske seig og utholdende. Løypa i Sørum går delvis på grusveg og delvis i terrenget på stier som kan være klinete. Og det liker jeg!
I går ble det løping i den korte, gule i Tæruddalen. Knappe 11 km, men ikke særlig lettløpt. Fin trening til birken det også, lett kupert og noen nedoverbakker.
I dag er jeg tung i beina så det blir godt med en treningsfri dag. Skal ut og spise med noen kusiner isteden.
Hunden på bildet er løpekameraten vår, pointeren Boy. Han er kjapp og lett til beins!


søndag 21. august 2011

Birkebeinerløypa













Lørdag fikk jeg løpt gjennom birkebeinerløypa. Jeg brukte 2.15 og tok det ganske med ro. Det er ganske behagelig å løpe der helt alene, men det fremkaller en del minner fra tidligere løp. Spesielt der jeg husker at jeg var veldig sliten, beina var tunge og det virket uoverkommelig å komme seg til mål. Beina ble veldig tunge nå også, synes jeg er litt plaget av det for tiden. Totalt sett er det imidlertid hyggelig å få en gjennomløping av løypa på forhånd. Jeg prøver å få til det en gang i løpet av sommeren. I år har det ikke klaffet tidligere. Men jeg er jo avhengig av å bli hentet nede på Lillehammer, greit å slippe å styre med å ta buss opp igjen. Nå har jeg en samboer som er veldig grei og stiller opp, så da løser det seg!


Jeg var forberedt på at det kom til å være veldig møkkete og vått store deler av løypa. De første 3 km klarte jeg meg uten å bli våt, men deretter var det vått gress og lyng som gjorde at jeg ble våt. Likevel tenkte jeg den første mila omtrent at det var usedvanlig lite vått. Men så begynte det...

Et lite stykke før Finnsveen var det et hogstfelt og da begynte jeg å ane ugler i mosen. Og ganske riktig: dype traktorspor hadde helt ødelagt vegen. Sporene var fylt av vann, men jammen hadde noen syklet i midten. Jeg syntes det så ganske klinete ut å løpe der, så jeg kravlet meg fram langs kanten. Her må det gjøres noe før tusenvis av løpere slippes løs! Dessverre glemte jeg å ta bilde av dette, var for opptatt av å komme meg fram! Videre var det en del partier som var ganske klinete og møkkete, ikke helt uventet etter alt regnværet i sommer.
Ved birkebeineren skistadion var det fylt på stor pukk, sikkert som underlag for skiløypene. Og det er sikkert helt supert som underlag om vinteren, men nå var det grusomt å løpe på! Heldigvis var det ikke så lange biten, men som sagt fryktelig slitsomt for slitne bein som har løpt 17-18 km. Her er det ikke bare å rase av gårde, i hvert fall måtte jeg konsentrere meg for å sette beina riktig.

Bildene her har stokket seg litt: det nederste bildet er tatt ved starten på Sjusjøen, det første er etter at jeg ankom Håkonshall og midten bildet av pukken!

Nå er det bare 4 uker igjen til starten går så nå er det bare å spisse formen framover!

fredag 19. august 2011

Birken nærmer seg

Birkebeinerløpet nærmer seg med stormskritt! Da ferien var slutt, sa JS at det var 7 uker igjen. Tør ikke tenke på hvor fort de ukene forsvinner....
Heldigvis synes jeg formen ikke er så verst, men jeg synes det er vanskelig å holde tempoet oppe over lengre strekninger. På den annen side er det bedre for meg å løpe langt enn kort!...
I går f.eks. skulle vi løpe UKI karusell på Jessheim. Dette løpet var bare 3 km. Jeg var skikkelig tung i beina og syntes det var tungt å komme i gang med oppvarmingen. De første 2 km av løpet hadde jeg problemer med å få opp tempoet, men så løsnet det litt og beina kjentes mye bedre. Og plutselig var jeg i mål, hadde til og med en liten økning i tempoet på slutten. Det må vel tyde på at jeg har mer inne? Klarte ikke å ta ut alt på dette løpet. Forrige uke i RBIR karusellen var jeg kvalm og holdt på å spy da jeg kom i mål.
I dag kjenner jeg at kroppen har godt av litt hvile, så jeg stod over morgenøkten på Centrum Athletica. Får vel høre det av en kollega jeg gikk litt hardt ut i mot i går......
Ja,ja, uansett så skal je glade opp til morgendagens økt: gjennomløping av birkebeinerløypa! Gleder meg til det, men lurer på hvor vått det har blitt der. Rapport følger etter helgen!

mandag 15. august 2011

Tur til Preikestolen







Denne helgen var søsteren min og jeg i Stavanger. Hovedmålet var å gå til Preikestolen.

