søndag 31. oktober 2010

Lørenskog halvmaraton


Så er Lørenskog halvmaraton historie. Det var et tungt løp, vind, regn og gjørmete skogsparti. Vi startet sammen: Jan-Sverre, Marit K. og jeg, alle fra Romerike Runners. Syntes det gikk ganske greit den første runden, vi holdt sammen og var ved godt mot. Motvind og gjørme gjorde det ekstra tungt selvsagt, men det gikk likevel greit å starte på den andre runden. Da ble jeg servet med blåbærsaft på flaske av Bjarne. Det funker ikke for meg å drikke av disse plastbegrene som bare krøller seg i hånda. Marit ble lenger og lenger bak nå. Jan-Sverre forøkte nok å få henne med seg og ble dermed også litt bak. Dette oppmuntret meg til å gasse litt på, følte jeg hadde litt å gi faktisk. Men over brua ved Fjellhamar begynte det å butte. Merket at Jan-Sverre kom nærmere og nærmere og ventet bare på rykket. Det kom etter passerte 20 km, da bare galloperte han forbi. Snakk om frekkhet, der hadde jeg ligget foran i 10 km og dratt og så bare fyker han forbi! Men akk, slik er det i konkurranser, en hver er seg selv nærmest! Over den siste sletta hadde jeg bare lyst til å begynne å gå, måtte hele tiden kjempe mot de negative tankene. Beina var stive og hele kroppen var sliten, helt umulig å øke tempoet. Deilig å være i mål, få litt drikke, skifte og spise en banan. Alltid hyggelig å slå av en prat med løpevenner, en vaffel og kaffe gjorde heller ikke vondt. Tiden ble 1.49.18, 3 sekunder bedre enn i fjor. Jeg er litt skuffet over ikke å ha klart å forbedre tiden enda litt mer fra i fjor, men det var nok de tunge forholdene som var årsaken til det. Jan-Sverre slo meg med 24 sekunder, Marit kom 3 min bak meg. Så totalt sett er jeg svært så fornøyd.
Etterpå var det godt å komme hjem i dusjen og 1/2 times hvil før vi dro til noen venner på vorspiel. Der bød Jan-Sverre på Chablis, jeg er tross alt dronningen av Chablis og siden han slår meg er det bare rett og rimelig at han byr på denne herlige drikken!
Så bar det ned til Lillestrøm til middag og dans ut i de små timer. Må innrømme jeg var ganske gåen da vi gikk hjemover. Godt med en rolig og avslappende dag i dag med middagsgjester.

torsdag 28. oktober 2010

Klar for Lørenskogløpet

Årest siste store konkuranse blir Lørenskog Halvmaraton på lørdag som første løpet i vinterkarusellen på Romerike. Det blir i hvert fall ikke glatt, noe jeg har fryktet mest. At det regner gjør ingen ting, bare bakken er bar!
Ukas trening har bestått av Runners trening på mandag, styrke på onsdag, en liten løpetur rundt Nebbursvollen i går og Runners trening i kveld. Da løp Marit K og jeg stigningsløp. Vi valgte å stå over bakketreningen de andre tok, må jo lade litt opp til lørdag! Konkurransen blir hard, flere fra Runners skal løpe og vi vil knives innbyrdes! Bare moro det, gir et ekstra lite kikk til å stå på! Så får vi se hvem som går av med seieren....

