torsdag 31. mars 2011

Snart helg igjen

Denne uken teller vi dager til vi kan reise til fjells igjen-skal bli herlig å komme på hytta! Håper å reise litt tidlig på fredag denne gangen slik at vi kommer opp mens det enda er lyst. Har forresten blitt dårlig til å ta bilder, vet jo at en blogg med bilder er mye morsommere å lese- lover å skjerpe meg heretter! Mandag ble det drag med Runners: 3 min x 7 ved Nebben, herlig og bart, men tungt å løpe likevel. Tirsdag var det styrke for overkropp og i går løp jeg i Frognerparken. Orket ikke tanken på å løpe inne på mølla, er temmelig lei av det etter nesten 3 md med inneløping hver onsdag! I tillegg var været flott, så jeg dristet meg ut for å løpe alene som trening i arbeidstiden. Det var aldeles nydelig, men litt tungt også. Mangler trening på vanlige løpeturer ute kjenner jeg. Det er alltid folksomt i Frognerparken, men nå var i tillegg barnevognmafian løs! Utrolig mange barnevogn treff denne dagen, møtes alle hver onsdag kl 12? Kjempe godt å fortsette arbeidsdagen etter en dusj og en brødskive. Riktignok en dårlig avslutning på dagen med fullstendig togstans i Oslo-området. Heldigvis sjelden det er så kaotisk. Det verste er egentlig at folk går helt amok, de bryr seg ikke om andre enn seg selv og presser seg fram og virrer rundt som en vill hønseflokk. Kom meg da hjem og brukte ikke mer enn en drøy time med venting. I kveld blir det bakkedrag på Runners i Brøterbakken, enda godt at det er bart. Begynner å få litt hetta med tanke på at konkurransesesongen snart setter i gang, jeg kan jo bare ikke legge løpeskoene på hylla i påsken! Må kanskje ha med meg løpeutstyr, gå på ski ned til bilen og løpe meg en tur derifra?

søndag 27. mars 2011

Skigåing fremdeles

I helgen har jeg vært på hytta og gått på ski. Så lange turene ble det riktignok ikke, lørdag morgen var det -16 grader og sur vind til tross for at solen skinte! Vi hadde litt å ordne i hytta, men en liten skitur ble det da likevel. Ventet til litt ut på ettermiddagen, da hadde jeg løypene nesten for meg selv. Min kjære hadde vært i aktivitet siden tidlig morgen, så han valgte å stå over turen. Søndag var det overskyet, men vind. Da kl var 13 hadde det imidlertid roet seg såpass at vi kom oss ut på en flott skitur. Det har ikke minket så mye på snøen siden sist helg, men i år er det mindre enn det pleier. Fortsetter det slik blir det i hvert fall skiføre i påsken! Helgens rareste opplevelse var å se en syklist i løypa! Trodde Bjarne fleipet da han ropte at det kom en syklist, men jammen var det sant! Jaja, det var vel mest for kuriositetens skyld tenker jeg. Men såpass hardt er det at det gikk helt fint. Ellers denne uka har det bare blitt to løpeøkter, en intervalløkt med Runners og en 5 km på mølla samt to styrkeøkter. Torsdag var jeg ute med jobben sammen med besøk fra Bergen og Tromsø, så bakkedragene med RUnners uteble. Satser på full treningsuke i uka som kommer, men til helgen bærer det til fjells igjen. Litt dårlig opplading til løpesesongen, men jeg tar det rolig til etter påske tenker jeg.

