søndag 31. januar 2010

Skitur i dag


Morten, Bjarne og jeg gikk på ski fra Svartbekken (ovenfor Stryken) mot Tverrsjøstallen. Bjarne har vært syk hele uka og var ikke i sin sedvanlige form, så han hang etter. Jeg prøvde å henge på Morten som fòr avgårde. 2 timer senere var det tre fornøyde skigåere som vendte nesa mot Hønefoss og barnebursdag. Dvs. Bjarne var ikke helt fornøyd med dagsformen, men vi andre syntes vi hadde gjort en bra økt. I morgen blir det treningsfri og årsmøte i Romerike Runners team!

lørdag 30. januar 2010

En ganske grei treningsuke




Denne uken har jeg fått trent bra. Mandag og torsdag ble det løpetrening med Runners. En runde med drag på mandag og bakkedrag på torsdag. Tirsdag var det styrketrening og onsdag en spinningøkt på jobben istedenfor klatring. Fredag var hviledag for i dag har jeg løpt 10 km karusell-løp på Haga. - 11 grader, men fine veger og grei løype. Litt tungt der vi måtte løpe utenom hovedvegen, men tiden min var likevel ikke helt super. Må innse at formen ikke er på topp for tiden, men det blir nok bedre når våren nærmer seg! Løp på 51,41 og vant klassen min og ble nr 3 av 12 kvinner. Får være fornøyd med det! I morgen blir det en skitur tenker jeg.

søndag 24. januar 2010

Tråkking i London

Nå har jeg hatt 3 dager i London med shopping og sight seeing. Mye gåing, så det ble da ikke noe latmannsliv. Men direkte trening ble det jo ikke... Får ta det som restitusjon!
Etter en nydelig treretters middag hos noen bekjente i går kveld var vi klare for skitur i dag. Ble ca 3 mil i Romeriksåsen på supert skiføre og ideell temperatur. Helt topp!
I morgen er jeg klar for løpetur igjen. Skal bli godt det også, selv om det nok er tungt å løpe på det slapsete føret nå.

søndag 17. januar 2010

Skitur

Ble en kjempe fin skitur i går fra Tæruddalen til Spikertjern, Busterudvangen og tilbake, ca 3 mil. Flott føre og herlig temperatur! Mye folk fram til Ringdalshytta, men etter det tynnes det ut. Når en tar av mot Spikertjern og tar løypa mot Busterud er det omtrent ikke folk i det hele tatt. Kjente det faktisk i kroppen i dag, men ble egentlig ikke særlig sliten i går. Herlig!
Fredag ble det en styrkeøkt på Centrum Athletica, og det kan henge litt i kroppen det også og være årsaken til at jeg kjenner det i dag.
I dag ble det en spasertur til Lillestrøm og fotomessa. Interessant, men mest for spesielt interesserte egentlig, jeg har et enkelt kamera som duger mer enn nok for meg. Da var det for så vidt mer av interesse på Reiselivsmessa .
I morgen kveld blir det løpetur med Runners!

tirsdag 12. januar 2010

Løping på mølle

Mens noen er ute og går på ski midt i uka, måtte jeg nøye meg med en liten økt på mølla i dag tidlig før jobb. Det er en veldig fin måte å starte dagen på, en føler seg pigg og fin resten av dagen. Men det holder å løpe på mølle en gang i uka synes jeg, det kan jeg motivere meg til.
I går ble det en intervalløkt ute. Temperaturen var mye bedre: -11 og det var helt greit å løpe ute.
I morgen blir det en klatreøkt i arbeidstiden! Det er kjempe gøy, en artig variasjon i treningen.

lørdag 9. januar 2010

Enda kaldere!




Det er jo flott ute når det er skikkelig vinter da!

Fikk meg en lett og fin løpetur i dag også. Bjarne, min samboer, ville ikke verken løpe eller gå på ski i kulda. Det var -22 på morgenen, men da det var nede i -18 måtte jeg bare ut. Kledde meg godt og løp en pen tur på 1 time og 25 min. Fikk tatt bilder undervegs til og med. Når det er såpass kaldt, presser man seg ikke noe særlig. SYnes man blir litt ekstra tungpustet også, så hvis pulsen ble for høy, gikk jeg litt. En får tross alt tenke på helsa!