tirsdag 26. oktober 2010

Late dager på fjellet


I helgen var vi på hytta, Bjarne og tre damer + hund! Kjempe koselig, men det ble ikke så mye trening på oss. Damene som var med oss, Mona og søsteren min, Sissel, syntes vi gikk lange turer og at det var trening nok. For oss som er vant til å vanke bare sammen med kjempe spreke folk, var det litt uvant å ikke trene en hel helg. Men det kan absolutt anbefales, herlig å ta det med ro et par dager og rusle rolige turer i fjellheimen. Den ene dagen med sjokolade og kakao.
Været var strålende, men litt kaldt. -10 om natta gjør sitt om dagen også! Men du verden, det er tørt og fint og hardfrosset over alt og nydelig å gå. Tenker nok det var supert å løpe også... Møtte 6 syklister på veg ned fra Lunkefjell i en kronglete, steinete sti - noe de behersket veldig bra.
Det smakte utmerket med en kald Martini da vi kom inn igjen lørdag ettermiddagen, tanken på en løpetur svant hen.
Men mandag var vi full-ladet og klare for nye økter på Runners! Det ble da 4 fine, lange intervaller (1100 meter)over Oksefjellet på ganske jevn tid. Det er så fint å slippe å løpe "ute" på asfalten enda. Så lenge det er lyst nok til å varme opp og lys i løypa over Oksefjellet, holder vi oss der en stund til. Det er snø og is som hiver oss ut i gatene.
I dag har det blitt en styrkeøkt på Centrum Athletica. Den planlagte rulleskituren i kveld gikk med til ommøblering på soverommene... Begynner vi å bli litt late eller? Men av og til må selv vi gjøre litt praktiske ting.
I morgen skal jeg på HMS kurs på BLindern og det blir derfor ingen trening i arbeidstiden. Tror jeg skal satse på en løpetur etter jobb.
Var forresten hos tannlegen i dag - for andre gang på 1/2 år! Rekord med andre ord. Saken var at jeg misten en del av en tann i lunsjen i går og måtte få lappet den. Heldigvis klarte tannlegen å lappe den sammen, men uten garanti som han sa. Nå er krone neste, dessverre. Kronene bare ruller. Ikke noe nytt treningsutstyr denne måneden altså.

fredag 22. oktober 2010

Nok en helg på hytta

Ja, så er det snart helg igjen. Vi reiser til fjells denne helgen også og det skal bli godt!
Det har da blitt litt trening denne uken også: 2 x styrketrening og 3 løpeturer. Den ene løpeturen var 1200 metere på Runners, den andre var løpetur midt på dagen i Frognerparken og i går løp jeg og et andre fra Runners gjennom løypa til Lørenskog halvmaraton. Vi kledde oss godt, super under løpetightsen var helt passe syntes jeg. Denne løypa skal løpes to ganger, men vi nøyde oss med èn gang.
I går var jeg forresten på treningsstudioet til studentidretten og fikk massasje. Jeg har jo slitt med armen nå i 1 md og fant ut at det kanskje trengtes å gjøres noe. Har kommet til at det kanskje kommer fra nakke/skuldre og massasjedamen fant jammen mange ømme punkter bak der... Puh, jeg mistet nesten pusten. Hun spurte først pent om jeg syntes det var greit at hun tok i litt, og jeg synes jo det er best, en skal kjenne at en blir massert. Men dette var rett og slett gruelig vondt! Er ganske øm og støl i dag, så jeg håper det hjelper! Hun syntes det var en lur ide for meg å gjøre yoga, så jeg skal ta meg sammen til uka og prøve å presse inn et par pass i uken.
Men nå skal jeg først jobbe noen timer og så bærer det til fjells!
God helg alle sammen!

mandag 18. oktober 2010

Høsthelg på hytta




Denne helgen var vi på hytta for å slappe av. Ankom fredag kveld uten å ha stått i kø, men da kjørte vi R4. E6 kan være ganske traumatisk en fredag kveld.
For meg finnes det ikke noe bedre sted å være på en nettopp her:hytta på Nordseter. Herlig! En enkel, liten hytte, men som gir så mange gleder, avslapping, fine naturopplevelser og et supert treningsmiljø for både gåturer, løping, sykkel og ski.
Lørdag ble det en lang gåtur over Reinsfjell og Neveltoppen. Litt kjølig, men sol og nydelig høstvær. I går ble det en løpetur på knapt 1 mil. Aldri føler jeg meg så tung i beina og så avslappet som her! Men vi fikk da en fin løpetur selv om det var litt tungt.
Dessverre måtte vi som vanlig på søndag kveld vende nesa hjemover. Heldigvis kommer vi opp igjen til helgen allerede-kanskje for siste gang før vinteren.

mandag 11. oktober 2010

Eremitageløpet 2010




Da er årets Eremitageløp historie! Målet var å ikke løpe dårligere enn i fjor hvor jeg løp på 1.06.21.

Vi var tre Runnere som løp sammen, Jan Sverre, Solbjørg og jeg. Dette var svært vellykket og alle syntes det fungerte bra. Vi pushet hverandre og var livredde for å miste hverandre. Starten var behagelig, vi løp forbi mange løpere og fant rytmen. Når deltagertallet er over 17.000 sier det seg selv at det blir mye folk i løypa. Noen sniker seg inn i feil pulje og løpekulturen er heller ikke helt på topp. Dermed må man løpe slalom mellom løpere for å kunne ligge i sitt eget tempo. Jeg liker ikke å bli liggende i kø i et tempo som føles feil, så da er det bare å gi gass og komme seg forbi. Løypa er ikke spesielt tung, men det er rart med det hvordan små kneiker suger krefter. Ved 8 km rykket Jan Sverre og jeg var sjanseløs. Akkurat da var jeg temmelig sliten og hadde ingen mulighet til å henge på. Han slo meg med 2 min i fjor og jeg håpet at det skulle bli mindre avstand i mellom oss i år.