mandag 21. mars 2011

Birkebeinerrennet

Helgen tilbrakte jeg på fjellet for å SE på birkebeinerrennet. Det ble litt av en opplevelse! For første gang tilbrakte jeg hele dagen ved løypa og hvilken fest det var! Været var strålende: sol og varmt og uten særlig vind. Det blåste riktignok friskt over fjellet for birkebeinerne, men i litt lavere terreng var det mye roligere. I tillegg står man jo ikke der det blåser mest, men finner litt ly. Vi var flere fra Runners som stod sammen og da blir det alltid liv! Rart å se hvordan folk reagerer: noen blir flaue, andre litt irriterte mens andre bare smiler over hele fjeset og synes vi liver opp stemningen. Gøy var det i hvert fall.
Da jeg stod opp om morgenen var jeg glad jeg ikke hadde 54 km foran meg på ski, men utover dagen ble jeg litt revet med og tenkte at en gang skal jeg kanskje gå igjen...?? I tillegg tilbrakte vi kvelden med en som jobber for Fischer, så tanken på å få nye ski som forhåpentligvis er mye bedre enn de jeg har, ble virkelig tent den kvelden. Kanskje jeg investerer i et par nye neste vinter...hm. Men da må jeg gå mye mer på ski og forbedre teknikken.
Søndag ble det en fin skitur innover birkebeinerløypa.
Ellers denne uka har det som vanlig blitt to løpeturer med Runners, en styrkeøkt samt en løpetur på mølla kombinert med styrketrening. Det føles ikke som formen var så veldig stigende denne uka, men ikke riktig så laber som den har vært i 2-3 md nå. I tillegg er det stadig lysere tider og optimistisk nok så satser jeg på en stigende form framover!

søndag 13. mars 2011

Løpetur i nydelig solskinn!




Egentlig hadde jeg tenkt meg på løpskarusell på Kløfta på lørdag, men diverse ting gjorde at det ble en rolig løpetur alene med bikkja isteden. Det har jeg ikke gjort på flere md tror jeg, så det var uvant og tungt, men også veldig herlig! Solen skinte, det var delvis bare eller snøskrapte gangveger. Aldeles nydelig! Det var en del skiløpere ute og jeg må tilstå at det fristet temmelig mye. Men nå var jeg nå ute med joggesko på og da fikk jeg fortsette med det. Turen ble på 13,4 km, høyeste puls 161 og det er ikke så veldig høyt til å være meg. Måtte gå i en del småbakker, var rett og slett for tungt siden det skulle være en rolig langtur. På bildet ser du at Frøya koser seg også selv om det ikke ble skitur! Utsikt mot BLystadlia på det andre bildet med praktfulle skiløyper i forgrunnen! Dette er tatt etter at jeg har passert skihytta på Lørenskog.
Etter 40 års lag i går kveld er det godt å ta det litt med ro i dag. Men det er under èn md til det første sommer karusell-løpet i år: UKI karusellen 9.april på Jessheim. Det er bare å fortsette løpetreningen og da blir det mindre skigåing framover. I tillegg nærmer konkurransen på juridisk fakultet om den beste 5 km løperen seg også....Er de andre i rute tro?

onsdag 9. mars 2011

Skitur med Runners


Helgeværet var jo helt supert og det ble en flott skitur med Runners på lørdag. Vi gikk først til Geitsjøen innenfor Losby hvor vi plasserte sekkene våre. Der hadde Morten laget i stand en flott bålplass med "benker" rundt. Det ble ymse lengder på turene. Noen av oss tok en tur til Vangen hvor vi spiste en bolle med melis. Mm. Deretter over Skålsjøen tilbake. Der var bålet fremdeles varmt og vi grillet pølser eller spiste medbragt niste til solen forsvant bak noen trær. Du verden for en flott dag! Lunt og godt var det også der vi satt.

Den uken ble det kun 3 treningsøkter på meg. 1 løpeøkt og 2 skiøkter. Mens andre er glade hvis de får til å trene 3 ganger, er det "bare" for meg! Mandag følte jeg at jeg hadde litt mer overskudd og Runners treningen gikk mye bedre. Det var pyramide som stod på programmet: 1-2-3-4-4-3-2-1 minutter ved Nebbursvollen. Der var det helt supert å løpe, ordentlig snøføre og ikke glatt. Jeg hadde utrustet meg med piggsko som egentlig er det verste jeg vet (fordi mine er minst et nr for store og tunge), men treningen gikk likevel lettere enn de siste 2 md!

I går ble det en styrkeøkt og i dag en løpetur på mølla. Denne turen gikk også lettere enn på lenge, så nå øyner jeg et håp om forbedring av formen framover!