Dette bildet er tatt over jordet etter Lørenskoghytta, dersom noen er kjent. Og bildet til venstre viser slik jeg så ut da jeg kom inn etter løpeturen! Jeg frøs overhodet ikke, men ble litt stiv i knærne etter hvert. Skal ikke legge skjul på at det var godt med en dusj etterpå.
Så får vi se hva temperaturen er i morgen!

fredag 8. januar 2010

Brr, nå er det kaldt

Nå begynner det å bli vel kaldt, selv for meg som elsker vinteren!
I går fikk jeg imidlertid med meg samboeren på en lett løpetur, kun 45 min rundt Nebben i Lillestrøm.Temperaturen var bare -14 så det gikk veldig greit! Fikk nesten en salig følelse, det var utrolig herlig! Med to lag ull under løpebukse og jakke, nyinnkjøpt finlandshette, lue, buff og nye skivotter var det ikke noe problem i det hele tatt! Og så herlig som det er å komme inn igjen!
I dag var det imidlertid litt vel kaldt på morgenen: -20. Siden det likevel er fredag og dagen for styrketrening, passet dette veldig bra!
Jeg holder på å bearbeide samboeren min til å ta en aldri så liten skitur i morgen, men han mener det blir over -25 grader i morgen og da er det altfor kaldt for ham! Men det skal jo bli sol og da blir det jo veldig fint!
Adehlheid har gjort en innsats for å få med flere å løpe. Saken er vel at vi blir sett på som litt smågale og et mål om å løpe 10 km kan virke helt fjernt for mange. Et 5 km løp derimot, kan de aller fleste klare. Da finnes det ulike løpskaruseller rundt omkring som kan være fint å starte med.
Jeg brenner imidlertid for Råskinne arrangert av Ready som går av stabelen 1.mai fra Idrettshøyskolen. En kjempe utfordring for de som liker å løpe i terrenget! Har vært med to ganger tidligere og i år er et av målene å være såpass tidlig løpeklar at jeg skal være med her. Dette måtte da være en ny utfordring for deg, Adelheid?
Vi får nyte vinteren så lenge og prøve å komme oss ut på løpeturer når det er mulig. Til uken blir det visst mildere så da blir det nye muligheter!

tirsdag 5. januar 2010

Kaldt!!

Jammen er det kaldt! Selv jeg som er litt over middels ivrig etter å løpe, syntes jeg -16 grader i Lillestrøm i går var litt vel kaldt. Men vi var da en liten gjeng likevel: i min gruppe var vi 7 menn og meg! Rolf Olsens veg er definitivt ikke min favorittstrekning, og i går var det surt der. Så skulle vi videre oppover til Skedsmo kirke og i en oppoverbakke blir man gjerne litt andpusten. Da er det nødvendig å trekke inn litt luft i lungene, og den var jammen kald! Men,men, det ble da en times løpetur.
Etterpå var det godt å komme i dusjen, selv om jeg i slike situasjoner savner badekar. Dessverre er det ikke det i leiligheten jeg bor i nå. Måtte pakke meg inn i pledd etterpå for å få igjen varmen.
I dag bar det rett til Centrum Athletica før jobb for å løpe på mølle i 45 min. Syntes jeg trengte å få opp farten litt. Blir litt treg av slike rolige løpeturer. Men om det blir karusell løp på meg på lørdag, er enda uvisst. I denne kulder orker jeg i hvert fall ikke å konkurrere!

søndag 3. januar 2010

Nytt år, nye muligheter!


Ja, så er vi i gang med 2010 da. Romjulen har ikke vært den hardeste treningsuken jeg har opplevd. Jeg har vært på hytta på Nordseter og der har det vært ganske kaldt. Dette har begrenset utfoldelsen på ski. I tillegg var det tildels sur vind et par dager, så skiturene har vært ganske korte. 1-2 timer pr dag, atpåtil med hund i strikk!
Vel,vel, det blir vel nye muligheter i det nye året kjenner jeg meg selv rett. Starter i morgen med løpetrening sammen med Romerike Runners gjengen! Er det fortsatt like kaldt, blir nok ikke den økta så fryktelig hard heller. Får nok vurdere litt mølletrening i kalde perioder nå i vinter.
Til helgen regner jeg imidlertid med det har blitt litt mildere, så da blir det nok minst en lang skitur!