Den siste kneika opp til mål suger ekstra krefter. Ikke stod det mål noe sted heller, så det føltes som om målet aldri var innen rekkevidde. Men til slutt pep det i chipsen og jeg var i mål i år også! Herlig! Var ganske sliten og som vanlig når jeg har tatt meg ut litt småkvalm. Men det går fort over og da er det bare å få i seg litt drikke, kvitte seg med chipsen og skifte til tørre klær.
Deretter er det fram med med jägermeister og øl. Dette smaker utrolig godt! Tiden min i år ble 1.04.43 og Jan Sverre sin 1.03.38, altså ble forskjellen mindre enn i fjor. Var godt fornøyd med dette resultatet, ikke minst at tiden ble bedre enn i fjor!
Deretter går bussen til Nyhavn hvor vi inntar mer øl og snaps. På bildet inntar jeg Leffe blond -ølet som jeg har hatt lyst på siden jeg leste om det på bloggen til Espen. Tre av de andre ville også smake på dette og alle var svært fornøyde. Det var litt spesielt,litt anderledes enn annet øl, men veldig smakfullt. Det svarte til forventningene, og alle var fornøyde. En av de andre sørget for at jeg fikk med et glass hjem.... Så nå kan jeg bare se å få ølet i hus.

Siden været var så bra i år var det fint å sitte ute. Der ble vi i 2 timer før vi måtte ta bussen tilbake til båten. Båtreisen hjem ble svært så trivlig med boblebad, en bedre middag og dans til ut i de små timer. Men du verden så slitsomt det er å gå rett på jobb-var der kl 10 i dag. Godt å gå hjem kl 16! Ingen trening i kveld, kun en før-middagslur på sofaen.

Neste konkurranse er Lørenskog halvmaraton om tre uker, så det er bare å lade opp til det!

fredag 8. oktober 2010

Eremitage

I morgen reiser vi til Danmark for å løpe Eremitageløpet, drøye 13 km utenfor dyreparken i København. Dette bildet er fra 2007 med Runners sine gamle dresser. Nå har vi fått nye, flotte og med mer moderne design.
Gleder meg til denne turen, løpet er en herlig opplevelse med 19.000 deltagere fra mange nasjoner, masse liv langs løypa og god stemning etterpå. Må presisere at dette bildet er tatt etter at vi er ferdige med å løpe og i gang med å feire våre egne prestasjoner! Vi pleier å dra ned til Nyhavn og finne et sted for en liten matbit, en øl og ev. en snaps. Fortreffelig!
Det ble ingen trening på meg i går da alle tre barna + kjærester kom til middag. En skikkelig trivelig kveld som gleder et mors hjerte. Da får bare trening være trening! Byttet istedet ut styrketreningen med en løpeøkt i dag tidlig. Det var armene som stod for tur for styrketreningen og siden høyre armen fremdeles ikke er helt bra, syntes jeg det var bedre å ta en lett, liten løpeøkt. Skiftet på jobben og tok samme runden som på onsdag, opp i Frognerparken. Det var flere som var ute og løp på morgenen og mange som luftet hundene sine. Men jammen er det mye tyngre å løpe så tidlig på dagen! Følte det var nok med 45 min. lett jogg. Så nå er jeg vel klar for løpet på søndag!?
Armen er et kapittel for seg selv. Den har blitt mye bedre etter at jeg bevisst avlaster og har tatt forholdsregler på jobben. Dette kan nok komme fra (eller gå opp til?)nakken og siden stressnivået har vært litt høyt i det siste både på jobb og privat er det nok ikke rart om det gir seg noen utslag. Jaja, jeg er bevisst på det og jobber med saken - det går vel over etter hvert!