I morgen blir det en ny Runners trening, antagelig med bakkedrag og fredag en liten styrkeøkt på morgenen.
På bildet ser vi at Vangen har mange forskjellige gjester!

torsdag 3. mars 2011

Skidag på jobben

I dag hadde Universitetet skidag. Hvem er det som kan få en hel dag på ski og atpåtil få betalt? 4 busser gikk fra Blindern og opp til Stryken i dag. 15 km til Kikut med mange oppoverbakker til å begynne med. Hang på en kollega og det gikk ganske greit, men det var litt tungt. Kroppen er fremdeles tung og treg. Bedre ble det vel ikke av at vi feiret positiv testing av et nytt system på jobben i går kveld... En nydelig lunsj i solveggen på Kikut med gulerotkake og matpakke. Suste videre nedover mot byen etter tre kvarter i solen. Der kom tåka i mot oss og tettere ble det nærmere sentrum. Bakglatt ble det også, selv om min private smører hadde gjort en kjempe jobb med skiene. Årsaken er vel at det ble mildere nedover. La på et lite lag med mildere smøring og da gikk det litt bedre.
Dessverre var batteriet tomt da jeg skulle ta bilde, så det ble bare et bilde på telefonen isteden.
I kveld var jeg vakt på RBIR løpet i Lillestrøm. Mye behageligere enn å løpe selv! Moro å se de andre slite, men var veldig grei og kom bare med positive kommentarer, også til konkurrentene mine!
I morgen blir det ingen trening, men lørdag er det ny skitur i Østmarka

tirsdag 1. mars 2011

Bilde fra tåkeheimen i helgen og Universitetsplassen tirsdag kveld




Fine kontraster i livet: På ski fra Hornsjø i helgen, tåke og dårlig sikt. Litt bedre sikt bak scenen på Universitetsplassen i kveld. Artig å se tingene skje så nært, nærkontakt med skigutta! Ingen trening i dag altså, heller ikke i morgen. I morgen blir det testing av et felles datasystem for JUS, UV og SV: Aura og deretter middag for å feire/drukne sorgene over et system som ikke virker. Greit med litt avveksling fra trening!

Flott helg på fjellet

Vi hadde en super helg på fjellet. Hornsjø høyfjellshotell er ikke akkurat av de mest luksuriøse, men det har sjarm og vennlighet. Maten er god, bassenget er klart og badstua blir satt på hvis vi ber om det. I tillegg er skiterrenget helt supert!
Lørdag gikk vi en runde og tok lunsjen på hytta mi. Det var -1 ute og -5 inne, så direkte varmt var det jo ikke å komme inn, men lunere enn ute. Det ble 2,4 mil på ski den dagen til tross for tåke. Så lenge det ikke blåser og er kaldt går det fint an å være ute. Litt leit å se nedover bakkene av og til, plutselig gjorde løypa en sving som kom litt brått på. Men vi holdt oss på beina alle sammen. Etter endt skitur ble det en tur i bassenget og deretter felles badstue. Noen rullet seg i snøen etterpå og var skikkelige vikinger!
Om kvelden ble det som vanlig sosialt og trivelig med dans og hyggelig prat.
Søndag var været litt lettere, men fremdeles tåke. Turen ble likevel 2,5 mil for noen. Andre gjorde turen litt kortere og satt på hotellet og så VM etterpå. Greit at alle kan gjøre akkurat det de har lyst til! Og alle var fornøyde da de reiste hjem!
I går var vi noen som løp gjennom karusell-løpet som egentlig går på torsdag. Det er 7 km langt og går fra Skedsmohallen og opp mot Skedsmo hvor vi snur. Det var kjempe tungt! Kroppen min vil liksom ikke yte maks for tiden, den er tung og treg og pusten går tungt. Mens jeg løp der hadde jeg god tid til å tenke og prøvde å legge en slagplan for formstigning framover. Avgjørelsen falt om å droppe trening i dag og i morgen. Torsdag er det skidag på jobben. Da skal vi kjøre buss til Stryken og gå ned til Sognsvann, ca 3 mil. I strålende fint vær blir det bare en nytelse. Vi kan gå i akkurat det tempoet vi vil, og lunsjen inntas på Kikut som er halvveis.
Videre er det skidag med Runners på lørdag og da blir det en runde i Østmarka fra Losby, antagelig til Vangen. Utenom det blir det ingen trening denne uken. Må prøve å innhente litt overskudd før jeg går mot formstigning utover våren! Første løp er UKI 9.april og deretter Råskinnet 30.april.
Hvile meg i form er den nye stragien nå.
Men i kveld blir det premieutdeling på Universitetsplassen, det blir skikkelig bra!