Fredagen tilbrakte vi i gågata i Stavanger, der er det noen herlige butikker med litt spesielle klær som hadde 70% avslag sist vi var der, og jammen hadde de det nå også! Da må man jo benytte anledningen. Dessuten finner jeg ofte sko i denne byen og det er noe sjelden jeg kjøper - annet enn joggesko! Denne gangen endte jeg opp med to par og ble kjempe fornøyd!

Lørdagen opprant med nydelig vær og var ypperlig for denne typen utfart.

Det er utrolig mye folk som går denne turen, men så er det også veldig tilrettelagt for turister. Det er bygget "gangveg" med gjerde på et litt luftig sted og også over myrene. Så her kommer man fint tørrskodd opp. Men du verden så mye rart folk går med! Både når det gjelder skotøy og vesker og bæreposer. Jeg tror ikke alle helt vet hva som venter dem, og da blir nok turen litt mer anstrendende enn strengt tatt nødvendig.

Vi hadde en fin tur der vi gikk i køen. Dette skulle være en rolig tur og ingen treningstur, så vi gikk veldig pent og rolig (i hvert fall synes jeg det, tror ikke søstern var helt enig!), tok pause undervegs og tok litt bilder. Vel oppe blåste det utrolig mye, men det var ikke kaldt. Vi fikk oss litt mat i en lun krok før vi vandret ned igjen.

Tilbake på hotellrommet vanket belønningen som dere ser på bildet!

Været på søndag var slett ikke like bra, og vi var glade for at det ikke var denne dagen vi skulle gå. Kunne nok bli temmelig glatt på steinene og leit og gå nedover tenker jeg.

I dag er jeg klar for løping igjen, og det blir løping i arbeidstiden med en kollega!

søndag 7. august 2011

Langtur på Nordseter

I helgen var vi på hytta og det var klart at det ble langtur på lørdag. I utgangspunktet tenkte jeg å løpe 14 km, men turen ble på 17. Kl ble over tolv før vi kom avgårde, men da kom også finværet og tåka letnet. Vi løp mot Elgåsen ved Melsjøen. Der tok vi vegen videre langs vannet og havnet på en sti mot Melsjøhøgda. Etter å ha konferert med en dame som var på tur med hundene sine, løp vi videre til Snultra, Indre Reina og tilbake mot hytta. Turen gikk rolig og fint i et supert løpeterreng med fin sti og denne runden frister jammen til gjentakelse.

Tidligere på sommeren hadde jeg planer om å løpe Kongsvinger halvmaraton, men siden det ble så lite løping i sommer slo jeg det fra meg. Så derfor ble det en herlig helg på hytta isteden!
En tur i stampen hos Jan Sverre på Sjusjøen ble det også og dit er det alltid trivelig å komme.

I morgen blir det lett trening og tirsdag er det tid for høsten første RBIR på Sessvoll, en fin 5 km runde. Det er imidlertid hardt å komme i gang med konkurranser igjen etter å ha sullet for seg selv hele sommeren.

torsdag 4. august 2011

Svett løpetur





Onsdag hadde jeg bestemt meg for en lang løpetur i Østmarka. Startet hjemmefra og løp opp bak Furukollen, videre mot Blystadlia og til Marikollen. Der fant jeg ut at jeg skulle løpe til Bjønnåsen. Visste at det var mye oppover, men jammen var det en lang strekning! 2 km med stort sett jevn stigning er slitsomt! Stoppet for å ta et bilde mot Marikollen og Øyeren (bilde nr 2), men da ble beina raskt fulle av mygg! Det var bare å komme seg videre. Det var masse villbringebær undervegs så det var bare å hive innpå. Synd det ikke var bærplukking som var dagens program, men det det var det ikke tid til denne gangen. Til slutt var jeg på toppen av Bjønnåsen og kunne nyte utsikten (bilde nr 1). Vanligvis kan man se helt til Holmenkollen her i fra, men nå lå det en varmedis som hindret denne utsikten. Fin var den i alle fall. En dame hadde tydeligvis løpt før meg og skrevet i boka der oppe at det var varmt. Jeg måtte tilføye at det også var mye mygg.

Vegen ned går på andre siden mot Åmodtdammen. Denne bakken er kortere, men brattere. Var glad jeg skulle ned her... Men jammen kom det en mann opp! Han var ikke tilsnakkendes, pustet tungt og hadde propper i ørene, så litt vill ut i blikket. Helt tydelig en konkurransemann.

Fikk meg et kjapt bad i Åmodtdammen - årets første! Det var utrolig godt siden jeg var fryktelig svett. Så var det å forte seg hjem siden jeg var bedt bort på middag til en venninne. Måtte løpe litt på veg siste biten og kjente at jeg var ganske sliten. Det ble en 2 timers tur, men bare 12 km! Utrolig bratt og kronglete på disse kanter. Tenker at det likevel er fin trening mot birkebeinerløpet.

Syklet til min venninne etterpå og fikk en bedre middag - samt vin. En herlig sommerkveld - yes, jeg vil ha flere slike! Men allerede i morgen er det spådd regn, så svært lenge var ikke Adam i paradis.