torsdag 7. oktober 2010

Løpetur midt på dagen


I går ble det løpetur som trening i arbeidstiden istedenfor klatring. Det er virkelig en herlig luksusopplevelse å løpe ute midt på dagen, midt i arbeidstiden! Vi løp fra Karl Johan opp til Frognerparken og et par runder der før vi returnerte. Ble knappe 9 km og 1 times løping i rolig tempo, kjempe herlig! Det er nå slik at vi skal ha selskap på disse treningene i arbeidstiden og Jorunn er ikke vanskelig å få med seg når jeg spør, tusen takk!
Armen min har nok godt av litt hvile så jeg prøver å skåne den mest mulig. Foretok noen justeringer på arbeidsplassen min og fikk tak i et brett som armene hviler på. Dette fungerer fint og jeg er allerede-innbiller jeg meg i hvert fall- litt bedre. Men så virker jo smertestillende raskt på meg som veldig sjelden inntar slikt.
I går kveld ble det besøk på Edderkoppen og 70-talls showet til Inger Lise Rypdal. Et herlig show, flotte artister og herlige sanger! Oppdaget at jeg sang med og kunne de fleste tekstene, herlig! Fint med litt adspredelse og vi er så heldige å få disse billettene gjennom jobben. Det var generalprøven i går og jeg kan trygt anbefale forestillingen. Bortsett fra noen tekniske problemer helt i starten gikk forestillingen som smurt.
I dag ser det ikke ut til at det blir trening på meg i det hele tatt, alle tre ungene med kjærester kommer til middag og det synes jo jeg er kjempe stas.

onsdag 6. oktober 2010

Snart Eremitageløpet

På søndag er det Eremitageløpet i Danmark. Vi er en gjeng fra Runners som reiser nedover på lørdag. Dette pleier å være en sosial og trivelig tur, bortsett fra at i fjor var det høy sjøgang som enkelte ikke tålte så godt.
Det mest slitsomme er at jeg drar rett på jobb mandag formiddag. Men hva gjør man ikke for å ha det trivelig! I dette løpet deltar 19.000 deltakere fra mange land. Første gangen man deltar er det ikke fullt så morsomt, man blir da plassert i en pulje langt bak og må løpe i kø. Neste gang blir man imidlertid plassert lenger fram etter tiden man løper og i år er jeg i pulje 2. Løpet er litt over 13 km langt og forholdsvis lettløpt. Første gang tok innspurten nesten knekken på meg. Jeg trodde jeg var i mål, mens det var en laaaang bakke igjen. I hvert fall føltes det slik når man tror man er ferdig...
Trener litt rolig denne uken og lader opp. Mandag var det 600 metere på treninga, i går styrke. I dag blir det løping i arbeidstiden istedenfor klatring. Jeg må innrømme at den høyre armen min plager meg mer enn jeg gir uttrykk for. Den verker hele døgnet og blir verre av bruk. Kan det være en betennelse? Jeg tenker alltid at plager som regel går over av seg selv og at legen likevel ikke kan gjøre noe. Men er det en betennelse må det vel en kur til ellers går den vel enda seinere over? Er ikke glad i piller heller, men nå orker jeg ikke denne verkingen mer. Hm, må kanskje løfte røret i løpet av dagen og be om en time hos fastlegen....?!

søndag 3. oktober 2010

Gul-løypa om høsten


I går ble det en tur i den lange gul-løypa på meg. Bjarne løp den korte siden han var litt redd for å overbelaste foten han vrikket for 14 dager siden. Løypa var litt gjørmete og våt her og der, men det var helt greit å løpe. Super løpetemperatur og været var bra. Merker imidlertid at det er kaldere å bli våt på beina om høsten enn om sommeren. Med ullsokker går det nå greit likevel, man holder ut et par timer. Terreng asics skoene mine er jeg kjempe fornøyd med.
Den største utfordringen i denne løypa synes jeg er balanseringen over dette gjørmevannet det er bildet av her. Noen har laget en super overgang hvor det går an å balansere, men bare tanken på hva som skjer dersom jeg mister balansen her får meg til å bli ustø! For det første er det ganske dypt her og for det andre er det et skikkelig illeluktende gjørmehull. Blæh. Det pleier nå heldigvis å gå bra. Var verre sist jeg løp der - da stod stigen under vann.
Turen var fin den, brukte 2 timer og det gikk sånn passe fort. En bra oppladning til festen på kvelden:årsfest og 20 års jubileum for Romerike Runners. Bortimot 60 glade og festkledde trimmere. Vi spiste, hørte på taler, sang og skravlet i flere timer før vi kaste oss ut på dansegulvet. Var temmelig sårbeint da jeg gikk hjem, Runnere sitter ikke mye rolig når det spilles opp til dans! Med Vidars som trofaste musikere er det alltid moro å danse.
I dag er jeg ganske sliten. Bjarne har reist på hytta med diverse varer for vinteren og jeg skal til Mona W. på middag i kveld. Tror jeg får ta en liten avslapping først.